Tatilinizin Yeni Adresi: OLYMPOS

Yıl içerisindeki oluşan sinir, stres ve gerginliği azaltmanın tek yolu kendinize ayıracağınız vakittir. Bu zamanı tatile çıkarak en güzel şekilde değerlendire bilirsiniz.
Tatilinizin Yeni Adresi: OLYMPOS

Yaz mevsimi bizlere tatili çağrıştırır. Tatil dediğimizde; gezmek, görmek, eğlenmek ya da dinlenmek gelir aklımıza. Bu duygular herkes için farklı tatlarda ve farklı şekillerde yaşanır. Kimilerimiz tatilini sahilde güneşlenip denize girerek geçirir. Kimilerimiz ise sıcaktan bulanıp yükseklere çıkar. Gezi zevkini tutkuya, tutkuları yaşam keyfine dönüştüren muhteşem güzelliklerle dolu, kralların ve Karette Karettaların kenti Olympos.

Likya Birliğinin liman kentlerinden olan Olympos tarihi M.Ö. dönemlere kadar gitmektedir. Bundan dolayı her adımda eski dönemlerin anılarını yansıtan eserlere rastlamak mümkündür.  Olympos sahiline ulaşmak için bile Likya tipi lahitler, tonozlu mezar odaları, hamam ve tiyatro kalıntıları, makilerin ve defne ağaçlarının arasından yürümeniz gerekiyor.

Aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte vakit geçirmek için sıcak kumsalın, yeşil doğanın tek adresi Olympos. Kentin kendine ait olan mimari yapısı sizlere ağaç evlerden oluşan pansiyonlar sunuyor. Antik çağlardan beri sönmeden yanan ateşin bulunduğu eşsiz manzarasıyla da insanı kendine çekiyor. 

Olympos’da Ne Yapılır ?

Olympos'a gideceğimiz zaman içinizde ne yaparım korkusu bulunmasın. Doğanın sizler için kendince hazırlamış birçok seçeneği bulunmaktadır. Gün içerisinde isterseniz aileniz ile tekne turuna çıkıp o eşsiz koyları gezebilir, bisiklet kiralayabilir veya doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz. Aksiyon arayan gençler içinde kaya tırmanışı, dalış ve yamaç paraşütü gibi birçok aktivite bulunmaktadır.

ULAŞIM:

Antalya’ya 70 km mesafede olan Olympos’a gitmek için Antalya’dan Kumluca ya kalkan minibüslere binip Çıralı veya Olympos sapağında inmek gerekiyor. Kişisel eşyalarınızla Olympos sapağı, otel veya pansiyonda kalmak isteyenlere ise Çıralı sapağında inmeleri önerilir. Sapaktan Çıralı 7 km, Olympos ise 10 kmdir. Bu sapaklar da bekleyen taksiler ana yoldan olan ulaşımı sağlamktadırlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.