Tarkan Kimdir?

Türk şarkıcı ve şarkı yazarı olan Tarkan, ne zaman doğmuştur, kariyerine nasıl adım atmıştır? İşte Tarkan hakkında merak edilenler...
Tarkan Kimdir?

Tarkan'ın Biyografisi

Aslen Karadeniz kökenli olan Tarkan Rize İkizderelidir ve 17 Ekim 1972’de doğmuştur. Bugüne kadar sadece ismiyle anılan Tarkan’ın soyadı Tevetoğlu’dur. Neşe Tevetoğlu, Tarkan adlı çizgi roman karakterinden esinlenerek oğluna bu adı vermiştir. Batı Almanya'nın Renanya-Palatina eyaletindeki Alzey kasabasında bir çiftinin çocuğu olarak doğup büyüyen Tarkan, 1986'da ailesiyle beraber Türkiye'ye geldi. Toplam altı çocuğu olan aile, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine yerleşti. Tarkan, müziğe çocukluk yıllarında ilgi duyması sonucunda, lise hayatına başladığı Karamürsel'de ilk müzik eğitimini almaya başladı. Karamürsel İleri Musiki Derneği'nde eğitim gören Tarkan, Türk Sanat Müziği hakkında bilgi sahibi oldu.

Tarkan'ın Müzik Kariyeri

İlerleyen yıllarda ailesiyle İstanbul'a taşınmasıyla beraber Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde eğitimine devam eden Tarkan, çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Liseden sonra istediği üniversite bölümünü kazanamaması üzerine Almanya'ya gitme planları yaptığı esnada İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışarak şirket ile bir albüm anlaşması imzalayan Tarkan, 1992'nin son aylarında ilk stüdyo albümü Yine Sensiz'i piyasaya sundu ve albümdeki "Kıl Oldum" şarkısıyla çıkış yaptı. 1994'te yayımladığı ikinci stüdyo albümü Aacayipsin ve 1998'de yayımladığı üçüncü stüdyo albümü Ölürüm Sana ile büyük ses getirdi.

Ölürüm Sana albümünden sonra "Şımarık" single'ını çıkardı ve birçok ülkenin ulusal listesine giriş yaparak büyük başarı elde etti. 1998'de Universal Music Group ile anlaşma imzalayan, 1999'da piyasaya sürdüğü toplama albümü ile çeşitli ülkelerden platin ve altın sertifikalar kazanan Tarkan’ın, 2001'de yayımladığı dördüncü stüdyo albümü Karma'daki "Kuzu Kuzu, "Hüp" ve "Verme" şarkılarının klipleri çok sevildi.

İki yıl sonra sevenleriyle buluşturduğu Dudu albümüyle yeniden ticari başarı yakalayan Tarkan, 2006'da Come Closer adlı ilk İngilizce albümüyle bazı Avrupa listelerine girdi. "Bounce" ve "Start the Fire", albümden çıkan single'lardı. Bir yıl sonra altıncı stüdyo albümü Metamorfoz'u çıkaran Tarkan’ın, bu albümündeki şarkıların sözleri, Türk Dil Kurumu tarafından takdir edildi.

2010 yılında yedinci stüdyo albümü Adımı Kalbine Yaz sevenleriyle buluştu ve Türkiye'de yılın en çok satan albümü olmayı başardı. 2016'da Tarkan, Türk Sanat Müziği albümü Ahde Vefa'yı çıkardı.

Müzik kimliğine ek olarak çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de katılan Tarkan, Türk basını tarafından "Megastar", dünya basını tarafından "Popun Prensi" ve "Boğazın Prensi" olarak bilinmektedir.

Bugüne kadar 15 milyonun üzerinde albüm satan ve ödülleri arasında, on dört Kral Müzik Ödülü, altı Altın Kelebek Ödülü ile bir Dünya Müzik Ödülü olan Tarkan, yıllardır dinleyicilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor olmasına rağmen her zaman sevenlerine karşı mütevazı bir tavır sergilemiştir.

Tarkan, 29 Nisan 2016'da Pınar Dilek ile hayatını birleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum