Tarık Toros Kimdir

Türkiye’de gazetecilik ve sunuculuk yapan Tarık Toros, 1972 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi.
Tarık Toros Kimdir

Tarık Toros Biyografisi

Tarık Toros, üç çocuklu bir ailenin en büyüğü olarak dünyaya geldi. Babası öğretmen, annesi ise ev hanımıdır. Liseyi doğduğu yerde Tarsus Meslek Lisesi’nde okudu ve elektrik elektronik bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimini almak için üniversite sınavlarını kazandı ve Gazi Üniversitesi Elektronik öğretmenliğini bölümünü kazandı. Üniversiteden mezun olduktan sonra alanıyla çok da ilgisi olmayan gazetecilik mesleğine yöneldi ve bu sayede iş kariyerine başladı.

 

Tarık Toros’un Kariyeri

1995 yılında üniversiteden mezun olan Toros, ilk olarak SEM Haber Ajansı’nda stajyerlik yaptı. Kısa süre sonra burada oynadıktan sonra Samanyolu Televizyonu’na geçti. Yeni işinde başbakanlık muhabirliği görevi verildi. O dönem popüler haber kanallarından TGRT’ye geçerek yeni bir kariyere başladı ancak çalıştığı süre içerisinde bir askeri törende ayağa kalkmadığı gerekçesiyle uzun bir süre işsiz kaldı.

Ankara’da iş bulamayan Toros, İstanbul’a gitti ve burada İmedya’da editör olarak tekrardan gazeteciliğe dönüş yaparken kısa süre içerisinde yayın yönetmenliğine getirildi. 2001 yılının Aralık ayında Habertürk'te gece editörü olarak işe başladı. Burada haber genel müdürlüğüne kadar yükseldikten sonra 2006 yılında istifa etti.

tarık toros gazeteci

Habertürk’ten ayrıldıktan sonra Akşam Gazetesi’nde politika editörü olarak çalıştı. 2 yıla yakın burada çalıştıktan sonra 2007 yılında kanaldhaber sitesinde görev aldı.

2008 senesinde Bugün Gazetesi’nde göreve başladı. Sonrasında Kanaltürk ve Bugün Tv kanallarında yönetici kadrosunda bulundu. Kanaltürk’te haftalık “Merkez Siyaset” adlı siyasi tartışma programını yapmaktadır.

28 Ekim 2015 yılında Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürürken, polis ekipleri tarafından televizyon binası arandı ve devlet bu kanalın yönetimine el koyarak kayyum atadı. Bu olay sonucunda iş kalan Toros, ekip arkadaşlarıyla beraber yayınına Can Erzincan televizyonunda devam etmektedir.

Tarık Toros, 2005 yılında Banu Özdemir ile evlendi ve bu evlilikten çiftin iki çocuğu oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.