Calico Hood
1842 ile 1929 yılları arasında Avusturalya'daki azılı mahkumlar bu maskeyi kullanırdı. Günün 23 saatini hücresinde geçiren mahkumlar, sadece 1 saat dışarı çıkabiliyordu. Dışarıya çıkarken de bu maskeleri takıyorlardı.
Veba Maskesi
Tarihe geçmiş en büyük salgınlardan teki olan veba hastalığına yönelik birçok doktor, bu hastalığın koku yoluyla bulaştığını ileri sürüyordu. Bu nedenle kendi geliştirdikleri, içerisi lavanta kokan bu korkunç maske ile doktorlar günlük yaşantılarını sürdürüyordu.
Azarlama Maskesi
16. ve 17. yüzyılda İngiltere, İskoçya ve Galler'de büyücülükle uğraşan, dedikodu yapan ve boş iddialar ortaya atan kadınları cezalandırırken bu maske kullanılırdı.
Kirli Köle Maskesi
Afrika'dan getirilen kölelere, sahipleri tarafından bu maske takılırdı çünkü köle olarak kullandıkları bu insanlardan hastalık bulaşmasından korkarlardı.
1900'lerde Cadılar Bayramı Maskeleri
Cadılar bayramı için 1900'lü yıllarda tasarlanan bu maskeler, başta çocuklar olmak üzere toplumda korkuya neden olmuştu.
Murmillo Gladiator Maskesi
Roma'nın savaş ordularından teki olan Murmillo Gladyatörlerinin, savaşta kafalarına taktıkları koruyucu maskelerdir.
Visard
16. yüzyıldaki ilginç bir güzellik inanışı için visard adı verilen bu maske, kadınlar tarafından takılırdı. Beyaz tenli kadınların makbul göründüğü o zamanlarda, beyaz tenlerini korumak isteyen kadınlar dışarıya çıkarken bu maskeyi takardı.
1. Dünya Savaşı Tank Maskesi
1. Dünya Savaşında, tank şoförlerinin yüzlerine zarar gelmemesi için kullandığı maske.
Samuray Maskesi
"Mempo" adı verilen bu maskeyi, tarihin en savaşçıl ordusu Samuraylar kullanıyordu. Bu maske sayesinde Samuraylar yüzlerini koruyup, karşısındaki kişiye de korku salıyordu.
Mickey Mouse Gaz Maskesi
ABD'nin Japonya'ya yaptığı Pearl Harbor saldırısının ardından ülke içerisinde maske giyinmek zorunlu kılınmıştı. Ancak bu maskeler çocuklara oldukça korkutucu geldiği için Disney, bin adet Mickey Mouse gaz maskesi üretip çocuklara dağıttı.