Tarihte İnsan Derisiyle Yapılmış Günlük Eşyalar

Tarih tüyler ürperten gerçeklerle doludur. İşte şimdi sizlerle paylaşacağımız haber de onun bir kanıtı. Gelin tarihte insan derisiyle yapılmış günlük kullanılan eşyaları bir bir inceleyelim.
Tarihte İnsan Derisiyle Yapılmış Günlük Eşyalar

Günümüzde dahi değişen yaşam koşulları ve şekilleri, geçmişte de karşımıza çıkmaktadır. Tarih boyunca birçok uygarlıkta, günümüzde barbarca diyebileceğimiz pek çok şey normal olarak karşılanmıştır. Bazı dönemlerde ise -özellikle Avrupa'da- insanlar çıkan savaşlar sonucunda katledildi. Bizler de bu içeriğimizde insanların derilerinden yapılan eşyaları sizlere sunacağız. Kiminin kendi isteğiyle kiminin ise cezalandırılması amacıyla ortaya çıkan bu eşyalar, görenlerin tüylerini ürpertiyor. İşte insan derilerinden yapılan garip eşyalar;

jan-zizka.jpg

Protestan ayaklanmanın baş mimarı olan Jan Zizka, sonsuza dek dehşet saçan bir insan olarak anılabilmek için akıl almaz bir yöntem denedi. Zizka, ölmeden yıllar önce derisinden davul yapılmasını istedi. Öldükten sonra sevenleri bu vasiyeti yerine getirdi.


saint-just.jpg

18. yüzyılda Fransa’da Halkın Güvenliği Komitesi üyesi olan Louis Antoine de Saint-Just, aşık olduğu kadından öyle bir intikam aldık ki, Fransa ayaklandı. Güvenlik komitesi üyesi olan Just, sevdiği kadın kendisine karşılık vermeyince parayla adam tutar ve öldürtür. Öldükten sonra cesedini gizliden bir dericiye götürerek kendisine yelek yaptırır.


deri-ayakkabicisi.jpg

1876’da Fransa’da hayvan derilerinden yaptığı ayakkabılarıyla nam salmış olan Mahnenrolhz, alanını genişletmek için ilginç bir yol izledi. Mahnenrolhz, sahipsiz kişilerin cesetlerini sahiplenerek onların derisinden ayakkabı yaptı. Ardından bu ayakkabıları Smithsonian Enstitüsü’ne inceletmek için yolladı.


fransiz-tuccar.jpg

Fransız devrimiyle ciddi bir insan katliamı yaşandı. Bu katliamdan siyasiler dışında sadece bir kişi karlı çıktı; o da Fransız bir tüccardı. Bu tüccar insan cesetlerinin derisinden ayakkabı, çanta ve cüzdan yapıp satmaya başladı.


louis.jpg

16. yüzyılın sonlarına doğru ilginç bir müze olarak Fransız Kralı XIII. Louis’in kurduğu “Cabinet du Roi” müzesine Paris’in en ünlü cerrahlarından olan Pierre Sue, insan derisinden yapılmış terlik hediye eder.


james-allen.jpg

James Allen, yazdığı otobiyografisine son noktayı öldükten sonra koydu. Allen ölmeden önce sevenlerine söylediği vasiyeti üzerine otobiyografisi kendi derisine basıldı. 


henri-pranzini.jpg

19.yüzyılda Fransa’nın korkulu rüyası haline gelen dolandırıcı ve katil Henri Pranzini’ye halkın kini uzun yıllar hiç dinmedi. Pranzini öldükten sonra ondan nefret eden herkes cesede saldırarak paramparça etti. Kadınlar intikamlarını Pranzini’nin dişlerinden küpe yaparak, erkekler ise derisinden sigara kutusu yaparak aldı.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum