Kitaplarda Bile Bulamayacağınız 13 İnanılmaz Tarihi Fotoğraf

Tarih herkes için heyecan verici bir konu olmayabilir. Fakat geçmiş döneme ait fotoğrafları incelemek çoğu kişinin ilgisini çekebilir. Bu içeriğimizde nadir karşılaşabileceğiniz tarihi fotoğrafları bir araya getirdik. 
Kitaplarda Bile Bulamayacağınız 13 İnanılmaz Tarihi Fotoğraf

Hiçbir Yerde Görmediğiniz Tarihi Fotoğraflar

Tarih öğrenmek için heyecan verici bir konu olsa da, tercih edilen eğitim yöntemi yüzünden bazı insanlar tarafından sıkıcı bulunabiliyor. Birazdan göreceğiniz fotoğraflar çok ilginç ve nadir görülebilecek fotoğraflardır. O dönemlere ve o dönemlerde yaşayan insanlara bir nevi ayna tutmaktadır. O zamanlar hakkında ipucu veren bu fotoğraflar oldukça ilginizi çekecek. 

Hadi başlıyoruz...


13. Yıldızlara Ulaşmak

Soğuk Savaş o dönem yaşayan insanların üzerinde çok büyük bir korku yaşatsa da, aynı zamanda uzay çağının başlangıcı olmuştur. Milyonlarca çocuk, astronot olma ve Neil Armstrong gibi gezegenin dışına çıkma hayalleri kurmaya başlamıştır. Bu fotoğraf, Fort Worth Teksas'ta uzay kaskı takan planetaryum gezisindeki iki erkek çocuğa ait. 

Soldaki çocuk yüz ifadesiyle adeta bir uzay canlısıyla karşılaşmış gibi gözüküyor :)

yildizlara-ulasmak.jpg


12. Zenginler Egzersize İhtiyaç Duyar

Titanik öyle popüler oldu ki hakkında her şeyi bildiğinizi sanıyorum. Peki, birinci sınıfta yolculuk yapan yolcular için spor salonu bulunduğunu da biliyor muydunuz? Gemide elektrikli atlar, paralel çubuklar, kürek makineleri ve statik bisikletler de dahil olmak üzere dönemin son teknolojisi ekipmanlar bulunuyordu. 

Önerilen İçerik; Titanik Hakkında Bilinmeyenler

titanik-003.jpg


11. Şeytan Gülümser Mi?

Bu nadir görülebilen fotoğraflardan biri. Nazi politikacı Albert Forster’in karısı Gertrud Deetz ile içtiği çaydan büyük keyif alan Alman diktatör Adolf Hitler’in gülerken çekilmiş bir fotoğrafı.

Hitler'in gülerken çekilmiş çok resmi yok. Burada da tam olarak güldüğü söylenemez ancak bir hayli keyifli olduğu anlaşılıyor.

alman-diktator-adolf-hitler.jpg


10. Fotoğrafçı Spy

Kameraların, Birleşik Devletler Yüksek Mahkemesinin oturumlarına girmesine izin verilmemesi uzun zamandır uygulanan bir kuraldır. Cesur bir kadın, 1937’deki bir seans sırasında çantasına açtığı bir delik sayesinde bu anı fotoğraflamıştır.

fotografci-spy.jpg


9. Herkese Gaz Maskesi

II. Dünya Savaşı sırasındaki kimyasal saldırılar sadece askerler için değil, Londra gibi şehirlerde halk için de ciddi bir endişe kaynağıydı. Hükümet o dönemde göz yaşartıcı gazlardan korumak için her vatandaşına gaz maskesi dağıtmıştır.

Havasındaki ağırlıkla bilinen Londra'nın bir de göz yaşartıcı gazlarla kaplanma olasılığı korkunç olsa gerek.

herkese-gaz-maskesi.jpg


8. Yeni Bir Rüya Bul

Maurice Tillet’in elleri, ayakları ve başı şişmeye başladığında 20 yaşındaydı. Bu durum şişme, yani akromegali denen bir bozukluğun sonucuydu. Avukat olma hayallerini gerçekleştiremedi, bu yüzden profesyonel güreşçi oldu. 1940'larda, Tillet gişe rekoru kırdı ve uluslararası bir tanınırlık kazandı. Burada onu Dorian Leigh modeli ile görebilirsiniz.

Shrek gibi şirin değil mi?

maurice-tillet.jpg


7. Posta Sipariş Ekibi

Birçok insan, yeni fırsatlar ve servet kazanma ümidiyle 19. yüzyılda batı ABD'ye göç etmiştir. Fakat bu durum bilinmeyen bir bölge olduğu için çok tehlikeli arzediyordu. Kadınlardan çok azı vahşi batıya ayak uydurabileceğini düşünüyordu. Erkekler ise bölgeye yerleşmek için ısrar ettikleri eşleriyle başa çıkmakta zorlanıyordu. 

posta-siparis-ekibi.jpg


6. Unutulmaması Gereken Bir An 

Bu fotoğraf 1970’lerde Vietnam’daki ABD Kıdemli Denizcilik Danışma Birimi’nde çekildi. Popüler şarkıcı ve oyuncu Chris Noel askerlerle birlikte fotoğraflandı.

ABD her zaman bu taktiği kullanmıştır. 1954 yılında da Marilyn Monroe askerlere moral vermek için Kore'ye gitmişti.

chris-noel.jpg


5. Aşk ve Egzersiz

Rolling Stone dergisi, 1980'lerde fitness kulüplerinde mutluluğu bulan insanlar hakkında bir makale yazdı. Yönetmen James Bridges, Jamie Lee Curtis ve John Travolta'yı baş karakter olarak kullanarak konu hakkında bir film yapmak istedi. Oysa film çok da sükse yapamadı. Ancak Jamie Lee Curtis ve onun pembe mayosu hiç unutulmadı.

ask-ve-egzersiz.jpg


4. Görüntüdeki Evcil Bir Hayvan Değil

1959 yılında Audrey Hepburn Venezüella’da çekilen romantik bir film olan Green Mansions’ta rol aldı. Audrey'in oynadığı karakterin senaryo gereği filmde orman hayvanları ile sürekli bir etkileşimi vardı. Örneğin; bir geyik. Bu eğitimli geyiği Hepburn’den ayırmak oldukça zor olmuş :)

audrey-hepburn-003.jpg 


3. Görsel Deneyim 

Hugo Gernsback bir bilim kurgu dergisinin yayıncısı olmakla kalmayıp aynı zamanda da bir mucitti. Pek çok icadından birisi de izleyicinin hareket halindeyken TV izleyebilmesini sağlamasıydı. Gernsback, 1936’da bu fikri düşünmüştü, ama 1963’e kadar bir prototip yapamadı. 

Sanal gerçeklik gözlüklerine ne kadar da benziyor öyle değil mi?

hugo-gernsback.jpg


2. Jaz ve Firavunlar

Amerika'daki en etkili caz figürlerinden biri Louis Armstrong'dur. 1960'larda Armstrong'un Amerika Kültürü Devlet Departmanı tarafından tanıtım amaçlı dünyayı gezisine çıkması istendi. Kendisi bu fotoğrafta Mısır'da Büyük Sfenks ve Giza piramitlerinin önünde karısına serenat yapıyor :)

louis-armstrong.jpg


1. Buna Değer!

Kraliyet muhafızı üyeleri son derece disiplinli oluşlarıyla tanınır. Fakat  herhangi bir insan gibi, onların da bedenleri yorulabilir. 1970 yılında, Kraliçe Elizabeth'in doğum gününün şerefine düzenlenen Renk Töreni'nde bir muhafız bayıldı.  Bu 2017 yılındaki törende bayılan 5 askere bakıldığında oldukça küçük bir rakam.

kraliyet-muhafizi-uyeleri.jpg


Önerilen İçerik; UNESCO Listesinde Yer Alan Türkiye'deki Kültür Mirasları

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.