Aşk Filmleri | Romantizm Dolu En İyi 40 Aşk Filmi | 2024

Özellikle kadın sinemaseverler tarafından tercih edilen, izlerken göz yaşlarınıza hakim olamayacağınız, hüzünlü ve mutlu aşk filmlerini listeledik.
Aşk Filmleri | Romantizm Dolu En İyi 40 Aşk Filmi | 2024

Yerli ve Yabancı En Duygusal Aşk Filmleri Listesi 

Aşkın, sevginin, ihtirasın ve intikamın etkileyici şekilde anlatıldığı tüm zamanların en iyi aşk filmlerini listeledik. İçeriğimizde Türk aşk filmleri, yabancı aşk filmleri, Netflix aşk filmleri, kore aşk filmleri ve fransız aşk filmleri gibi ödüllü aşk filmleri yer alıyor. İşte IMDb puanlarına göre sıraladığımız gelmiş geçmiş en güzel aşk filmleri...

En İyi Aşk Filmleri;

1. Nude Tuesday

en iyi aşk filmleri
40’lu yaşlarındaki Laura ve Bruno, sorunlu evliliklerine yeniden bir alev isterler. Bu alevi Bjorg Rasmussent adında kötü şöhretli ilişki ve cinsel şifa gurusu olarak anılan bir adam ile inzivaya çekilmekte bulurlar. Laura ve Bruno, kendilerini ve ilişkilerini bulmaya çalışırken birbirinden farklı bir duruma da adım atarlar.

TürKomediRomantikDram
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenArmagan
Ballantyne
OyuncularJackie
van Beek
Damon
Herriman
Jemaine
Clement

2. Sıradaki Şarkı

en iyi aşk filmleri
Laura ve Harrison, mükemmel bir ilişkiye ev sahipliği yapıyorlardı. İlişkilerinin temeli müzik sevgilerine tutulmuşken bu durum onların arasından su sızmamasına neden oluyordu. Lakin ölümcül bir kaza koca aşkı yok etmektedir. Lause, Harrison’a yaptığı bir karışık playlist ile sevdiği adamı zamanda geriye döndürebileceğini keşfederek bu fırsatı değerlendirir.

TürMüzikalRomantikBilim Kurgu
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGreg
Björkman
OyuncularLewis
Pullman
Danny
Glover
Matt
Walsh

3. Burden

en iyi aşk filmleri
Ku Klux Klan örgütünün lideri olan Mike’ın aşık olması her şeyi değiştirir. Genç kadın Mike’ı daha iyi hayat şartları inşa etmek ister. Geçmişini tamamen geride bırakmaya ant içerek hareket eden Mike, örgütten ayrılmaya karar verir. Örgütten ayrıldığı anda işler değişirken, örgütün tüm üyeleri Mike’ın peşine düşmeye karar verir.

TürDramRomantik
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEthan
Hickey
OyuncularTim
Dowler-Coltman
Brenna
Coates
Eric
Fleising

4. Chroma

en iyi aşk filmleri
Sınırda olan kişiliğine sahip çıkan genç kadın, ağır geçmişinden yıllardır kaçmaktadır. Hala geçmişinden kaçmaya çalışırken bir yandan da yeni taşınmış olan garip komşusunu baştan çıkartmaya çalışır. Hem komşusunun hem de kendisinin ağır yalnızlıkları ve yaralı ruhları ile eşsiz bir aşk hikayesi ortaya çıkar.

TürDramRomantik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJean-Laurent
Chautems
OyuncularSolene
Rigot
Aurelien
Caeyman
Patrick
Chesnais

5. Icon

en iyi aşk filmleri
Kaykay yapmaktan zevk alan Sam, işin sonunda aşık olarak kendisine yeni bir kız arkadaşı yapar. Lakin kız arkadaşının hamile olduğunu öğrendiği anda işler garipleşir. Yetişkinliğin ne demek olduğu ile yüzleşirken, geçmişindeki en büyük yarası da su yüzüne çıkar. Hiç sahip olmadığı babası hakkında bilgiler öğrenirken işler hiç de kolay olmaz.

TürDramRomantik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTony
Ahedo
OyuncularParker
Padgett
Devon
Hales
Julie
Denton

6. Bones and All

en iyi aşk filmleri
Maren, saygı duyulacak biri olmak isteyen bir genç kadındır. Lakin utanç verici olduğunu düşündüğü ihtiyaçları yüzünden bu saygı duyulma süreci gerçekleşmez. Çocukluğundan bu yana büyük bir soruna sahip olan Maren, kimi zaman bunu umursamasa da kendisini yemek yemekten alı koyamaz. Onun hayatı annesinin terk etmesiyle tamamen değişirken erkek arkadaşı ile çıktığı yolculukta her şey değişir.

TürDramKorkuRomantik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLuca
Guadagnino
OyuncularTimothee
Chalamet
Michael
Stuhlbarg
Mark
Rylance

7. The Sound of Violet

en iyi aşk filmleri
Umutsuzca hayatının aşkını arayan Shawn, Violet ile tanıştığı anda onun mükemmel bir ruh eşi olduğunu düşür. Shawn’ın otizmli olması kendine güveninde ufak çürüklükler çıkartsa da Violet’in potansiyel eşi olmasına da engel olmaktadır. Shawn kadının hayatının aşkı olduğuna inanırken, Violet kendisini kapana sıkılmış hisseder.

TürKomediDramRomantik
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAllen
Wolf
OyuncularAngels
Rates
Tyler
Roy Roberts
Amelia
Samson

8. After: Mutluluk

en iyi aşk filmleri
İlişkilerinin dönüm noktasında olan Tessa ve Hardin’in hikayesi sizlerle. Annesinin düğününden sonra Londra’da kalan Hardin, iyice kendisini karanlığa sürer. Seattla’a dönen Tessa ise kendi sorunları ile mücadele içerisindedir. Bir dönüm noktasında ilişkilerini ayakta tutmak için çabalayan çift için kader çerçevesinde yeniden buluşmak mümkün müdür?

TürDramRomantik
IMDb4,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCastille
Landon
OyuncularHero
Fiennes Tiffin
Arielle
Kebbel
Josephine
Langford

9. Anything’s Possible

en iyi aşk filmleri
Kelsa, lise son sınıfa geçen bir transseksüel öğrencidir. Sınıf arkadaşı Khal ona aşık olduğunda ise, bu durumunun ne kadar dramatik bir hale gelebileceği ise muammadır. Kelsa kıza bir türlü çıkma teklifi edemezken genç aşıkların sevinçleri, hayatlarına karşı ortaya çıkan hassasiyetler ve acıları da tamamen gözler önüne serilmektedir.

TürRomantik
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBilly
Porter
OyuncularEva
Reign
Abubakr
Ali
Courtnee
Carter

10. Aşkın Gönül Yazısı

en iyi aşk filmleri
Tunç, Hollanda’dan ülkesine yeniden gelerek çocukluğundan beri tanıdığı Necmi abisinin yanına gider. Necmi abisi ile eski günleri yad ederken orada çalışan Gönül ile tanışır. Gönül’e karşı farklı duygular besleyen Tunç, genç kadından sürekli olumsuz tepkiler alır. Lakin zaman geçtikçe ikisinin arasındaki ilişki kusursuzlaşmaya başlasa da ortaya birbirinden farklı sırlar çıkmaya başlar.

TürDramRomantik
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenUmut
Ertek
OyuncularHüseyin
Elmalıpınar
Sabahat
Kumaş
Beyza
Metin

11. Rosaline

en iyi aşk filmleri
Romeo ve Juliet’in farklı bir versiyonu sizlerle. Juliet’in kuzeni Rosaline’in bakış açısında Rob için yaratıldığı görülmektedir. İkilinin mükemmel bir çift olacağı konusunda emin olan Rosaline, yıllardır ondan alacağı tek bir öpücüğün özlemi ile yanıp tutuşmaya başlar. Bu hayali ileri süreçlerde gerçek olduğunda ise her şey farklılaşmaya başlar.

TürKomediRomantik
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKaren
Maine
OyuncularKaitlyn
Dever
Isabela
Merced
Bradley
Whitford

12. Sadece Bir Gece

en iyi aşk filmleri
Arkadaşları ile bir gece dışarı çıkan Tamer, barda bir kadınla tanışarak o geceden sonra bir daha asla kadın aramamaya karar verir. Bu süreçte kocasının davranışlarından şüphelenen Begüm, her şeyi anlayabilmek üzere hareket ederek eşine itiraf ettirtir. Olayı kabullenemeyen kadın ne yapacağına karar vermek üzere kendisine yeni şartlar belirler.

TürRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSinan
Biçici
OyuncularTuba
Ünsal
Cemal
Hünal
Gürgen
Öz

13. To All The Boys Always and Forever 

Aşk Filmleri, En iyi Aşk Filmleri

Lara Jean isimli genç kızın hikayesinin anlatıldığı bu filmde erkek arkadaşı Peter ile arasındaki ayrılıklara dikkat çekilmiştir. Güzel bir ilişkileri olan Peter ve Lara günlük hayatın karmaşasında birbirlerine yeterince vakit ayıramazlar. Üstüne bir de Lara’nın üniversite için evden ayrılacak olması ve Peter’dan uzaklaşması ilişkinin temellerini iyice sarsacaktır.

TürRomantikKomediDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Fimognari
OyuncularLana
Condor
Noah
Centineo
John
Corbett

14. One Way To Tomorrow – Yarına Tek Bilet

Aşk Filmleri, En İyi Aşk Filmleri

Türk yapımı bu aşk filminde Ankara- İzmir arası tren yolculuğu yapan iki gencin hikayesi anlatılıyor. İlk tanıştıkları andan itibaren çekişmeli bir serüven yaşayan ikili yolculuk devam ettikçe birbirlerine daha da yakınlaşacaklardır.

TürRomantikDram
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenOzan
Açıktan
OyuncularDilan
Çiçek Deniz
Metin
Akdülger

15. Holidate

Aşk Filmleri, En iyi Aşk Filmleri

Holidate isimli bu romantik komedi aşk filminde Sloane isimli genç bir kızın maceraları anlatılıyor. Ailesi tarafından evlilik baskısına uğrayan genç kadın her bayram günü yeni biri ile tanıştırılmaktan sıkılmıştır. Jackson’da aynı dertten muzdariptir ve bu ikili tesadüfen karşılaştıklarında artık her bayram oynayacakları bir oyunları vardır.

TürKomediRomantik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJohn
Whitesell
OyuncularEmma
Roberts
Luke
Bracey
Kristin
Chenoweth

16. Call Me by Your Name 

en iyi aşk filmleri

1983 yılında geçen film 17 yaşındaki genç bir adam ve ailesinin başından geçen olaylara odaklanmaktadır. Filmin geçtiği dönem ve bölgede her şey dün gibi birbirine benzer geçmektedir. Ta ki ailenin arasına her şeyi değiştirecek bir yabancı karışıncaya kadar. Aşkın ve ihtirasın tohumları, kasabaya gelen yabancı kadının bohçasındadır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

TürDramRomantik
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenLuca
Guadagnino
OyuncularArmie
Hammer
Timothée
Chalamet
Michael
Stuhlbarg

17. Me Before You 

Aşk Filmleri

Film, tekerlekli bir sandalyeye bağlı olarak yaşamak zorunda olan felçli adam ve bakıcısının birbirine aşık olma hikayesini anlatmaktadır. İlk olarak birbirlerinden hoşlanmayan ve sürekli kavga eden bakıcı ve adam yavaş yavaş aşık olurlar. Aşık olduklarında onları daha zorlu bir sınav beklemektedir.

TürDramRomantik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenThea
Sharrock
OyuncularEmilia
Clarke
Sam
Claflin
Janet
McTeer

18. Aşıklar Şehri 

en iyi aşk filmleri

Son yılların en çok izlenen ve en beğenilen aşk filmlerinden bir tanesi olan La La Land, iki aşık insanın günün birinde yollarının kesişmesiyle başlar. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian jazz kulübü açma hayali kurarken, Mia ise çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol alma amacındadır. Karakterlerimizin kalpleri birbiri için atmaya başladığında, aynı zamanda hedeflerinden de uzaklaşmaya başlayacaktır.

TürMüzikalRomantik
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDamien
Chazelle
OyuncularRyan
Gosling
Emma
Stone
John
Legend

19. Sing Street 

en iyi aşk filmleri

2016 yılında vizyona giren Sing Street, müzikal türde bir aşk filmidir. Aynı zamanda komedi ve dram türünde izleyicilere hitap eden bu yapımın başrollerinde Lucy Boynton, Maria Doyle Kennedy ve Jack Reynor oynamaktadır. Filmin konusu ise, bir kızı etkilemek için grupta çalmaya başlayan oğlanın hikayesini anlatmaktadır.

TürDramKomediMüzikal
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJohn
Carney
OyuncularFerdia
Walsh-Peelo
Lucy
Boynton
Jack
Reynor

20. 5 to 7

en iyi aşk filmleri

Aşk filmleri türünde oldukça farklı bir senaryoya sahip olan 5 to 7 filminde, New York'ta yaşayan arzu dolu bir roman yazarı ile güzel ve çekici bir kadının arasındaki aşkı anlatmaktadır. Ancak bu güzel kadın Fransız bir diplomatın eşidir. Bu çift ger gün saat 5 ile 7 arasında bulaşabilmektedir. Her geçen buluşmadan sonra ikilinin arasında dünya görüşü ve ahlak konularında büyük çatışmalar başlar.

TürDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAgnès
Varda
OyuncularCorinne
Marchand
Antoine
Bourseiller
Dominique
Davray

21. Seni Uzaktan Sevmek

en iyi aşk filmleri

Goind the Distance, yaz döneminde aşk yaşayan  Garrett ile Erin’in hikayesini ele alan harika bir yapım… Filmde, büyük aşk yaşayan iki karakterimiz, yaz bittiğinde bu aşkın da biteceğini bilmektedir. Çünkü; Erin, San Francisco’daki evine giderken, Garrett ise iş için New York’a gidecektir. Artık karar vermek zorundadırlar. Ya birliktelikleri son bulacak ya da uzaktan bir ilişki yaşanacak…

TürRomantikKomedi
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenNanette
Burstein
OyuncularDrew
Barrymore
Justin
Long
Charlie
Day

22. Sevgili John 

en iyi aşk filmleri

Channing Tatum ve Amanda Seyfried’ın baş rollerini paylaştığı Dear John filmi, çocukluğu evdeki dengeyi kurmakla geçen John Tyree’nin bir zaman sonra asker olmak için Ordu’ya yazılmasını ve evden ayrılmasıyla başlar.  Askere gitmeden önce de yaşadığı bölgede hayır kurumunda çalışan muhafazakar bir öğrenci ile tanışır. Aralarında ilişki sürekli olarak git gel yaşarken John, Savannah’ın kalbini kazanmayı başarır. 11 Eylül günü ise John orduya çağrılır ve ilişkileri artık mektuplaşma ile devam edecektir.

TürDramSavaşRomantik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenLasse
Hallström
OyuncularChanning
Tatum
Amanda
Seyfried
Richard
Jenkins

23. Like Crazy 

en iyi aşk filmleri

2011 yılında vizyona giren Like Crazy, ilk aşkın hem korkutucu ve hem de mutluluk verici olabileceğini gösteren oldukça başarılı bir aşk filmi…Filmde, İngiliz üniversite öğrencisi Anna Jones’ın, Amerikalı sınıf arkadaşına aşık olmasını anlatmaktadır.

TürDramRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDrake
Doremus
OyuncularAnton
Yelchin
Felicity
Jones
Jennifer
Lawrence

24. Hep Seni Aradım 

en iyi aşk filmleri

Chicago’nun Wicker Park Bölgesi’nde hayatını sürdüren Matthew, çalıştığın ofisin penceresinden bakarken, karşı kaldırımda en yakın arkadaşı Luke’nin ayakkabı dükkanının önünde duran güzel bir kız görür. Matthew, dükkanın önünde gördüğü kız ile tanışmak için bütün yolları deneyecektir fakat bu ilişki onun bütün hayatını derinden etkileyecektir. Sıkılmadan, zevkle izleyeceğiniz güzel bir film…

TürDramGerilimAşk
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenPaul
McGuigan
OyuncularJosh
Hartnett
Diane
Kruger
Rose
Byrne

25. Not Seni Seviyorum 

en iyi aşk filmleri

Holly ve Gerry birbirini çok seven evli bir çifttir. Oldukça enerjik ve sempatik bir adam olan Gerry, amansız hastalığa yakalanır. Bu hastalık sürecinde eşini çok iyi tanıdığı için bir takım planlamalar yapar. Öldüğü zaman eşi Holly bunu atlatamayacak ve hayata küsecektir. Eşini çok iyi tanıyan Gerry' nin ölümünün ardından ilk sürprizi Holly' nin 30. yaş gününde gelen bir pasta ve band kaydı ile onu şaşırtır. Sürekli mektuplar gönderen Gerry buhranlı döneminden çıkmasını ve hayata tutunmasını sağlamanın yollarını çok iyi bilmektedir. Her mektubun sonunda aynı şekilde -Not: Seni Seviyorum- diye bitirmektedir. Holly eşinin arkada bıraktığı yöntemler ile tekrar hayata tutunmayı başarır. Gerard Butler ve Hilary Swank' ın başrollerini paylaştığı filmdeki bazı sahneler karşısında göz yaşlarınızı tutmanız gerçekten çok zor olacak.

TürDramKomediRomantik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenRichard
LaGravenese
OyuncularHilary
Swank
Gerard
Butler
Lisa
Kudrow

26. Başka Söze Gerek Yok 

en iyi aşk filmleri

Son yılların en güzel aşk filmlerinden bir tanesi olan Başka Söze Gerek Yok, evliliği sona ermiş ve kızıyla beraber yaşayan kadının kesitlerini aktarmaktadır. Kızı yeni bir okula başlayacak Eva, masrafları nasıl karşılaşacağın konusunda kara kara düşünürken Albert isimli iyi bir adamla tanışır. Aşk filmi sevenlerin oldukça güzel vakit geçireceği bu güzel yapımı kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

TürKomediRomantik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenNicole
Holofcener
OyuncularJulia
Louis-Dreyfus
James
Gandolfini
Catherine
Keener

27. Sil Baştan 

en iyi aşk filmleri

Fildeki kahramanlarımız Joel ve Clementine, kumsalda tanışırlar ve birbirlerine aşık olurlar. İki yıllık aşk yaşadıktan sonra ayrılırlar. Clementine bir gün gizli bir operasyon ile geçmişe dönük iki yıllık anılarını hafızasından sildirir. Joel bunu öğrenir ve inanılmaz bir üzüntü yaşar. Bu üzüntü giderek öfkeye dönüşür ve Joel de aynı operasyonu geçirmeye karar verir. Tam anıları silme işlemi başlayacağı sırada gözlerini kapatan fakat Clementine ile yaşadığı anıları canlanan Joel bu işlemi gerçekten istemediğini anlar ve bu süreci durdurmak için çabalar.

TürBilim KurguDramKomedi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenMichel
Gondry
OyuncularJim
Carrey
Kate
Winslet
Kirsten
Dunst

28. Muhteşem Gatsby 

en iyi aşk filmleri

En iyi aşk filmleri listesinde Oscar ödüllü aşk filmlerinden de bir tanesi olan ve bunun yanı sıra birçok sinema ödülünü alan Muhteşem Gatsby, başrollerinde Leonardo DiCaprio, Michelle Williams, Carey Mulligan, Tobey Maguire, Joel Edgerton ve Isla Fisher gibi isimleri yer aldığı oldukça güzel bir aşk filmidir.

TürDramRomantik
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenBaz
Luhrmann
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Tobey
Maguire
Carey
Mulligan

29. Sadece Aşıklar Hayatta Kalır 

en iyi aşk filmleri

Aşk filmleri arasında içerisinde vampir figürlerini bulunduran Sadece Aşıklar Hayatta Kalır filmi, Eve ve Adam’ın hikayesini anlatmaktadır. Adam, tüm zamanını müziğe ve kimseye dinletemediği şarkılarına ayıran başarılı bir müzisyen ve karamsar bir vampirdir. Eve ise uzun bir süredir Fas'ın Tanca şehrinde, bambaşka bir kültürün içerisinde nefes almaktadır. Bu iki aşığın bir araya gelmesiyle beraber çok kötü olaylar meydana gelir… Kahramanlarımız bu olayların altından kalkmaya çalışacaktır.

TürRomantikDram 
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJim Jarmusch
OyuncularTom HiddlestonTilda SwintonMia Wasikowska

30. Cesaretin Var Mı Aşka 

en iyi aşk filmleri

Bir tarafta annesi kanser hastası ve ölmek üzere olan bir adam ve diğer tarafta ülkeye göçmen olarak gelmiş ve bu hayatın zorluklarıyla mücadele etmeye çalışan bir kadın arasında başlayan farklı bir ilişki anlatılıyor. Julien ve Sophie bu sıkıntılar ile baş edebilmek için aralarında bir oyun oynamaya karar verirler. Bu oyun bir cesaret oyunudur. Verilen görevler de basit değildir. Sınava sadece sütyen takarak girmek ya da okulun en kabadayı çocuğuna tokat atmak gibi oldukça zorlayıcı görevler yer almaktadır. Bu zorlu görevler gün geçtikçe ikili arasındaki bağı kuvvetlendirir ve aşka dönüştürür fakat ortada bir sorun vardır. Bu oyun onların kavuşmalarına engel teşkil etmeye başlamıştır. Böyle bir konuyla yola çıkan Fransa yapımı film, dramatik ve romantik sahneleriyle oldukça duygusal anlar yaşamanızı sağlayacak. 

TürRomantikKomediDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenYann
Samuell
OyuncularGuillaume
Canet
Marion
Cotillard
Thibault
Verhaeghe

31. Titanik 

en iyi aşk filmleri

James Cameron tarafından yönetilen Titanik, bir döneme adeta damgasını vurmuş bir filmdir. Leonardo DiCaprio ile tüm dünyanın tanışmasını sağlayan film olma özelliğini de taşır. Filmin konusu dönemin en büyük gemisi Titanic ile yola çıkan bir zengin kadın ve gemiye kaçak olarak giren fakir bir adamın arasındaki hikayeyi anlatmaktadır. Sevmediği bir adam ile evlendirilmek zorunda bırakılan kadının ressam olan genç adam ile kısa süreli de olsa yaşadıkları büyük aşk izleyenlerde büyük etki yaratmıştır.

Batmaz denen devasa gemi bir buz dağı ile karşılaşmış ve gövdesinden aldığı darbe ile yaralanmıştır. Darbenin etkisiyle su almaya başlayan gemi henüz ilk seferinde okyanusun derin sularına gömülmüş ve ardında yarım bir aşk hikayesi bırakmıştır. Başrollerde Leonardo Dicaprio ve Kate Winslet' in yer aldığı efsane film, 200 milyon dolar bütçesiyle döneminin en büyük bütçeli filmi ve 2 milyar 185 milyon dolar hasılat elde ederek döneminin en fazla gişe yapan filmi oldu. Aynı zamanda 1 milyar dolar barajını aşan ilk film olan Titanik, geminin batışının 100. yılı neticesinde 3 boyutlu olarak tekrar yayınladı.

TürDramRomantik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
1978
YönetmenJames
Cameron
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Kate
Winslet
Billy
Zane

32. Not Defteri

en iyi aşk filmleri

Film, kısa süreli olacağı düşünülen bir aşk hikayesini konu alıyor. Yaz tatili için Allie ve ailesi küçük bir sahil kasabasına gidiyor. Orada yaşayan Noah ile karnavalda karşılaşan Allie için işler değişiyor. Noah ise Allie' yi gördüğü andan itibaren sonsuz bir aşka kapılıyor. Tatil boyunca ikili muhteşem vakit geçiriyorlar ve aşklarını iyice pekiştiriyorlar fakat tatilin bitmesine yakın idrak ettikleri bir konu var ki o da Allie' nin ailesi çok zengin iken Noah fakir bir aileden geliyor ve bir değirmende işçi olarak çalışıyor. Bu olumsuz duruma ek olarak bir de İkinci Dünya Savaşı patlak veriyor. Orduya asker olarak alınan Noah ve Allie uzun bir süre birbirlerinden haber alamıyorlar. Savaş biter ve Noah askerden döner fakat Allie savaş boyunca gönüllü olarak çalıştığı hastenede tanıştığı doktor ile evlilik hazırlıkları yapmaktadır. Noah ve Allie' nin garip aşk hikayesini anlatan film, gerek müzikleri gerek kıyafetleri olsun oldukça başarılı bir filmdir. 

TürDramRomantik
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenNick
Cassavetes
OyuncularRyan
Gosling
Rachel
McAdams
James
Garner

33. Aşk ve Gurur

en iyi aşk filmleri

2005 yılında vizyona giren Aşk ve Gurur filminde, başrolde bulunan Bayan Bennet’in 5 bekar kızı bulunmaktadır. Beş kızına da birer koca bulup evlendirmek isteyen Bennet’in kızları da aynı fikirdedir. Kızlardan bir tanesi ise evlenmemek için bütün yolları denemektedir. Bu karakterimi ise Lizy’dir.

Bir gün evin yakına eve zengin bir bekar ve şehirli arkadaşlarının taşınacağı haberi gelir. En büyük abla Jane Bay Charles Bingley arasında bir bağ oluşur, Lizzie ise onun yakışıklı fakat son derece züppe dostu Bay Darcy ile karşı karşıya kalır. İki insanın aşkı mı yoksa gururu mu ağır basacaktır.

TürRomantikKomedi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJoe
Wright
OyuncularKeira
Knightley
Matthew
Macfadyen
Rosamund
Pike

34. Umut Işığım 

en iyi aşk filmleri

2005 yılında vizyona giren ve en çok izlenen aşk filmleri listesine kendisine yer bulan Umut Işığım filminde, Pat adında bir tarih öğretmeni yaşadığı olumsuz olaylar sebebiyle mehkeme tarafından rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Tam 8 aylık tedavinin ardından ailesinin yanına yerleşen ve geçirdiği kötü günleri atlatmak için iyi bir insan olmaya çabalayan Pat, bir davette aile dostları olan Tiffany ile tanışır. Tiffany de normal bir insan değildir. Hayatları kesişmeye başlayan Pat ve Tiffany arasında yakınlaşma olur. Pat hayatını düzene koyup geri dönmeyi planladığı eski karısına dönme planlarına odaklanmaya çalışır fakat iki normal olmayan insan olarak çok iyi anlaşmaktadırlar. Genel olarak bu hikayeyi anlatan filmde Jennifer Lawrence ve Bradley Cooper başrolleri paylaşmaktadırlar. Bu ikiliye usta isim Robert De Niro eşlik ediyor. Filmin hikayesi ve olayların anlatımı oldukça akıcı, dramatik sahneler seyrek tutularak daha romantik bir aşk hikayesi elde edilmiş.

TürDramKomedi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenDavid
O. Russell
OyuncularBradley
Cooper
Jennifer
Lawrence
Robert
De Niro

35. Zamanda Aşk 

en iyi aşk filmleri

Fantastik türde bir aşk filmi olan Zamanda Aşk, 21 yaşına gelen Tim Lake’in ailenin bütün erkek fertleri gibi gizli yeteneğini kullanarak zamanda hareket etmesiyle başlamaktadır. Bu özelliğini sonradan öğrenen Tim, geçmişe giderek bütün utanç verici anlara gidip değiştirmeye başlar. Bir zamanda sonra Londra’ya taşınan Tim, burada Mary’e aşık olur ve olağanüstü yeteneğini bu aşk için kullanmaya başlar.

TürRomantik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenRichard
Curtis
OyuncularDomhnall
Gleeson
Bill
Nighy
Rachel
McAdams

36. Saksı Olmanın Faydaları

en iyi aşk filmleri

Tüm zamanların en güzel aşk filmleri listesinde her daim kendisine yer bulan The Perks of Being a Wallflower, aşkı oldukça güzel bir şekilde izleyiciye aktaran bir yapım. Filmde, okulda arkadaşlarına sürekli olarak ezilen Charlie’nin başından geçenleri aktarmadır. En yakın arkadaşı intihara teşebbüs eder ve bu olay sonrasında Charlie’nin psikolojisi daha da çok bozulur. Aynı yıl liseye başlayan Charlie, Sam ve Patrick isimli iki kardeş ile tanışır. Bu durum Charlie’nin hayatının baştan aşağıya değişmesine sebep olur. Hayatından zevk almaya başlayan Charlie bir süre sonra Sam ile yakınlaşmaya başlar…

TürDramRomantikKomedi
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenStephen
Chbosky
OyuncularLogan
Lerman
Emma
Watson
Ezra
Miller

37. Prenses Gelin 

en iyi aşk filmleri

William Goldman'ın romanından sinemaya uyarlanan Prenses Gelin filmi, bir kahraman tarafından kurtarılan prensesin fantastik hikayesinin anlatmaktadır. İmkansız bir aşkın öyküsünün anlatıldığı bu hikaye bir dede tarafından torununa aktarılmaktadır. Vizyona girdiği dönemde Storybook Love' adlı şarkıyla ''En İyi Film Müziği'' dalında Oscar'a aday gösterildi.

TürMaceraFantastik
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
1987
YönetmenRob
Reiner
OyuncularCary
Elwes
Robin
Wright
Christopher
Guest

38. Kazablanka 

en iyi aşk filmleri

Tüm zamanların en iyi aşk filmleri içeriğimizin en değerli filmlerinden bir tanesi Kazablanka… 1942 yılında vizyona giren film, İkinci Dünya Savaşı’nın ilk dönemlerinde aşk üçgeninde kalan kahramanlarımızın duygu dolu hikayesi anlatılmaktadır.

TürRomantikDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1942
YönetmenMichael
Curtiz
OyuncularHumphrey
Bogart
Ingrid
Bergman
Paul
Henreid

39. Selvi Boylum Al Yazmalım

en iyi aşk filmleri

Başrollerinde Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın oynadığı film, aşk filmi denince Yeşilçam filmleri listesinde mutlaka izlenmesi gereken yerli yapım... Kamyon şoförü İlyas ve Asya' nın aşkını anlatan filmde, dram biraz daha ağır basan taraftır. İlyas ile Asya birbirlerini çok severek evlenirler. Ardından çocukları dünyaya gelen aşıklar için hayat güzel devam etmektedir. Kamyoncu olan İlyas işe gidip uzun süreler boyunca eve gelmediği için Asya çocuğuna genelde yalnız bakmak durumunda kalır. Bir gün İlyas Asya' yı aldatır ve Asya bu olaya tanık olur. Çocuğunu alıp evden kaçan Asya kendini yollara vurur. İlyas çok pişman olsa da yaptığı hatanın telafisi için çabalamak yerine bozulan işleri yüzünden eşinin karşısına çıkmaya cesaret edemez ve onları yalnız başına bırakır.

TürDramRomantik
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
1977
YönetmenAtıf
Yılmaz
OyuncularTürkan
Şoray
Kadir
İnanır
Ahmet
Mekin

40. Forrest Gump

en iyi aşk filmleri

Film, Forrest Gump adındaki zeka geriliği olan bir adamın çocukluktan itibaren başından geçen olayların anlatıldığı hikayeyi konu alır. Küçük çocuk omurga eğriliği yaşadığı için bacak destekleri takmaktadır ve bu da diğer çocuklar tarafından alay konusu olmaktadır. Bir gün serviste tanıştığı Jenny' e aşık olur fakat Jenny Forrest' i arkadaş olarak görür. Daha sonra bedensel yeteneklerini keşfeden Forrest' in başından çok ilginç ve uç nokta denebilecek olaylar geçer. Ara ara Jenny ile karşılaşsa da Jenny sorumsuz ve kötü yaşantısına devam eder. Amerikan tarihindeki önemli olayların da filme dahil edilmesi sebebiyle film, Birleşik Devletler Ulusal Film Kayıtları tarafından koruma altına alınmıştır. Ayrıca film dünyada 677 milyon dolar gişe geliri elde etmiş ve 6 Oscar ödülü kazanmıştır. Filmin diğer tarafında ise Forrest tarafından Jenny' e beslenen sonsuz bir aşk anlatılmaktadır. Bu aşk öylesine büyüktür ki Jenny her ne yaparsa yapsın Forrest onu sevebilmekte ve kabul edebilmektedir.

TürRomantikKomediDram
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularTom
Hanks
Gary
Sinise
Robin
Wright

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.