Tüyleri Diken Diken Eden Gerilim Dolu 39 En İyi Korku Filmi

IMDb puanları yüksek korku filmlerini sizler için bir araya getirip listeledik. Listemizde son zamanların en çok izlenen korku filmleri yer alıyor...
Tüyleri Diken Diken Eden Gerilim Dolu 39 En İyi Korku Filmi

Yalnız başına izlemekten çekineceğiniz tüm zamanların en iyi korku filmleri içeriğini sizler için derledik. Aşağıdaki kısımda yerli veya yabancı korku filmi izlemek isteyenler için en özel öneriler sizleri bekliyor. Ayrıca özenle hazırladığımız en iyi film önerileri listemize de linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İçeriğimizde yerli ve yabancı izlenmesi gereken en iyi korku filmleri yer alıyor. Şimdi sizin için hazırladığımız en iyi korkunç filmler top 10 listemize göz atabilir, dilerseniz dünyanın gelmiş geçmiş en iyi IMDb puanına sahip korku filmleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Korkunç Filmler Top 10

SıraModelYapımSüreIMDb Puanı
1Kuzuların Sessizliği19911 sa 58 dk8.6
2Altıncı His19991 sa 47 dk8.1
3Psycho19601 sa 49 dk8.0
4Gir Kanıma20081 sa 54 dk7.9
5Halloween19781 sa 31 dk7.8
628 Gün Sonra20021 sa 53 dk7.6
7The Others20011 sa 44 dk7.6
8Sessiz Bir Yer 220201 sa 37 dk7.6
9Zombi Ekspresi20161 sa 58 dk7.5
10Elm Sokağı Kabusu19841 sa 31 dk7.5

39 En İyi Korku Filmi

Hangi korku filmi daha iyi? diye soruyorsanız izlerken tir tir titreyeceğiniz en çok izlenen korku filmleri arasından seçerek oluşturduğumuz bu listeyi en sonuna kadar detaylıca incelemenizi öneririz.

İşte en iyi gerilim dolu korku filmi önerileri...

1. The Profane Exhibit

Korku Filmleri

Bir korku antolojisi olan bu filmde farklı sinemacılar tarafından çekilerek derlenen on üç kısa korku filmi sizlerle. Konuları içerisinde din baskısı, intihar, fahişelik, tecavüz ve daha nice kabus görünmesine neden olabilecek durumlar bulunmaktadır.

TürKorku
IMDb3,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeremy
Kasten
OyuncularChristine
Ahanotu
Didac
Alcaraz
U.
Bernard

2. Beneath the Old Dark House

Korku Filmleri

Sadece Coffintooth isminde bilinen gizemli bir varlığın meskeni yeraltı mezarlarının derinliklerinde bulunmaktadır. Bu film ile Karanlığın Altındaki üç tüyler ürpertici katliamı tüm detayları ile izleyecek ve izlediğiniz her sahne ile birbirinden ilginç duygular hissedeceksiniz.

TürKorku
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Cloude
OyuncularBrinke
Stevens
Christy
Johnson
Kaylee
Williams

3. The Coven

Korku Filmleri
Grace daha önce tanışma şansının bile olmadığı ailesini aramak üzere bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ailesinin nerede olduğuna dair umut verici ipuçlarını araştırırken erkek arkadaşı Jack ile birlikte çocukluğunun geçip gittiği kente geri dönerler. Lakin kente girdikleri anda kendilerini derin bir kabusun içerisinde bulurlar ve bir kehanet gerçekleşmesi için tarikatın biri tarafından esir alınırlar.

TürKorku
IMDb3,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRich
Ragsdale
OyuncularScout
Taylor-Compton
Nolan
Gerard Funk
Deborah
Kara Unger

4. Zebun

Korku Filmleri

Kenan, eşi Sema ve küçük kızı ile mutlu bir hayat süren başarılı bir iş insanıdır. Lakin bir gün çıktığı iş gezisinden döndüğünde bazı tuhaflıklar yaşamaya başlar. Yaşadıklarını başlarda sadece yorgunluk olarak düşünse de her geçen gün halüsinasyonları artar ve hayatının kontrolü yok olmaya başlar. Yakın arkadaşının tavsiyesi ile psikoloğa ve ardından da bir hocaya giden Kenan için hayat daha da kötü hale gelmeye başlar.

TürKorkuGerilim
IMDb3,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMesut
Erbaş
Hakan
Yusufoğullari
OyuncularSerap
Agalar
Hakan
Akgün
Afrikalı
Ali

5. Korku Takvimi

Korku Filmleri

Kimsesiz büyüyen Hülya’nın en büyük hayali ünlü olmaktır. Yıllar sonrasında aldığı bir başrol teklifi ile mutlu olurken hayatının ona karşı planı daha da farklıdır. Hülya bir gün film setine giderken talihsiz bir kazaya karışır. Bu kazanın ardından ise anlam veremediği olaylar ortaya çıkarak hayatını kabusa dönüştürür.

TürKorku
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenYunus
Sevik
OyuncularOzan
Akgün
Erdal
Ayna
Nevin
Efe

6. Umma

Korku Filmleri

Amanda ve kızı bir Amerikan çiftliğinin içerisinde sakin ve mutlu bir hayat sürmektedir. Lakin Kore’de yaşayan ve olabildiğinde uzaklaşan annesi ile ilgili birkaç şey ortaya çıkmaya başladığında Amanda’nın hayatı iyiye gitmemeye başlar. Amanda’nın annesine dönüşme korkusu gün yüzüne çıktığı her saniyede işler daha da kötüye gider.

TürDramKorkuGizem
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIris K.
Shim
OyuncularSandra
Oh
Fivel
Stewart
Dermot
Mulroney

7. Evdeki Düşman: Başlangıç

Korku Filmleri

Estonya’da bir psikiyatri kliniğinde yatan Leena, uzun soluklu bir kaçış planı yapar. Amacına en sonunda ulaştığında ise varlıklı bir ailenin kızıymış gibi davranarak Amerika’ya seyahat etmeye başlar. Lakin Leena ismini Esther’e çevirdiğinde yeni hayatında planları içerisinde olmayan şeylerle yüzleşmesi gerekmektedir. Çünkü anne Tricia, çocuklarını korumak için Esther’in karşına çıkar.

TürSuçDramKorku
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenWilliam
Brent Bell
OyuncularIsabelle
Fuhrman
Julia
Stiles
Rossif
Sutherland

8. Morbius

Korku Filmleri

Marvel evreninin bu yeni macerasında aksiyon ve korku dolu bir hikaye ve yeni bir karakter ortaya çıkıyor. Ölümcül bir kan hastalığına sahip olan Dr. Michael Morbius birçok deneysel çalışmanın ardından istemsizce adeta bir vampire dönüşür. Sürekli kana ihtiyaç duyan bu yaratık ışığa karşı da oldukça hassastır.

TürKorkuFantastikGerilim
IMDb5.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Bettinelli Olpin
OyuncularNeve
Campbell
Courteney
Cox
David
Arquette

9. Scream 5 (Çığlık 5)

Korku Filmleri

Çığlık serisinin devam filmi olan bu bölümde geçmişteki cinayetleri ortaya çıkarmak için kasabaya geri dönen Sidney'in hikayesini izliyoruz. Yaklaşık 25 yıl önce korku dolu anlar yaşayan Sidney eski kasabasında hala seri cinayetlerin devam ettiğini öğrenir ve geri dönerek bu cinayetleri işleyeni bulmaya çalışır.

TürKorkuGerilim
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Bettinelli Olpin
OyuncularNeve
Campbell
Courteney
Cox
David
Arquette

10. Texas Chainsaw Massacre (Teksas Katliamı)

Korku Filmleri

70'li yılları kasıp kavuran Teksas Katliamı filminin devamı olan bu yapımda testereli katil Leatherface'in yeniden ortaya çıkışını izliyoruz. Gençlerden oluşan bir grup fenomen, şehirden uzakta yer alan eski bir kasabayı yeniden hayata geçirmeye çalışır. Ancak bu kasaba sakin bir hayat yaşayan seri katil Leatherface'in evidir. Deri suratlı katil huzurunu bozanların birer birer peşine düşecektir.

TürKorkuGerilim
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Blue Garcia
OyuncularSarah
Yarkin
Elsie
Fisher
Mark
Burnham

11. Malignant (Habis)

Korku Filmleri

Malignant isimli bu filmde geçmişi travmalarla dolu bir genç kadının hikayesini izliyoruz. İyilik sever bir koruyucu ailenin yanında yetişen Madison büyüdükçe geçmişte yaşadığı travmaları daha net hatırlamaya başlar. Gün içerisinde uyanıkken bile kabuslar gören bu kadın sürekli cinayetlerin ortasında kalmaktadır. Madison bu gördüklerinin yaşanan cinayetlerle bağlantılı olduğunu çözdüğünde ise hayatı çok daha tehlikeli bir hal alacaktır.

TürKorkuGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJames
Wan
OyuncularAnnabelle
Wallis
Maddie
Hasson
George
Young

12. Spiral

Korku Filmleri

Testere serisine benzer bir senaryoya sahip olan bu filmde şehirde yaşanan cinayetler zincirini aydınlatmaya çalışan iki dedektifi izliyoruz. Kıdemli dedektif Zeke ve acemi çırağı cinayet soruşturmasına katılarak kısa sürede bir şeyler elde etmeyi başarırlar. Sonrasında ise bu elde ettiklerinin onları katilin oyununa dahil ettiğini öğreneceklerdir.

TürKorkuGerilim
IMDb5.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDarren
Lynn
Bousman
OyuncularChris
Rock
Max
Minghella
Samuel L.
Jackson

13. A Quiet Place 2 (Sessiz Bir Yer 2)

Korku Filmleri

Sessiz Bir Yer filminin ikinci bölümü olan bu son derece kaliteli korku filminde ses ile avlanan yaratıklardan kurtulmaya çalışan insanlar anlatılıyor. Abbott ailesinin üyeleri sese dayalı avcılardan kurtulmak ve hayatta kalabilmek için güvenli bölgeye gitmek zorundadırlar. Oraya ulaşmak için ise dünyanın en zorlu yollarından geçip sessizce ilerlemeleri gerekmektedir.

TürKorkuGerilim
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJohn
Krasinski
OyuncularEmily
Blunt
Cillian
Murphy
Millicent
Simmonds

14. Kadaver

Korku Filmleri

Nükleer bir felaketin ardından dünyayı büyük bir açlık sorunsalı sarmıştır. Bir otel sahibi yardıma muhtaç aileye kucak açar. Aile halinden memnundur. Otelin tüm güzel fırsatlarından yararlanırlar. Bir süre sonra otelde bazı sıra dışı olaylar gerçekleşir. Paranormal olaylar aileyi derinden etkiler.

TürKorkuGerilim
IMDb5.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLeigh
Whannell
OyuncularElisabeth
Moss
Oliver
Jackson Cohen
Harriet
Dyer

15. Garez

Korku Filmleri

Dedektif, gizemli bir evdeki cinayeti araştırmaya başlar. Olayı incelemeye başlayan kadın bir süre sonra sıra dışı olayları fark etmeye başlar. Gizemli bir ruh eve gelen insanlara musallat olmaktadır. Musallat derecesi ölümcül ve korkutucudur. Sadece işini yapmaya çalışan dedektif doğa üstü bir ruhla baş etmek zorunda kalır.

TürKorkuGerilim
IMDb4.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenNicolas
Pesce
OyuncularAndrea
Riseborough
Demian
Bichir
John
Cho

16. Antebellum

Korku Filmleri

Kariyerinde son derece başarılı bir yazar olan Veronica, hayatının dönüm noktasındadır. Başarılı kadın beklemediği bir anda korkunç olaylarla baş başa kalır. Paralel bir dünyaya hapsolan kadının tek hedefi eski yaşantısına kavuşmaktır.

TürKorkuGerilim
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGerard
Bush
OyuncularJanelle
Monáe
Jena
Malone
Kiersey
Clemons

17. Gretel And Hansel

Korku Filmleri

Hansel ve Gretel bir gün yiyecek aramak üzere ormana doğru yola koyulur. Evleri ormanın içerisinde olduğu için korkusuz bir şekilde ilerlemektedirler. Fakat bu güzel ormanın kötü bir yanı da vardır. Acımasız ve korkunç bir cadı ormanın derinliklerinde onları beklemektedir. Huzur dolu yaşamlarını alt üst eden bu cadı başlarına bela olacaktır.

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenOsgood
Perkins
OyuncularSophia
Lillis
Alice
Krige
Samuel
Leakey

18. The Invisible Man (Görünmez Adam)

Korku Filmleri

2020 yılında vizyona giren ve eleştirmenler tarafından izlenmesi gereken en iyi korku filmleri arasında gösterilen yapım alanında birçok ödüle layık görülmüştür. The Invisible Man filminde, baskıcı erkek arkadaşından bir gece yarısı kaçıp kurtulan Cecilia’nın yaşadıklarını izleyiciye aktarılmaktadır. Cecilia, kaçışı sonrasında kardeşi ve onun yakın arkadaşının yanına gider. Ancak Cecilia’nın erkek arkadaşının intihar ettiği ve servetinin büyük kısmını Cecilia’ya bıraktığı ortaya çıkar. Cecilia ise bunun bir tuzak olduğunu düşünür.

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLeigh
Whannell
OyuncularElisabeth
Moss
Oliver
Jackson Cohen
Harriet
Dyer

19. Doctor Sleep

Korku Filmleri

Şöyle bir göz attığımızda yeni çıkan korku filmlerinin bizi çok fazla etkilemediğini görmekteyiz. Doctor Sleep filmi bu kategoriye girmeyecek kadar güzel bir yapımdır. Filmde, çocukluğunda yaşadığı olayların etkisinden çıkamayan Dan Torrence'in hikayesi anlatılmaktadır.

Dan, yıllarca şehir değiştirerek yaşamıştır. En sonunda bir karar vererek New Hampshire kasabasına yerleşir ve buradaki bakımevinde çalışmaya başlar. Görevi ise ölüme yakın olan insanların rahatlatmaktır. Bu yüzden ona Doctor Sleep lakabını takarlar. Günün birinde parlak bir ışıltıya sahip küçük bir kızla tanışır ve geçmişinin peşini bırakmadığını anlar.

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularEwan
McGregor
Kyliegh
Curran
Rebecca
Ferguson

20. Zombiland; Double Tap

Korku Filmleri

Korku, aksiyon ve birazda komedi olsun diyorsanız izlerken her türlü duyguyu hissedebileceğiniz güzel bir film ile listemize devam ediyoruz. 2019 yılının en çok izlenen korku filmleri arasında boy gösteren Zombiland; Double Tap, 10 yıl içinde evrim geçiren ve kahramanlarımıza büyük zorluk çıkartacak zombilerin savaşını ele alıyor. Ekibe problem yaşatacak zombi türü ise daha hızlı, daha zeki ve daha güçlü olan T-800 türü olacaktır.

TürKorkuGerilimKomedi
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularWoody
Harrelson
Jesse
Eisenberg
Emma
Stone

21. The Platform

Korku Filmleri

Netflix’te yayınlanması sebebiyle birçok kişiye ulaşan filmde, her katta bir hücre ve her hücrede 2 mahkum yer almaktadır. Bu hapishane dikey bir hapishanedir. Dikey hapishanenin en üst katından aşağı yiyecek gönderiliyor. Üst kattakiler yiyecekleri ele geçirmek için zamana karşı yarışırken, en alt kattakiler ise açlık ile vahşi bir şekilde mücadele vermek zorundadır. Kahramanımız ise bu sistemi bozmak herkese eşit yemek yemesi için bir mücadeleye girişecektir.

TürKorkuBilim kurgu
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGalder
Gaztelu Urrutia
OyuncularIvan
Massagué
Zorion
Eguileor
Antonia
San Juan

22. Friday The 13 th (13. Cuma)

Korku Filmleri

Yıllar önce Camp Crystal Lake isimli kamp alanında esrarengiz cinayetler işlenmiştir. Bu cinayetlerin ardından kamp kapatılmış ve uzunca bir süre kapalı kalmıştır. Cesaretli bir girişimci bu kampı tekrar canlandırıp eski günlerine döndürmeye karar verir. Genç güzel kızları ve yakışıklı erkekleri işe alarak işe başlar.

Başlarda her şey güzel gibi görünse de birden yağmur fırtınası çıkmasıyla işler değişir. Fırtına boyunca dış dünyadan soyutlanmak durumunda kalan kampta esrarengiz cinayetler işlenmeye başlar. Belli bir sıraya göre ve oldukça yaratıcı yöntemlerle tek tek işlenen cinayetleri kimin işlediğini anlamaya ve ondan kurtulmaya çalışırlar.

Kevin Bacon, Adrienne King, Jeannie Taylor, Ari Lehman ve Betsy Balmer gibi oyuncuların kadrosunda yer aldığı Friday The 13th benzer konulu filmlere göre görsel efektleriyle ve sahne açılarıyla açık ara farkla öne geçmiş, korku gerilim türünde kült filmler arasında yer almıştır.

TürKorkuGerilim
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenSean S.
Cunningham
OyuncularBetsy
Palmer
Adrienne
King
Jeannine
Taylor

23. Paranormal Activity

Korku Filmleri

Paranormal Activity, insanoğlunun bilinçaltındaki en ilkel korkularını gıdıklayarak başarıya ulaşan, zeki film serilerinden biridir. Film, çok düşük bütçelerle, sadece insanın endişe ve hayal etme korkusuna dayalı kurgusuyla bir hayli ses getirmiştir.

Micah ve kız arkadaşı Katie, San Diego'nun sessiz, sakin ve ıssız yerleşim yerlerinden birine tanışırlar. Başlarda her şey yolunda gibi görünüyordur. Ancak Katie'nin bir sorunu vardır. Genç kız küçük yaşlarından bu yana uhrevi bir mahluk tarafından takip edildiğini hissetmektedir. Bu varlık evde de takiptedir. Bu ve benzeri birçok filmin yer aldığı paranormal filmler listemize göz atmalısınız.

TürKorkuGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenOren
Peli
OyuncularKatie
Featherston
Micah
Sloat
Amber
Armstrong

24. The Witch

Korku Filmleri

2015 Sundance Film Festivali’nde ilk gösterimi yapılan ve festivalde yönetmen ödülünü kazanan, bir de Jüri Özel Ödülü adaylığı alan The Witch, Robert Eggers‘ın senaryosunu yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi olarak karşımıza çıkmaktadır.

TürKorkuGerilim
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularAnya
Taylor-Joy
Ralph
Ineson
Kate
Dickie

25. World War Z (Dünyalar Savaşı Z)

Korku Filmleri

Zombi filmlerine yeni bir soluk getiren filmlerin başında gelen World War Z, Gerry Lane (Bradd Pit) ve ailesinin başından geçenleri konu alıyor. Trafiğin yoğun olduğu bir gün birden büyük bir kaos yaşanır. Arabalar birbirine çarpar, insanlar ortalıkta pervsızca koşuşturmaya başlarlar. Ne olduğunu anlayamayan Lane ailesinde Gerry’inin tek amacı ailesini hayatta tutmaktır.

Çok geçmeden insanlığı tehdit eden büyük bir virüs ile karşı karşıya olduklarını anlarlar. Bu durumda en büyük görev eski bir birleşmiş milletler görevlisi olan Gerry’e düşer. Virüsün panzehirini bulmalı, kendisi ve ailesini bu virüsten uzak tutmalıdır.

TürKorkuGerilimBilim kurgu
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMarc
Forster
OyuncularBrad
Pitt
Mireille
Enos
Elyes
Gabel

26. Orphan (Evdeki Düşman)

Korku Filmleri

En yeni korku filmleri listesi yapılsa kesinlikle ilk sıra olacak bir yapım. Orphan, korku filmi önerileri listesinde olmazsa olmaz filmlerden bir tanesidir. Doğmamış çocuklarının trajik ölümü Kate ve John’u perişan etmiştir. Çift hayatlarını normale döndürmek için bir çocuk evlât edinmeye karar verirler. Yöredeki bir yetimhanede gittiklerinde Esther adındaki küçük bir kıza adeta çekildiklerini hissederler, ama Esther göründüğü gibi değildir. Gerilimin doruklarını yaşadığı bu filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

TürKorkuGerilim
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJaume
Collet
-Serra
OyuncularVera
Farmiga
Peter
Sarsgaard
Isabelle
Fuhrman

27. The Ring (Halka)

Korku Filmleri

Bir video kaset düşünün, içinde birçok farklı görüntü var ve ne mesaj verdiği anlaşılmıyor. Ama bu kasedin bir özelliği vardır. Kaseti izledikten sonra telefon çalıyor ve 7 gün içinde öleceğiniz söyleniyor. Dört genç arkadaşın bu kaseti izleyip ölmesi sonucu olayı araştırmaya karar veren gazeteci Rachel, ne olduğunu anlamak için kaseti izliyor.

Artık genç kadın ve çocuğunun da hayatı tehlikeye giriyor. Olayı 7 gün içinde çözmediği takdirde kendisi de ölecek olan Rachel hızlıca araştırmaya ve çözüm bulmaya çalışıyor. Başrolünde Naomi Watts' ın oynadığı The Ring yayınlandığı dönemde çok popüler oldu ve farklı ülkelerde farklı aktörler ile çekildi.

TürKorku
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenGore
Verbinski
OyuncularNaomi
Watts
Brian
Cox
Martin
Henderson

28. Dawn of the Dead (Ölülerin Şafağı)

Korku Filmleri

Dawn Of The Dead, yalnız izleyemeyeceğiniz zombi filmleri arasında yer almaktadır. Genç ve güzel hemşire Ana, hastanedeki günlük mesaisini bitirip evine, çok sevdiği kocasına döner. Aşk içinde sevişip birlikte uyurlar. Ertesi gün kocasının yan komşusu tarafından öldürüldüğünü fark eder.

Ana, mahallede olan kaosu ve etrafta birikmeye başlayan zombileri fark ederek evden kaçar. Kendine geldiğinde bir polis ve diğer kurtulmak isteyenlerle karşılaşır. Bir alışveriş merkezinde hep birlikte güvenlik ararlar. Çok geçmeden diğer kaçanlar da gelirler ve eğer hayatta kalmak istiyorlarsa birbirlerine kenetlenmeleri gerektiğini fark ederler. Dünya ölüler tarafından yönetilmek üzeredir. Bu küresel kaos içinde hayatta kalmanın yolu nedir?

TürKorkuAksiyon
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenGeorge A.
Romero
OyuncularDavid
Emge
Ken
Foree
Scott H.
Reiniger

29. Split (Parçalanmış)

Korku Filmleri

Son yılların korku ve gerilim türünde en iyi filmlerinden bir tanesi olarak gösterilen Split, 2016 yılında vizyona girdi ve girdiği yıl içerisinde en çok izlenen gerilim filmlerinden bir tanesi oldu. James McAvoy’un başarılı performansı, gerilim ve psikoloji alanında yer alan filmi daha da güzel bir hale getiriyor. Film, kişilik bölünmesi yaşayan Kevin Crumb ve üç küçük kız kardeşin psikolojinizi altüst edecek hikayesini konu alıyor.

TürKorkuPsikolojiFantastik
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularJames
McAvoy
Anya
Taylor-Joy
Betty
Buckley

30. IT (O)

Korku Filmleri

Stephen King tarafından yazılan bir romanın bir kısmından esinlenerek yaratılmış bu filmdeki zaman algısı sizi şaşkına uğratacak. Kaybedenlerin kalbinin, sağlam ruhlarının korkunç ve etkileyici bir dille anlatıldığı It adlı filme mutlaka göz atmalısınız.

TürKorkuGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAndy
Muschietti
OyuncularBill
Skarsgård
Jaeden
Martell
Finn
Wolfhard

31. The Conjuring 2 (Korku Seansı 2)

Korku Filmleri

Heyecanlandırmak için biraz zamanınızı alan bir film olsa da canavarı göstermeden yavaş yavaş gerginlik inşa etmeyi başaran The Conjuring gerçekten izlenmeye değer bir filmdir. Filmde yolun her adımında ne yaptığını bilen ürpertici ve iyi hazırlanmış bir perili ev dehşeti anlatılmaktadır.

TürKorkuGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJames
Wan
OyuncularVera
Farmiga
Patrick
Wilson
Ron
Livingston

32. The Teksas Chainsaw Massacre (Teksas Katliamı)

Korku Filmleri

Küçük yaşlarda Teksas'da bir travma yaşayan ve ailesini ve arkadaşlarını kaybeden Sally, hayatta kalmayı başarmış ve o bölgeden uzaklaşmıştır. Yıllar sonra gelen haber üzerine büyük annesinden büyük bir miras kaldığını öğrenir. Arkadaşlarını alarak mirasını almaya giden genç kadın mirası hak edebilmek için bazı talimatlara uymak zorundadır. Yolda onlara otostop çeken Darryl de arabaya binerek maceraya dahil olur.

Ev çok büyük zevkle döşenmiş olmasına rağmen bazı bölümlerde ürkütücü bir hava barındırmaktadır. Gençler bölgede psikopatlığı ile bilinen Deri Yüz'ün dikkatini çeker. Bölge şerifi bunu bildiği halde gençleri yem olarak kullanıp bu adamı yakalamak ister fakat işler hesaplandığı gibi gitmez.

TürKorkuGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
1974
YönetmenTobe
Hooper
OyuncularMarilyn
Burns
Allen
Danziger
Paul A.
Partain

33. A Nightmare on Elm Street (Elm Sokağı Kabusu)

Korku Filmleri

Filmin prodüktörlüğünü Michael Bay, Brad Filler ve Andrew Form üstlenmiş ve filmin senaristi olarak Wesley Strick görev almıştır. A Nightmare On Elm Street'in başrol oyuncuları arasında Rooney Mara, Katie Cassidy, Thomas Dekker ve Kellan Lutz da bulunuyor.

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
1984
YönetmenWes
Craven
OyuncularRobert
Englund
Heather
Langenkamp
Johnny
Depp

34. Train to Busan (Zombi Ekspresi)

Korku Filmleri

Korku filmleri türünde son yılların en başarılı kore filmleri arasında gösterilen ve zombi film türünde harika bir örnek olan Train to Busan (Busanhaeng) yapımında, ülkede baş gösteren virüsten kurtulmaya çalışan insanların hayatını anlatmaktadır. Seoul’dan Busan’a giden trendeki yolcular, virüse karşı hayatta kalmak için her şeylerini ortaya koymak zorundadır.

TürKorkuGerilimAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenSang
-Ho Yeon
OyuncularGong
Yoo
Yu-mi
Jung
Dong
-seok Ma

35. A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)

Korku Filmleri

Son yılların en başarılı korku filmleri arasında yer alan A Quiet Place, korku ve gerilim türünde harika bir örnektir. Film iki çocuklu ebeveynlerin sessiz bir bölgede yaşamlarına odaklanır. Bu ailede çocuklar konuşamazlar ancak bu sağlıktan kaynaklanan bir problem değildir. Evde herkes sessiz olmalı ve işaret dili ile anlaşmalıdır. Evin etrafında onları pusuda bekleyen ve ne olduğu belli olmayan yaratıklar yer almaktadır. Her anı korku ve gerilim dolu Sessiz Bir Yer filmini mutlaka izlemelisiniz.

TürKorkuGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJohn
Krasinski
OyuncularEmily
Blunt
John
Krasinski
Millicent
Simmonds

36. Halloween (Cadılar Bayramı)

Korku Filmleri

Michael Myers, kız kardeşini 6 yaşında öldürdüğünde, on beş yıl boyunca bir psikiyatri hastanesine yollandı. Ancak bir Halloween'de kız kardeşi geri dönüyor ve onu tekrar öldürmek istiyor. John Carpenter’ın Cadılar Bayramı yapımı, modern korku filmini kurmasına yardım eden ve Michael Myers’ı korkunç bir öcü yapan klasiktir.

TürKorkuGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1978
YönetmenDavid
Gordon Green
OyuncularJamie
Lee Curtis
Judy
Greer
Andi
Matichak

37. Psycho (Sapık)

Korku Filmleri

Yalnız izleyemeyeceğiniz korku filmlerinden biri de Psycho'dur. Alfred Hitchcock’un başyapıtı olarak kabul edilir. Marion Crane patronuyla iş yapan zengin bir adama para emanet eder. Daha sonra da yola koyulur.

TürKorkuGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1960
YönetmenAlfred
Hitchcock
OyuncularAnthony
Perkins
Janet
Leigh
John
Gavin

38. The Sixth Sense (Altıncı His)

Korku Filmleri

En iyi korku filmlerinin bir çoğu ABD yapımıdır ve bu durum hiç tesadüf değildir. Listemizde yer alan diğer korku gerilim filmi önerisi ise The Sixth Sense filmidir. Film 8 yaşındaki bir çocuğun karanlık güçler tarafından etkisi altına alınmasını anlatmaktadır.

Başroldeki çocuk kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varmıştır ve bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır.

TürKorkuGerilimDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularBruce
Willis
Haley
Joel Osment
Toni
Collette

39. The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği)

Korku Filmleri

Listemizi tüm zamanların en iyi korku - gerilim türündeki filmi ile sonlandırıyoruz. Başrollerinde Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn ve Ted Levine gibi usta isimlerin yer aldığı film toplamda 7 dalda Oscar'a aday gösterilirken, en iyi film, en iyi senaryo, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu dallarında ödülü kazanmayı başardı. Filmde azılı bir suçluyu yakalamak isteyen FBI ajanının psikopat bir doktor olan Hannibal Lecter'den yardım istemesi ve birlikte suçluyu yakalama çabalarını izliyoruz.

TürKorkuGerilimDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1991
YönetmenJonathan
Demme
OyuncularAnthony
Hopkins
Jodie
Foster
Scott
Glenn

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
104 Yorum