Cilde Mucizevi Etkileri Olan Tarçının Faydaları Nelerdir?

Sütlü tatlılar üzerine serpilerek sunulmasıyla muhteşem bir lezzet ortaya çıkaran tarçının insan sağlığına faydaları nelerdir? İşte tarçının tüm faydaları.
Cilde Mucizevi Etkileri Olan Tarçının Faydaları Nelerdir?

Kozmetik ve sağlık alanında kullanılan mucizevi bitkisel ürün tarçın hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Bu içeriğimizde tarçının hangi hastalıklara iyi geldiğini, hangi alanlarda kullanıldığını ve faydalarını sizlere anlatacağız. Doğal tarçın kürleri ve tarçının nasıl kullanılması gerektiğini de içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Tarçın Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisi
1Sivilce Oluşumunu ÖnlerAntibakteriyel
2Kemikleri GüçlendirirKalsiyum Katkısı
3Yaşlanma KarşıtıdırAntioksidan
4Kasları Rahatlatırİltihap Önleyici
5Hafızayı GüçlendirirHücreleri Çoğaltır
6Kan Şekerini Kontrol Altına AlırŞekeri Dengeler
7Soğuk Algınlığını ÖnlerBakterileri Yok Eder
8Şişkinliği ÖnlerSinirim Sistemini Hızlandırır
9Mantar Enfeksiyonlarını ÖnlerBakteri Oluşumunu Önler
10Doğal DezenfektandırBakteri Karşıtı
Amazon
Fiyatlarını Gör
Tarçınlı
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Tarçının 10 Önemli Faydası

İşte tarçının insan sağlığına mucizevi faydaları...

1. Sivilce Oluşumunu Önler

tarçının faydaları

Son derece sağlıklı bir baharat olan tarçın, sivilce gibi cilt sorunlarıyla savaşıyor. Antibakteriyel ve antimikrobiyel özelliği bulunan tarçın, ciltteki bakterileri temizler ve sivilce oluşumunu önler. Tarçının sivilceler üzerindeki etkilerini daha detaylı incelemek için "Tarçının Sivilceler Üzerindeki 5 Mucizevi Etkisi" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

2. Kemikleri Güçlendirir

tarçının faydaları

Tarçın, kemiklerin güçlenmesinde önemli rol oynayan kalsiyumu bol miktarda içeriyor. Kalsiyum emiliminin sağlanmasına yardımcı olan manganezi içeren tarçın, kemik oluşumunu destekler ve bağ dokusunu iyileştirir. Kemik ağrılarını azaltan tarçını günde bir bardak çay şeklinde tüketebilir ya da ağrıyan bölgelerinize tarçın yağıyla masaj yapabilirsiniz.

3. Yaşlanma Karşıtıdır

tarçının faydaları

Tarçın, cilt gençleşmesinde önemli yeri olan yedi farklı antioksidanı içeriyor. Yeni hücre oluşumunu destekleyen antioksidanlar, serbest radikallere karşı savaşarak cildin genç kalmasını sağlıyor.

4. Kasları Rahatlatır

tarçının faydaları

Tarçının aromatik kokusu ve antienflamatuar (iltihap önleyici) özelliği, kas ağrılarının iyileşmesinde önemli bir görev üstlenir. Tarçın, yaşa bağlı olarak görülen kas ağrılarına iyi gelir. Tarçın yağı ile ağrılı bölgelerinize masaj yaparsanız, ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Kendinizi gergin ve stresli hissettiğiniz günlerde küvetinizi suyla doldurun ve içine birkaç damla tarçın yağı ve bal damlatın. Ilık su ve bu karışım sizi rahatlatacaktır.

5. Hafızayı Güçlendirir

tarçının faydaları

Tarçının hafızayı kuvvetlendirdiğini biliyor muydunuz? Alzheimer hastalığı üzerinde yapılan bir araştırmada tarçının beyin sağlığı için olumlu etkilere sahip olduğu ortaya çıkmıştır.

6. Kan Şekerini Kontrol Altına Alır

tarçının faydaları

Sürekli bir şeyler yemek istiyor, kendinizi tatlı yeme düşüncesinden uzaklaştıramıyorsanız, mutlaka tarçın tüketmelisiniz! Kan şekeri seviyesini kontrol altına alan tarçın, aniden ortaya çıkan tatlı krizlerini ünlüyor. Kan şekerini dengede tutan tarçın, kendinizi yorgun hissetmenizi, baş ağrılarınızı ve açlık duygunuzun sıklıkla ortaya çıkmasını engeller. Güne daha zinde başlamak için kahvaltıda iki çay kaşığı kadar tarçını tüketebilirsiniz.

7. Soğuk Algınlığını Önler

tarçının faydaları

Soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklar için doğal bir ilaç mı arıyorsunuz? Yarım çay kaşığı tarçın ve bir çay kaşığı balı karıştırarak günde 2-3 kez tüketin. Bu karışım hem soğuk algınlığını hem de öksürüğü önler. Sinüzite bağlı baş ağrılarınız için de tarçını doğal bir ilaç olarak kullanabilirsiniz. Bir bardak ılık suyun içine yarım çay kaşığı kadar tarçın koyup karıştırın. Bu karışımı başınızın ağrıyan bölgelerine sürüp 20 dakika kadar bekletin. Ardından ılık suyla yüzünüzü durulayın. Bu işlem sonrası kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

8. Şişkinliği Önler

tarçının faydaları

Hazımsızlığa neden olan bakteriler ve candida adı verilen bir mantarla savaşan tarçın, şişkinlik problemini ortadan kaldırıyor. Kendinizi daha hafif hissetmek istiyorsanız günde bir bardak tarçın çayı içmeyi unutmayın.

9. Mantar Enfeksiyonlarını Önler

tarçının faydaları

Tarçın, ayaklarda oluşan mantar enfeksiyonlarını önler. Tarçın yağını ayağınızdan mantarlar tamamen temizlenene kadar her gece sürün. Doğal bir kür olan tarçın yağı, ayaklarınızın mis gibi kokmasını destekleyecektir.

10. Doğal Dezenfektandır

tarçının faydaları

Sağlığa pek çok faydası olan tarçın aynı zamanda doğal bir dezenfektandır. Antibakteriyel özelliği bulunan tarçın, evdeki böcekleri yok etmek için kullanılabilir. Evinizdeki herhangi bir bölgesinde böcek görürseniz, suyla karıştırdığınız tarçını o bölgelere sıkabilirsiniz.

Tarçın gibi karabuğday da insan sağlığına büyük faydalara sahiptir. Dilerseniz "Karabuğdayın 10 İnanılmaz Faydası" adlı içeriğimizden bu bitkinin insan sağlığına olan etkilerini öğrenebilirsiniz.

Tarçın Ürünleri

Tarçın açısından zengin ürünleri sırasıyla listeledik. Kaliteli ve güvenilir markalara bu yazımızda yer verdik.

En İyi Tarçın Markası Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Wefood Organik Seylon55 gr10/9.9
2Arifoğlu Çubuk Tarçın100 gr10/9.7
3Otacı Portakal Tarçın Şampuan250 ml10/9.8
4Dermokil Natural Skin Tarçın & Kil Jel Peeling25 gr10/9.9
5Arifoğlu Tarçın Yağı20 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Tarçınlı
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Tarçın Ürünü Tavsiyesi

Tarçının tüm faydalarından detaylıca bahsettik. Bu kısımda ise en iyi tarçın ürünlerini inceleyeceğiz. İşte en iyi tarçın ürünleri.

1. Wefood Organik Seylon Tarçın Tozu

en iyi tarçın ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Wefood
Tarçın Tozu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Wefood markasının organik tarçın tozuyla başlıyoruz. Sri Lanka'nın egzotik tatlarını yemeklerinize katmanızı sağlayacak bu ürün, glutensiz yapısı sayesinde çok beğeniliyor. Sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemesi sayesinde gönül rahatlığıyla kullanılabilen bu tarçını tüketerek daha genç bir cilde sahip olabilirsiniz.

2. Arifoğlu Çubuk Tarçın

en iyi tarçın ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Çubuk Tarçın
Aradığın
Fiyatı Gör

Antibakteriyel yapısı sayesinde sivilce oluşumunu önleyen bu ürünü çubuk yapısı sayesinde yemeklerinizde ekstra bir tat olarak kullanabilirsiniz. Hazımsızlığa neden olan bakterilerin oluşumunu önleyerek şişkinliği ortadan kaldıran ürün aynı zamanda kemikleri güçlendiriyor. Bu sayede kısa süre içerisinde kemikleriniz daha dayanıklı bir yapıya kavuşur.

3. Otacı Portakal Tarçın Şampuan

en iyi tarçın ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Otacı
Tarçın Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Otacı markasının şampuanıyla devam ediyoruz. Saç derisine zarar vermeden hassas bir şekilde temizleyen şampuan, boyalı saçlar için özel olarak geliştirildi. Portakal ve tarçın içeriği sayesinde hoş bir koku bırakan ürün, düzenli kullanıldığında daha ışıltılı saçlara sahip olmamızı sağlıyor. Son olarak saçın rengini korumasına yardımcı olan şampuanın saça yumuşaklık katacağını söyleyelim.

4. Dermokil Natural Skin Tarçın & Kil Jel Peeling

en iyi tarçın ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dermokil
Jel Peeling
Aradığın
Fiyatı Gör

Tüm cilt tiplerine uygun yapısıyla herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceği ürün, tamamen vegan yapısı sayesinde herhangi bir sağlık sorunu oluşturmuyor. Tarçın ve kilin muazzam birleşimiyle elde edilen peeling, ölü cilt tabakasını arındırıyor. Bu sayede cidliniz daha sağlıklı ve taze olur. Ayrıca cildi canlandırarak daha parlak gözükmesini destekleyen ürünün uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çektiğini söyleyelim.

5. Arifoğlu Tarçın Yağı

en iyi tarçın ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Tarçın Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Arifoğlu markasının tarçın yağıyla bitiriyoruz. Tarçın kabuklarından su buharı distilasyonu yoluyla elde edilen bu ürün, ilk kullanımdan itibaren kasları rahatlatarak üzerinizdeki gerginliği alıyor. Bu sayede hem stres seviyeniz düşüyor hem de daha genç bir yapıya kavuşuyorsunuz. İçeriğindeki yoğun vitamin ve minerallerle sivilce oluşumunu engelleyen bitkisel yağın aynı zamanda mantar oluşumlarını önlediğini söyleyelim.

İbrahim Saraçoğlu'nun Doğal Tarçın Kürü Tarifi

Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, hastalıkların tedavisi için birçok bitkisel kür ve karışımı önermesiyle tanınıyor. Bağırsakların temizlenmesi ve kolon kanserinin önlenmesi için de tarçın kürünü öneren İbrahim Saraçoğlu'nun tarçın kürü ise şöyle yapılıyor;

1 bardak klorsuz suyun içerisine 1 çubuk tarçın ekleyin ve bu karışımı 5 dakika boyunca kaynatın. Karışım ılıdıktan hemen sonra süzdürün ve için. Bu uygulamayı haftanın 4 günü düzenli bir şekilde uygulamanız halinde hem kilo verirsiniz hem de bağırsaklarınız daha sağlıklı bir şekilde çalışır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin Tarçın Suyu Tarifi

Bir hafta içerisinde önemli oranda kilo vermek için doğal bir yöntem sunan Ahmet Maranki takipçilerine tarçın suyunu öneriyor. Ahmet Maranki'nin tarifine göre tarçınlı su şu şekilde hazırlanıyor;

Bir tencere içerisine su, 1 kaşık toz tarçın ve 1 çubuk tarçın ekleyin. 10-15 dakika kaynattıktan sonra karışımı süzün ve öğünlerden sonra tüketin. Ahmet Maranki bu karışımın metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olacağını söylüyor.

Tarçın Hakkında Sıkça Sorular Sorular (SSS)

İçeriğimizin bu kısmında tarçın hakkında merak edilenleri cevaplayacağız. İşte tarçın hakkında sıkça sorulan sorular.

Gün İçerisinde Ne Kadar Tarçın Tüketilmelidir?

Tarçın tüketimi türüne göre çeşitlilik göstermektedir. Gün içerisinde tüketmeniz gereken toz tarçın miktarı yarım çay kaşığı kadardır. Toz tarçını direk olarak yemek mide açısından sağlıklı olmayabilir. Bu sebeple yemek veya tatlılarınıza karıştırıp tüketebilirsiniz. Çubuk tarçın ise günde 1 çubuktan fazla tüketilmemelidir.

Tarçın Bağırsakları Çalıştırır Mı?

Boşaltım sistemi sorunlarını tedavi etmekte kullanılan tarçın, bağırsakların temizlenmesini ve sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Bağırsakta biriken mantar ve mikropların baş düşmanı olan tarçın, hazımsızlık ve gaz problemlerinizi de önlüyor.

Çubuk Tarçın Ne İşe Yarar?

Özellikle kilo verme konusunda etkili olan çubuk tarçın, enfeksiyonlardan korunma ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkileriyle dikkat çekiyor. Ayrıca çubuk tarçının emziren annelerde süt üretimine katkı sağladığı biliniyor. Nörodejeneratif hastalıkların önlenmesinde de çubuk tarçın etkilidir.

Çubuk Tarçın Nasıl Kullanılır?

Çubuk tarçını sıcak suyun içerisine koyup tüketebilirsiniz. Ayrıca çayınızın içerisine de çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. İstediğiniz bir bitki çayının yanında çubuk tarçın tüketmek hem daha lezzetli hem de daha etkili olacaktır.

Tarçınlı Limonlu Su Nasıl Yapılır?

Tarçınlı limonlu su için bir bardak su içerisine bir adet çubuk tarçın atın ve üzerine 5-6 damla kadar limon suyu ekleyin. Bir müddet beklettikten sonra çubuk tarçını bardaktan çıkarın ve suyu için. Bu kür zayıflamak için oldukça etkilidir.

Kabuk - Çubuk Tarçın Çayı Nasıl Yapılır?

Tarçın çayı yapmak için bir bardak kaynar suyun içerisine toz tarçın çayı ekleyerek kolay yoldan tarçın çayı elde edebilirsiniz. Çubuk tarçın ile tarçın çayı yapmak içinse çubuk tarçını 10-15 dakika boyunca kaynar suyun içerisinde demlemeye bırakın. 15 dakika sonra tarçın çayınız hazır olacaktır.

Tarçın Cinsel Gücü Arttırır Mı?

Bağışıklığın güçlenmesini sağlayan tarçın, cinsel istek ve performansı da arttırıyor. Bu konuda özel bir doğal kür yok ancak cinsel güç arttırıcı ilaçların birçoğunda tarçın ana madde olarak kullanılıyor.

Tarçın - Tarçın Çayı Zayıflatır Mı?

Tarçın hakkında en çok sorulan sorulardan biri olan "tarçın zayıflatır mı?" sorusunun cevabı kesinlikle evettir. Metabolizmanın hızlanmasını destekleyen ve bağırsakları temizlemeye yardımcı olan tarçın, düzenli kullanımlarda kilo vermenizi sağlamaktadır. Vücuttaki toksinlerin atılmasına da yardımcı olan tarçın çayı zayıflamak isteyenler için mükemmel bir doğal besin kaynağıdır.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.