Taras Stepanenko Kimdir

Taras Stepanenko, 8 Ağustos 1989’da Ukrayna’nın Velyka Novosilka kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Ukrayna Milli Takımı’nda defansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Taras Stepanenko Kimdir

Taras Stepanenko Biyografisi

Taras Stepanenko’nun Kulüp Kariyeri

Taras Stepanenko, futbol kariyerine ilk olarak 2003 yılında Arsenal Kharkiv takımının alt yapısında başladı ve aynı yıl içerisinde Torpedo Zaporizha takımının alt yapısına geçiş yaptı. Bir sene de burada mücadele ettikten sonra 2004 yılında Kosmos Zaporizhia takımının alt yapısın bulundu.

2006 yılına gelindiğinde ise Metalurh Zaporizhya B takımına transfer oldu. 2006 yılında B takımda 16 maça çıkıp 1 gol attı. Bir sene sonrasında teknik ekip tarafından beğenilerek as takıma yükseltildi ve 3 sezon forma giydi. Bu süre içerisinde 81 kez sahada görev aldı ve sadece 1 kez gol atma başarısı gösterdi.

Ukrayna Ligi’nde kendisine isim yapan Taras Stepanenko, ligin güçlü ekiplerinden Shaktar Donetsk’e 1,6 Milyon Euro’ya transfer oldu. İlk sezonunda 19 maçta forma giydiği takımı ile 1 gol attı ve sezon sonunda Ukrayna Premier Ligi ve Ukrayna Kupası’nı kazandı. Bir sonraki sezonda ise sadece 12 maça çıkabilen tecrübeli futbolcu, o sezonda da Ukrayna Premier Ligi’ni kazandı.

taras stepanenko shaktar donetsk

Taras Stepanenko, 2012-2013 sezonunda eski performansına geri döndü ve sezon içerisinde takımı ile efsane performans göstererek bir kez daha Ukrayna Premier Ligi, Ukrayna Kupası ve Ukrayna Süper Kupası’nı kazanma başarısını elde etti. Sonrasında oynadığı sezonlarda da birçok başarı elde eden Taras Stepanenko, toplamda 139 maça çıkıp 10 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Taras Stepanenko, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Shaktar Donetsk takımında devam etmektedir.

Taras Stepanenko’nun Milli Takım Kariyeri

Taras Stepanenko, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında Ukrayna U-19 takımında giydi ve 4 kez gol atma başarısı gösterdi. Burada bir yıl geçirdikten sonra Ukrayna U-21 takımına davet edildi. 4 sezon forma giydiği takımda 27 maça çıkıp 1 gol attı. 2010 yılında ise ilk kez Ukrayna Milli Takımı’nda sahne aldı. Milli formayı kariyerine boyunca 19 maça çıkıp 1 gol attı.

Taras Stepanenko’nun Başarıları

Shakhtar Donetsk

Ukrayna Premier Ligi: 2011, 2012

Ukrayna Kupası: 2011, 2012

Ukrayna Süper Kupası: 2010, 2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.