Taner Cindoruk Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizi ile geçen Taner Cindoruk, 1981’de Adana’da dünyaya geldi.
Taner Cindoruk Kimdir

Taner Cindoruk Biyografisi

Adana’da dünyaya gelen genç oyuncu, günümüzde hala Adana Şehir Tiyatroları’nın oyuncu kadrosunda yer almaktadır. Kamera karşısına ilk kez Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizi ile geçen Taner Cindoruk, aynı zamanda şiirle de yakından ilgileniyor. Genç oyuncu yazmayı çok seviyor ve hayatının büyük bir parçasını oluşturuyor. 

 

2011’de ise Devrimden Sonra isimli filmde yer aldı. Film, Türkiye’de yaşanan sosyalist devrimden sonra olabilecekleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Levent Ülgen, Metin Coşkun, Şerif Sezer, Orhan Aydın, Fırat Tanış ve Timur Acar yer aldı. Ardından Firar isimli dizide yer aldı. Mardin’in büyük aşiret ağalarından biri olan Aziz Ağa’nın yanında çalışan Nadir, bir gün karısını ağanın kardeşiyle basar. Nadir ağanın kardeşini öldürür ve aralarında bir kovalamaca başlar. İstanbul’a kadar uzanır. Dizinin başrolleride ise Caner Cindoruk, Ece Çeşmioğlu, İsmail Hacıoğlu ve Engin Şenkan yer aldı.

 

2012’de Seninki Kaç Para isimli filmde Tako karakterini canlandırdı. Film, ünü bir iş adamından para kazanmanın kolay yollarını öğrenen bir adamın yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Vatan Şaşmaz, Fulden Akyürek, Melih Oğuzhan, Azer Bülbül ve Gürşen Eren yer aldı. 2013’te ise İnadına Yaşamak isimli dizide yer aldı. Dizinin başrollerinde ise Murat Ünalmış, Sanem Çelik, Nilüfer Açıkalın, Açelya Devrim Yılhan ve Taner Cindoruk yer aldı.

 Taner Cindoruk, Muhteşem Kösem Yüzyıl Başlangıç adıyla yayın hayatına başlayan dizi 2. Sezonda Muhteşem Yüzyıl Kösem: Bağdat Fatihi IV.Murad ismiyle yayın hayatına devam eden dizide Caner Cindoruk, Geverhan Sultan’a (Aslı Tandoğan’a)  aşık olan Silahtar Mustafa Ağa rolünü canlandırdı.


Taner Cindoruk'un Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Muhteşem Yüzyıl: Bağdat Fatihi IV. Murat
  • İnadına Yaşamak-2013
  • Seninki Kaç Para - 2012
  • Firar -2011
  • Devrimden Sonra -2011
  • Öyle Bir Geçer Zaman ki -2010

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum