Tampa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Florida Eyaleti'nin Tampa şehrinde yaklaşık 400 bin nüfus yaşamaktadır. Kent tarihi, turistik ve kültürel açıdan ABD'nin önemli merkezlerindendir. Tampa'nın gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Tampa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Busch Gardens Tampa Bay

Burası 19. yüzyıl Afrika hayvanları temalı mükemmel bir eğlence parkıdır. 1939 yılında kurulan eğlence merkezi 136 hektarlık büyük bir sahayı kapsamaktadır. 1965 yılında eğlence mekanının büyümesine ivme kazandırıldı ve buraya Afrika'nın uçsuz bucaksız bölgesi Serengeti Düzlükleri'nden esinlenerek Serengeti Ovaları açıldı. Bunu tropikal bitkiler, egzotik hayvanlar izledi. Daha sonra da lunapark ve hızlı trenler, havuz oyuncakları vb. eklendi. Şu anda kentin en önemli cazibe merkezi konumunda yer alan busch Gardens Tampa Bay, Tampa gezi rehberinizde yer alması gerekenler arasında bulunuyor. Bu alan yılda 4 milyondan fazla yerli ve yabancı turist çekiyor.

busch-gardens-tampa-bay.jpg

Florida Akvaryumu

florida-akvaryumu.jpg

1995'te kurulan Florida Akvaryumu eyaletin en değerli akvaryumlarından biridir. 2 hektarlık alana kurulan dev akvaryum, kar amacı gütmeyen ve kamu yararına faaliyet gösteren bir kurumdur. Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Derneği tarafından finanse edilen Florida Akvaryumu yüzlerce türden 20 bin su canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Hizmetlerine her yıl yenisini ekleyen Florida Akvaryumu Tampa'nın en turistik yerlerinden biri olmaya devam ediyor. Tampa seyahatinizde es geçmemeniz gereken yerlerden biri de bu şahane akvaryumdur.

 

Bilim ve Endüstri Müzesi

bilim-ve-endustri-muzesi.jpg

Bu kurum Tampa'da bulunan ve kar amacı gütmeyen bir bilim müzesidir. Bilim, sanayi ve teknoloji alanında kamu yararını gözeten bilgi ve eğitime yönelik müze her yaştan insana hitap etmektedir. 1976 yılında kurulan Bilim ve Endüstri Müzesi yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görmektedir. Burada teknolojik gelişmelere ait makineler, düzenekler, dinozor, balık gibi hayvavanların anatomisi, çocuklar için teknolojik oyuncaklar ves. sergilenmektedir. Tampa'nın gezilecek yerlerinden biri olarak değer kazanan Bilim ve Endüstri Müzesi kesinlikle keşfedilmelidir.

Tampa Sanat Müzesi

tampa-sanat-muzesi.jpg

Kentin sanat müzesi çağdaş eserlerin yanı sıra Yunan, Roma ve Etrüsk eski sanat eserlerine ev sahipliği yapan Tampa'nın görülecek yerlerinden biridir. 1979 yılında kurulan müze Hillsborough Nehri kıyısındaki yeni evine 2010 yılında taşınmıştır. Kuruluşundan bu yana müze koleksiyonlarının eski binasına sığmadığı düşünülmekteydi. Yerel, ulusal ve uluslararası birçok sanatçının çalışmalarını barındıran müzede kafe ve hediyelik eşya dükkanı da vardır. 2010 yılında müzenin yeni binası tasarımıyla Amerikan Mimarlık Ödülü'nü kazandı.

Lettuce Göl Parkı

lettuce-gol-parki.jpg

Hillsborough bölgesinde bulunan tam 240 dönümlük harika bir parktır. 1982 yılından bu yana hizmet vermektedir ve Fletcher Caddesi ile Güney Florida Üniversitesi arasında yer almaktadır. Meşe ormanları, sulak ovaları, gözlem kulesi, doğal yollar, bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk parkları, piknik ve kamp alanları ile harika bir dinlence alanıdır. Yaban hayatını da barındıran bölge Tampa seyahatinde rahat bir nefes almak isteyenler için biçilmiş kaftan. 

Kutsal Kalp Katolik Kilisesi (Tampa)

kutsal-kalp-katolik-kilisesi-(tampa).jpg

1898 ve 1905 yılları arasında inşa edilerek hizmete açılan tarihi bir Roman Katolik kilisesidir. Ünlü mimar Nicholas J. Clayton tarafından Romanesk Revival mimari tarzıyla inşa edilen kilise halen ibadete açıktır. Tampa kentinin önemli manevi sembolleri arasında bulunan yapı Kuzey Florida Caddesi üzerinde yer alıyor. Kenti ziyaret eden Hıristiyanların ilk duraklarından biri haline gelen kutsal yapı Tampa'nın tarihi yerlerinden biri olarak değerlenmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.