Tallinn'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

400 binin üzerinde insanın yaşadığı Estonya'nın başkenti ve en büyük şehri Tallinn tarihi ve turistik alanları ile ünlüdür. Tallinn'in gezilecek görülecek tarihi ve turistik mekanlarını sizler için derledik.
Tallinn'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tallinn Belediye Binası ve Meydanı

Gotik üslupta yapılan bina şu anda aktif olarak belediye hizmetlerinin verildiği kurum olarak faaliyet göstermektedir. 1404 yılında inşa edilen ve 600 yıldır iyi korunan bina halen sağlamlığını korumaktadır. Ayrıca şehrin nabzı belediye binasının etrafını çevreleyen meydanda atıyor. Bu alanda birçok kafe ve restoran hizmet veriyor. Meydan günün her saatinde yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.

tallinn-belediye-binasi-ve-meydani.jpg


Toompea Tepesi

toompea-tepesi.jpg

Şehrin en yüksek noktalarından biridir. Buradan şehir bir başka görünür. Tepenin yapısı kireçtaşıdır. 15-20 dönümlük bir alanı kapsayan tepede tepenin ismini taşıyan bir de kale bulunuyor. Bu tepe ve kale şehrin en önemli sembolleri olarak dikkat çekmektedir. Toompea Tepesi’ne çıkarak Tallinn’in eşsiz manzarasını keşfederek evlerin kırmızı çatılarının oluşturduğu ahengi fotoğraflamayı unutmayın.


Kardiorg Sarayı

kadriorg-sarayi.jpg

1725 yılında hizmete açılan saray Barok mimari eseridir. Şehrin en önemli sembollerinden biri olan Kardiorg Sarayı’nda iki sanat müzesi hizmet vermektedir. Bugüne kadar birçok restorasyon süreci yaşayan saray Estonya’da en fazla rağbet gören tarihi mekanlar arasında yer almaktadır. Mükemmel tasarlanmış sütunlara, Barok duvar işlemelerine sahip olan sarayın bahçesi de muazzam bir biçimde kurulmuştur.


Oleviste Kilisesi

oleviste-kilisesi.jpg

12. yüzyılda inşa edilmiş Roma Katolik kilisesidir. Kulesinin yüksekliği tam 124 metredir. Geçtiğimiz yüzyılın ortalarında Sovyetler tarafından radyo ve gözetleme kulesi olarak da kullanılmıştır. Kilise birkaç kez yıldırım çarpması sonucu kullanılamaz hale gelse de yapılan restore çalışmalarıyla siması korunmuştur. Bu tarihi kiliseyi keşfetmek için sadece 2 Euro (yaklaşık 7 TL) ödemeniz yeterli olacaktır.


Ulemiste Gölü

uliveste-golu.jpg

Şehirdeki en büyük göl olması bakımından önemlidir. Ayrıca Estonya mitolojisi için değerlidir. Şehir sakinlerinin ve turistlerin başlıca dinlenme alanlarından biridir. Aynı zamanda şehrin içme suyu ihtiyacının bir bölümü bu gölden sağlanmaktadır. Gölün etrafı yemyeşildir. Ülkede mutlaka ziyaret edilmesi gereken doğal harikalardandır.


Estonya Denizcilik Müzesi

estonya-denizcilik-muzesi.jpg

Burada ülkenin denizcilik tarihine dair alet-edevatlar sergilenmektedir. Özellikle Estonya gemilerinin sunulduğu bölüm en fazla ilgi çeken kısımdır. 80 binin üzerinde koleksiyonun sergilendiği müze 1935 yılından bu yana hizmete açıktır. Tallinn gezinizde ihmal etmemeniz gereken müzelerden biridir. Müzenin ışıklandırma sistemi size okyanusun ortasındaymışsınız hissi verebilir. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.