Tallahassee'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Florida Eyaleti'nin Tallahassee'de yaklaşık 190 bin kişi yaşamaktadır. Tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir merkez olan Tallahassee'nin gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Tallahassee'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Florida Tarih Müzesi

Tallahassee'nin ve Florida Eyaleti'nin genel tarihine ve tarih öncesi devirlerine ait eserler ve sergiler sunan geniş bir kamu müzesidir. 1977'de hizmete açılan kurum, 500 Güney Bronough Caddesi'nde yer almaktadır. Doğal tarih kalıntılarının da sergilendiği müze, geçmiş ile bugünün kültürleri arasındaki ilişkileri yorumlamaktadır. Değerli koleksiyonlara sahip olan müze, eğitim programlarına ve araştırmalara destek vermektedir. Bölgenin tarihi değerlerini tanımak ve geçmişi hakkında genel bir bilgi almak için Tallahassee gezi rehberinize Florida Tarih Müzesi'ni mutlaka ilave edin.

florida-tarih-muzesi.jpg

 

Alfred B. Maclay Bahçeleri Eyalet Parkı

alfred-b.-maclay-bahceleri-eyalet-parki.jpg

Burası Tallahassee kentinin en turistik yerlerinden biridir. 1953 yılında kurulan ve tam 4,759 kilometrekarelik dev bir alanı içerisine alan Alfred B. Maclay Bahçeleri, Eyalet Parkı botanik bahçe ve tarihi siteden oluşmaktadır. Parkın arka planında Hall Gölü buunuyor ve bu göl mekana bambaşka bir ambiyans katıyor. Yürüyüş yolları, heykelleri ve havuzları ile ilgi toplayan bölge, aynı zamanda Tallahasse'nin tarihi yerleri arasında bulunuyor. Bölge 2002 yılından itibaren Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri'nden biri olmaya hak kazanmıştır.

 

Mission San Luis de Apalachee

mission-san-luis-de-apalachee.jpg

1633 yılında bir İspanyol Fransisken misyonu olarak inşa edilmiş harika yapı, yüzyıllara meydan okuyan tarihi bir binadır. Bu misyon bölgeyi kolonize etmek ve Hıristiyanlığı yaymak amacıyla Tallahassee'de kurulan İspanyolların değerli mimari yapılarından biridir. 1704 yılında Kızıldereli halk tarafından tahrip edilenen kadar hizmet veren yapı, 1966 yılında Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri'ne dahil edilmiştir. Çatısının başında haç bulunan misyon konutu Tallahassee seyahatinizde görmek isteyeceğiniz mekanlardan biridir. 

 

Lafayette Gölü

lafayette-golu.jpg

Kentin doğusunda 206 kilometrekarelik alana sahip olan harika bir kır gölüdür. Tallahassee'nin gezilecek yerlerinden biri olan Lafayette Gölü, Pleistosen nehir deltasının kalıntısıdır. Göl balıkçılık, piknik, kano ve kamp keyfi için en ideal mekanlardan biridir. Tallahassee'nin gezilecek yerlerinden biri olan göle 1940'lı yıllarda hidroelektrik santralleri kurulmuştur. Daha sonra göl tamamıyla turizme açılmıştır. 

 

Aziz Thomas Eş-Katedrali

aziz-thomas-es-katedrali.jpg

1968 yılında açılan Roman Katolik kilisesi, ülkenin modern mimari tarzıyla inşa edilen en değerli manevi yapılarından biridir. Pensacola Kutsal Kalp Katedrali beraber kentin piskoposluk merkezi olarak faaliyet göstermektedir. 500 Batı Tennessee Caddesi üzerinde bulunan katedral 1975 yılından bu yana eş-katedral olarak hizmet vermektedir. Tallahasse'nin en değerli manevi simgesi olarak kabul edilen yapı, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaretgahlarından birine çevrilmiştir. Katedral mimarisi ve eşsiz kulesiyle göz dolduruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.