Talip Küçükcan Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili olan Talip Küçükcan, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 1963 yılında doğmuştur.
Talip Küçükcan Kimdir

Talip Küçükcan’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1986 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Londra Üniversitesi'nde Yüksek Lisans, Warwick Üniversitesi'nde ise doktora yapmıştır. Aynı üniversitede iki yıl süre ile İngiltere, Almanya, Hollanda ve Fransa’daki Türk gençleri üzerine doktora sonrası çalışmalar yürütmüştür.

1999 yılında Türkiye’ye dönerek İslam Araştırmaları Merkezi’nde çalışmaya başlayan Küçükcan 2007 yılında Marmara Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak atanmıştır. YÖK Başkan DanışmanlığıSETA Vakfı Toplumsal Araştırmalar Koordinatörlüğü ve Dış Politika Direktörlüğü, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş olup, TRT Haber'de de  AÇI programında yorumculuk yapmıştır.

Talip Küçükcan yükseköğretim politikaları, Türk dış politikası ve Ortadoğu siyaseti, din-devlet ilişkileri, laiklik, din özgürlüğü, Avrupa Birliği ülkelerindeki Türkler, kültürel kimlik ve entegrasyon konularında çalışmalar yürütmektedir. Bu konularla ilgili Karşılaştırmalı Bir Analiz, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi, Politics of Ethnicity, Identity and Religion: Turkish-Muslims in Britain, EuroTurks and Turkey-EU Relations: The Dutch Case, Turks in Europe: Culture, Identity, Integration isimli yayınları mevcuttur.

Talip Küçükcan, 25. Dönem ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili olarak meclise girmiştir. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı olarak da görev yapmaktadır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.