Tahinli Fudge Bisküvi Tarifi

Avrupa mutfağının ünlü şekerlemesi fudge’nin Türk mutfağındaki müthiş lezzeti tahinle birleşimi. İşte nefis tahinli fudge bisküvi tarifi…
Tahinli Fudge Bisküvi Tarifi

Tahinli Fudge Bisküvi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Bisküvi için;

  • Buğdaylı Bisküvi (2 Paket)
  • Eritilmiş Tereyağı (50 Gram)
  • Tahin (3 Yemek Kaşığı)

Fudge İçin;

  • Bitter Çikolata (160 Gram)
  • Şekersiz Krema (200 ml.)
  • Tahin (2 Yemek Kaşığı)

Hazırlanışı

Bisküvileri ezmek için rondodan geçirin. Un kıvamına getirdiğiniz bisküvilerinizi yağlı kağıtla kapladığınız uzun ve derin kaba dökün.

Un kıvamındaki bisküvilerinizin üzerine eritilmiş tereyağını ve tahini ekleyin. Tüm malzemeyi güzelce harmanladıktan sonra üst kısmı kaşığın arkasından yardım alarak düzeltin ve yassılaştırın.

Çaydanlığınıza 2 parmak kalınlığında suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Elinizle böldüğünüz bitter çikolatalarınızı dayanıklı cam kaseye alın. Cam kaseyi de çaydanlığın üzerine benmari usulü olacak şekilde yerleştirin ve çikolatanın erimesini sağlayın.

Eriyen çikolatanızı ocaktan alın ve içerisine bir paket şekersiz kremayı ekleyin. Ardından karıştırın.

Çikolata karışımınız henüz sıcak haldeyken bisküvi karışımının üzerine dökün ve kaşık yardımıyla tüm bisküviyi çikolatayla kaplayın.

Çikolatayla kapladığınız bisküvilerinizin üzerine iki yemek kaşığı tahini de yayarak dökün. Ardından kürdan yardımıyla tahine karıştırarak şekil verin.

Tahinli, çikolatalı bisküvinizi sertleşmesi için en az iki saat buzdolabında tuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.