Taha Özhan Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili olan Taha Özhan, 1977 yılında Malatya’da doğmuştur.
Taha Özhan Kimdir

Taha Özhan Biyografisi

Taha Özhan’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

New York’ta lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını ise aynı şehirdeki New School for Social Research’de “Küresel Ekonomi-Politik” alanında tamamlamıştır. Akademik çalışmaları sırasında üniversitelerde çeşitli dersler de veren Özhan, doktorasını ''Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'' alanında yaptı. Düşünce kuruluşu Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı kurucu ekibi içerisinde yer almak üzere 2005 yılında Türkiye’ye döndü.

 2009 yılında Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Başkanı olarak görev yapmıştır.Ayrıca, AK Parti strateji ekipleri içerisinde de yer alan Özhan, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması üzerine 2014 Ağustos’unda SETA Başkanlığından ayrılarak Başbakan Başdanışmanlığı görevine atandı. Birçok uluslararası mecrada akademik çalışmaları yayımlanan. Türkçe ve İngilizce gazetelerde yazılar yazdı.  Yayımlanmış çeşitli Türkçe ve İngilizce makale ve kitapları da bulunmaktadır.

Taha Özhan,  25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Özhan, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.