Tacettin Bayır Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge İzmir Milletvekili olan Tacettin Bayır, 1960 yılında İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan köyünde doğmuştur.
Tacettin Bayır Kimdir

Tacettin Bayır Biyografisi

Tacettin Bayır’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ortaokulu Karataş Eczacıbaşı Ortaokulu’nda tamamladıktan sonra küçük yaşta çalışma hayatına atılan Bayır, 1978 yılında küçük bir atölye kurarak gündüz atölyede çalışıp, geceleri ise Akşam Ticaret Lisesi’nde öğrenimine devam etti.

 

Tacettin Bayır’ın Siyasi Hayatı

1983 yılında Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP)’ne katılarak kuruluş çalışmalarında görev alan Çam,  1984 ile 1986 yılları arasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Konak İlçe Esnaf Komisyon Başkanlığı yaptı. 1988 – 1990 döneminde ise Konak Halkevleri Başkanlığı ile Halkevleri İl Koordinasyonu Kurulu Başkanlığını üstlenmiştir. 2011ve 2012 yılında CHP İzmir İl Başkanlığı görevinde bulundu. Ayrıca uzun bir süre Fahrettin Altay Spor Kulübü Başkanlığı, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) İzmir Temsilciliği ve İZSİAD İzmir Sanayici İş Adamları derneği Yüksek danışma kurulu üyeliği görevlerini yerine getirmiştir.

Tacettin Bayır, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge İzmir Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Bayır, evli ve iki çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.