Syarhey Palitsevich Kimdir

Syarhey Palitsevich, 9 Nisan 1990’da Belarus’un Lida kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Belarus Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Syarhey Palitsevich Kimdir

Syarhey Palitsevich Biyografisi

Syarhey Palitsevich’in Kulüp Kariyeri

Syarhey Palitsevich, futbol kariyerine ilk olarak Naftan Novopolotsk takımında başladı. Bir seneye yakın bir süre burada oynadı ve toplamda 11 maça çıkıp 1 gol attı. 2008 yılına gelindiğinde ise Krylia Sovetov Samara ile anlaştı. İstenileni bu takımda bir türlü veremeyen Palitsevich, 2009-2010 sezonunda Naftan Novopolotsk takımına kiralık olarak gönderildi. Takımı ile 41 maça çıkıp 6 gol attı

2011 yılında Dinamo Minsk’e transfer olan başarılı futbolcu, 2015 yılına kadar burada forma giydi ve bu süre içerisinde 131 karşılaşmada görev alıp 8 kez fileleri havalandırdı.

2016 yılının devre arasında ise yolunu Türkiye’ye çevirip İlhan Cavcav’ın başkanı olduğu Gençlerbirliği’ne transfer oldu.

 

Syarhey Palitsevich’in Milli Takım Kariyeri

Syarhey Palitsevich, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Belarus U-21 takımında giydi ve burada 31 karşılaşmada sahne aldı. 2014 yılında ise ilk kez Belarus Milli Takımı’na davet edildi. Günümüze kadar A Milli forma altında 5 maçta görev aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.