Sven Susic Kimdir

Tam adı Tino Sven Susic olan, 13 Şubat 1992’de Bosna Hersek’in Sarajevo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Bosna Hersek Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Sven Susic Kimdir

Sven Susic Biyografisi

Sven Susic'in Kulüp Kariyeri

Sven Susic, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında Vise takımının alt yapısında başladı. 3 seneye yakın bir süre burada oynadıktan sonra 2007 yılında Belçika'nın önemli ekiplerinden Genk takımına transfer oldu. Genk'in alt yapısında 2 sezon oynayan genç futbolcu, 2009 yılında takımdan ayrılıp Standard Liege takımının alt yapısına geçiş yaptı.

2009-2010 yıllarası arasında Standard Liege genç takımlarında kendisini geliştiren futbolcu, burada gösterdiği performans sayesinde isminden söz ettirmeye başladı ve bazı Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Gelen teklifler arasında Hırvatistan Ligi'nde mücadele eden Hajduk Split'in önerdiği fiyatı kabul etti.

sven susic hajduk split

Genç yaşlarda transfer olduğu takımı ile ilk sezonlarında çok fazla forma giyemedi. Genel olarak B takımda mücadele ederken, ilk başarısını 2012-2013 sezonunda takımı ile beraber Hırvatistan Kupası’nı kazanarak elde etti. 2013-2014 sezonunda gösterdiği performans sayesinde takımın değişilmez futbolcularından birisi oldu ve 36 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı. 

Başarılı performansını bir sonraki sezonda da devam ettiren Boşnak futbolcu, 32 maça çıkıp 6 kez gol sevinci yaşadı. Sven Susic, 2015-2016 sezonuna da Hajduk Split ekibi ile giriş yaptı ve sezon devam ederken, 18 maçta sahne alıp 2 kez fileleri havalandırdı.

Sven Susic'in Milli Takım Kariyeri

Sven Susic, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında Belçika U-18 ekibinde giydi ve burada 3 maça çıkıp 1 gol attı. Aynı yıl içerisinde Belçika U-19 ekibine dahil oldu. U-19'da çok fazla forma şansı elde edemedi. Uzun süre milli takımlar seviyesinde forma giyemeyen Susic, 2014 yılında Bosna Hersek A Milli Takımı’na davet edildi. A Milli forma altında 2014 Dünya Kupası ve 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele verdi.

Sven Susic'in Başarıları

Hajduk Split

Hırvatistan Kupası: 2013

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.