Susam Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilmelidir?

Bu içeriğimizde yemek yapımından cilt sağlığına kadar önemli bir kullanım alanı olan susam yağının faydaları hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
Susam Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilmelidir?

Susam Yağı Faydaları

İnsan sağlığına birçok faydası ile bilinen bitkisel ürün susam yağını detaylıca inceledik. Bu içeriğimizde susam yağı hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri sizlere sunacağız. Susam yağının faydaları, kullanım alanları, hangi hastalıklara iyi geldiği ve daha birçok bilinmeyenin cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Susam Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisi
1Kalp Sağlığına İyi GelirHücre Yeniler
2Ağrı KesicidirVitamin ve Mineral Deposu
3Yara ve Yanık Tedavisinde KullanılırAğrı Önleyici
4Cinsel Performansı ArttırırEnerji Verir
5Düşünsel Fonksiyonları GüçlendirirKas Ağrılarına İyi Gelir
6Uykusuzluğu GiderirHazımsızlığı Engeller
7Strese iyi GelirEnerji Verir
8Astıma İyi GelirDoğal Takviye
9Kemik Hastalıklarına İyi GelirEnerji Verir
10Cildin Esnek Olmasını SağlarCildi Besler

Susam Yağının İnsan Sağlığına 10 Faydası

İşte susam yağının mucizevi faydaları...

1. Kalp Sağlığına İyi Gelir

Susam Yağının Faydaları

Susam yağının kan akışını hızlandırdığı ve kan basıncını dengelediği biliniyor. Bu sayede kalp sağlığını koruyan susam yağı kalp hastalıklarının da önüne geçebiliyor.

2. Ağrı Kesicidir

Susam Yağının Faydaları

Özellikle baş ağrısı ve migren ağrılarında etkili olduğu bilinen susam yağı bölgesel eklem ağrılarında da etkilidir.

3. Yara ve Yanık Tedavisinde Kullanılır

Susam Yağının Faydaları

Cilt sağlığı için oldukça önemli bir bitkisel ürün olan susam yağı, E vitamini açısından oldukça zengin olup hücre yenilenmesini sağlamaktadır.

4. Cinsel Performansı Arttırır

Susam Yağının Faydaları

Cinsel sağlık sorunlarının önüne geçen susam yağı, cinsel hayatınızı yoluna sokmaktadır. Ayrıca cinsel performansınızda da atış sağlamaktadır.

5. Düşünsel Fonksiyonları Güçlendirir

Susam Yağının Faydaları

Hafızanın güçlenmesini sağladığı bilinen susam yağı akıl sağlığı için önemli ve faydalı bir besindir. Unutkanlığın giderilmesinde etkili olan susam yağı, aynı zamanda zihinsel yorgunluğu da ortadan kaldırmaktadır.

6. Uykusuzluğu Giderir

Susam Yağının Faydaları

Uyku problemi, sinir ve duygusal boşlukla birlikte gelen rahatsız edici durumlardan olabiliyor. Uykusuzluk problemi için sıklıkla kullanılan susam yağı, bu rahatsızlığın tedavisi için uygundur.

7. Strese iyi Gelir

Susam Yağının Faydaları

Stres ve sıkıntı anında vücutta oluşan bitkinlik problemlerinin giderilmesi için susam yağı kullanılabilir. Susam yağının sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi vardır.

8. Astıma İyi Gelir

Susam Yağının Faydaları

Solunum yolları problemlerinin önüne geçmesiyle bilinen susam yağı rahat nefes alıp vermeyi destekler. Bu sayede astım hastalığına da iyi gelir.

9. Kemik Hastalıklarına İyi Gelir

Susam Yağının Faydaları

Kemik gelişimi ve kemiklerin güçlenmesi için önemli bir besin kaynağı olan susam yağı, kemik hastalıklarını tedavi etmeye de yarıyor. İçeriğindeki bakır minerali sayesinde gut ve artrit gibi kemik hastalıkları susam yağı ile şifa bulur.

10. Cildin Esnek Olmasını Sağlar

Susam Yağının Faydaları

Cilt üzerinde birden çok faydası ile bilinen susam yağının en belirgin özelliği cildin esnekliğini artırmasıdır. Bu sayede kırışıklık ve cilt çatlakları gibi problemler ortadan kaldırılmış olur. Cilt sağlığına etkisi olan bir diğer yağ ise menekşe yağıdır. Menekşe yağı hakkında daha detaylı bilgi istiyorsanız Menekşe Yağının Faydaları içeriğimize göz atabilirsiniz.


En İyi Susam Yağı Ürünleri

En İyi Susam Yağı Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Botalife Susam Yağı1 L10/9.9
2Arifoğlu Susam Yağı250 ml10/9.7
3Lokman Aktar Susam Yağı50 ml10/9.8
4Sepe Natural Susam Yağı50 ml10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Susam
Yağı
Aradığın
Fiyatları Gör

Susam Yağı İçeren 4 Ürün Tavsiyesi

Susam yağı içeren en iyi ürünleri sizler için maddeler halinde listeledik.

1. Botalife Susam Yağı

Susam Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Botalife
Susam Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim1000 ml

Doğal nemlendirici etkisi taşıyan Botalife susam yağı, 1000fheps ml olarak satışa sunuluyor. İnsan sağlığına birçok etkisi olan yağ, kullanıcıları tarafından gösterdiği etki sebebiyle sıkça tavsiye ediliyor.

Kullanıcı Yorumu

? Çok kaliteli susam yağı. Y** K**

? Ürün kullandığım en güzel kıvamda ,kokusu akışkanlığı ile %100 şahane diyebilirim. A** B**

2. Arifoğlu Susam Yağı

Susam Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Susam Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim250 ml

Vitamin, mineral ve omega yağ asitleri içeren Arifoğlu susam yağı, soğuk pres ile elde ediliyor. 250 ml hacmi bulunan ürün, aroması ve fiyatıyla dikkat çekiyor. Bizce en iyi susam yağlarından olan Arifoğlu, kullanıcılarından olumlu yorumlar almayı başarıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Kokusu fındık yağına göre daha hoş geliyor ve parlatıyor. T** B**

? Güzel ben masaj için aldım. Karışım yaparak kullanıyorum. Y** A**

3. Lokman Aktar Susam Yağı

Susam Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Lokman Aktar
Susam Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim50 ml

En çok satan susam yağları arasında bulunan Lokman Aktar, 50 ml olarak karşımıza çıkıyor. Cinsel sağlığa fayda gösteren ürün, aynı zamanda hamilelik döneminde vücudun rahatlamasını sağlıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Hamilelikte burun tıkanıklığı için kullandım. Faydasını gördüm. F** N**

? Çok memnun kaldım. N** M**

4. Sepe Natural Susam Yağı

Susam Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Sepe Natural
Susam Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim50 ml

50 ml olarak karşımıza çıkan Sepe Natural, gösterdiği etki sebebiyle sıkça tercih ediliyor. Dünyaca bilinen bir marka olan Sepe Natural, kullanıcılarından olumlu geri dönüşler almayı başarıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Sepe natural sen bir harikasın. Bu kadar minnoş bir yağ şişesi daha görmedim sanırım. Hülya Y**

? Güzel ve kaliteli bir ürün, alınabilir. Beyza V**


Susam Yağı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Susam yağı hakkında sıkça sorulan ve merak edilen soruları sizler için cevapladık.

Susam yağı nedir?

Sıcak iklimlerde yetişen susam yağı, ülkemizde de yetişmektedir. Tahininde ham maddesi olarak kullanılan susam aynı zamanda baharat olarak da mutfaklarımızda yer almaktadır. Susam yağını yemeklerde de kullanabileceğimiz gibi cilt bakımından saç bakımına kadar birçok alanda da sıklıkla tercih edebiliriz. Susamın %50’si yağdır. Bu nedenle susamdan elde edilen yağlar yemek yapımında da kullanılmaktadır. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan susam yağı kokusuzdur. İçeriğindeki zengin magnezyum, kalsiyum, çinko, demir, fosfor, protein ve B ve B6 vitamini ile sağlık açısından önemli bir yere sahiptir.

Susam yağı ne işe yarar?

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan susam yağı cilt sağlığı açısından öneminin yanı sıra saç ve kemik sağlığına kadar birçok alanda etki sağlamaktadır. Özellikle yemeklerde kullanılan susam yağının kemik sağlığına katkıları da bulunmaktadır. Enerji kaynağı olarak da bilinen susam yağı, birçok hastalığa karşı direnç sağlar. Solunum yolu hastalıklarından kemik hastalıklarına kadar birçok alanda etki sağlayan susam yağı aynı zamanda kanser hücrelerinin yayılmasını da engellemektedir.

Susam yağının cilt sağlığına etkisi nedir?

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan susam yağı cildi temizler ve arındırır. Aynı zamanda yaşlanmaya karşı olan güçlü etkisi kırışık oluşumu engelleyerek daha genç bir görünüm kazanılmasını sağlar. Ciltteki tahrişlerin tedavisinde kullanılabileceği gibi cilde parlak bir görünüm kazandırır. Susam yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda badem yağı veya zeytinyağı ile incelterek etkisini çoğaltabilirsiniz. Susam yağı kullanımı genellikle kuru ciltler için oldukça uygundur. Cildi nemlendirir ve kuruluk nedeniyle meydana gelen döküntüleri engeller. Özellikle kış aylarında kuru ve soğuk havanın etkisiyle daha fazla kuruyan ciltlerde olumlu sonuçlar verebilir. Cilt döküntülerinin yanı sıra çeşitli nedenlerden dolayı oluşmuş yara ve yanık tedavisinde susam yağı sıklıkla kullanılmaktadır. İçeriğindeki zengin çinko oranı ile yara ve yanık tedavisinde hızlı ve olumlu sonuçlar vermektedir.

Susam yağının çeşitli cilt bakım maskelerinde yer alması ve kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmesinin bir diğer nedeni ise cildin temizlenmesini sağlamaktadır. Cildi nemlendirmesinin yanı sıra ciltteki ölü hücrelerin atılımını kolaylaştırır ve gözenekleri açar. Susam yağı cildi yumuşatır, parlatır ve esnek bir yapı kazanmasını sağlar. Susam yağının bakım ürünü olarak çok fazla kullanılmasının bir diğer nedeni ise selülit tedavisinde oldukça etkili sonuçlar vermesidir. Selülit tedavisi sırasında yağ yakımını hızlandırırken aynı zamanda oldukça kısa bir süre içinde etki göstermeye başlamaktadır.

Susam yağının saç sağlığına etkisi nedir?

İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller ile saç ve saç derisini beslemektedir. Tıpkı cilt bakımında olduğu gibi yoğun nemlendirici özelliği ile kuru saçların nemlendirilmesi ve daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Hava koşulları ve saç şekillendiricileri gibi birçok nedene bağlı olarak yıpranan ve kırılan saçların tedavisinde susam yağı sıklıkla kullanılmaktadır. Saç derisinde meydana gelen mantar ve enfeksiyon sorunlarını ortadan kaldırarak etkili bir bakım sağlamaktadır. Susam yağı ile saça masaj yapılması saç derisinin beslenmesini sağlar. Aynı zamanda saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak saçların gürleşmesine yardımcı olur.

Susam yağının saç üzerindeki etkilerinden en çok bilineni ise beyaz saçların tedavisinde kullanılmasıdır. Özellikle koyu renk saçlarda daha çok etki sağlayan susam yağı saç renginin koyulaşmasını sağlayarak erken yaşta saç beyazlamasını engellemektedir. Düzenli olarak saçlara uygulanan susam yağı bakımı ile saçların güneşin zararlı ışınlarından korunması sağlanır. Aynı zamanda saçlarınızı yıkadıktan sonra durulama suyuna karıştırılan susam yağı, kepek sorununu ortadan kaldırmaktadır.

Susam yağının vücut sağlığına etkisi nedir?

Susam yağının en çok bilinen özelliklerinden bir diğeri ise romatizma tedavisindeki etkileridir. Özellikle romatizma nedeniyle meydana gelen ağrıları böylelikle en aza iner. Bu tedavi yöntemi büyüme çağındaki çocukların boy uzaması nedeniyle meydana gelen ağrılarında da kullanılabilir. Ağrıyan eklem bölgelerine masaj yapılarak uygulanması ağrının azalmasına yardımcı olmaktadır. Susam yağının düzenli ve doğru kullanımı ile çeşitli kemik hastalıklarına karşı koruma sağlanabilir. Kemik erimesi ve benzeri çeşitli kemik hastalıklarının tedavisinde kullanılan susam yağı, ağrıları azaltır ve kemik yapısındaki minerallerin artmasına yardımcı olur.

Susam yağı kanserden korur mu?

Antioksidan özelliğine sahip olan susam yağı tıpkı cilt tedavisinde olduğu gibi bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Bir miktar susam yağı ile yapılan gargara dişlerin beyazlamasını sağlarken aynı zamanda ağız içinde oluşan ve zamanla biriken bakteri-mikropları temizler. Sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı etkili bir koruma ve tedavi sağlayan susam yağı, kabızlık ve gaz problemlerini giderirken aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. Yapılan araştırmalarda susam yağının kanser hücrelerine karşı direnç sağladığı ve kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği belirtilmektedir.

Susam yağı tüketiminde nelere dikkat etmeli?

Her baharat ve bitkisel gıda tüketiminde olduğu gibi susam yağında da tüketim miktarı oldukça önemlidir. Yoğun yağ içermesi nedeniyle aşırı tüketim sonucunda kilo alımının yanı sıra mide rahatsızlıklarına da neden olabilir.

Herhangi bir hastalığın tedavisi amacıyla kullanılacak susam yağı, tüketilmeden önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır. Yoğun ve aşırı kullanımı ciltte sivilce oluşumuna neden olabilir.

Alerjik bünyeye sahip olan kişiler susam yağını tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalılardır. Aksi halde deri döküntüsü, baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü gibi problemlere neden olabilir.

Susam hangi hastalıklara iyi gelir?

Susam yağı başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere kemik hastalıklarına da iyi gelmektedir. Kolesterol rahatsızlıklarından da uzak tutar.

Susam yağı cilde nasıl kullanılır?

Susam yağını haricen cilt üzerine sürebilir ve masaj yaparak iyice yedirebilirsiniz. Cildi nemlendirdiği ve güzelleştirdiği bilinen susam yağı 10 dakika kadar cilt üzerinde kaldıktan sonra cildinizi bol su ile yıkayın.

Susam yağı cilde sürülür mü?

Cildin temizlenmesi, toksinlerden arınması, cildi iyileştirmesi ve daha birçok faydası ile bilinen susam yağı cilt üzerine direkt olarak uygulanabilir.

Susam yağı ağrılara iyi gelir mi?

Susam yağının bölgesel eklem ağrılarının tedavisinde etkili olduğu ve iyileştirdiği biliniyor. Ağrılı bölgeye susam yağını masaj yaparak uygularsanız ağrılarınızın hafiflediğini göreceksiniz.

Susam yağı nasıl tüketilmelidir?

Susam yağı diğer bitkisel yağlarla karıştırılarak (zeytinyağı ve badem yağı) direk cilt üzerine uygulanabilir. Tek başına da cilde zarar vermeyen susam yağı kokusu itibarıyla rahatsız edici olabiliyor.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.