Suna Kıraç Kimdir

Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekili Suna Kıraç, 1941 yılında Ankara’da doğdu.
Suna Kıraç Kimdir

Suna Kıraç’ın Biyografisi

Annesi Sadberk Koç, babası ise Vehbi Koç’tur. Semahat Koç, Rahmi Koç ve Sevgi Koç isminde kardeşleri vardır. Eğitimine ilk olarak Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’nde tamamlarken, lisans eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finansman Bölümü’nden mezun olarak tamamladı.

Suna Kıraç, 1999 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun 23 Eylül 1997 tarihli kararı ile Türkiye'de eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yaptıkları katkılar dolayısıyla 27 Ekim 1997 günü T.C. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" ile ödüllendirildi.

Bu ödülün alındığı aynı yıllar içerisinde üstün yöneticilik ve liderlik vasıfları ile Koç Holding'e ve Türk çocuklarının eğitimine verdiği katkı sebebiyle London Business School tarafından "Onur Üyeliği” ne layık görüldü.

Suna Kıraç, amansız bir hastalık olan Amyotrophic Lateral Sclerosis yani halk dilinde ALS hastalığına yakalanırken bu hastalıkla mücadele etmektedir. Çevresiyle sadece gözleriyle iletişim kurabilen Suna Kıraç, eşi İnan Kıraç'la birlikte kurdukları Pera Müzesi ve 1 Mart 2007'de hizmete sundukları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile ülkesine hizmet yatırımlarını sürdürmektedir.

2009 yılında İstanbul Turizm Onur Ödülüne layık görüldü.

Suna Kıraç, İnan Kıraç ile 1969 yılında evlendi. Bu çiftin biyolojik olarak hiçbir zaman çocukları olamadı ancak evliliklerinin 15. yılı olan 1985 yılında İpek isminde bir evlatlık edindi.

 

Suna Kıraç’ın Üye Olduğu Kuruluşlar

  • Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
  • Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi
  • Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi
  • Robert Koleji, Mütevelli Heyeti Üyesi
  • Koç Özel Lisesi İcra Kurulu Üyesi
  • Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Kurucu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Üyesi
  • Türkiye Aile Planlaması Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.