Sümeyra Koç Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Lale Devri isimli dizi ile geçen Sümeyra Koç, 27 Şubat 1987’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Sümeyra Koç Kimdir

Sümeyra Koç Biyografisi

Lise eğitiminde sonra Koç Üniversitesi’nde halkla ilişkiler üzerine eğitim aldı. Üniversite eğitimi bittikten sonra yurt dışında bir süre daha eğitim görmeye devam etti. Türkiye’ye dönünce Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Eğitimleri bittikten sonra ise reklam, dizi ve filmlerde yer almaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Lale Devri isimli dizi ile geçti. 

2013’te Sana Bir Sır Vereceğim isimli dizide Şifacı karakterini canlandırdı. Dizi, özel güçleri olan birkaç çocuğun korunmasını sağlayan Mehmet ve Sevgi’nin bu uğurda yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Murat Han, Esra Ronabar, Ekin Koç, Demet Özdemir ve Burak Can yer aldı. Daha sonra ise Şevkat Yerimdar isimli filmde yer aldı. Film, hayatı çok uçlarda yaşayan Pelin isimli genç bir kızın Şevkat isimli bir adamla tanışmasından sonra yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Özgürcan Çevik, Başak Parlak, Tarık Papuçcuoğlu, Cezmi Baskın ve Serkan Kuru yer aldı. 

2014’te ise Kurt Seyit ve Şura isimli dizide Havva karakterini canlandırdı. Dizi, Kafkasya’dan İstanbul’a uzanan bir aşkı anlatıyor. Nermin Bezmen’in Kurt Seyt ve Shura isimli romanından uyarlanan dizinin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah yer aldı. Daha sonra ise Otel Divane isimli dizide Pervin karakterini canlandırdı. Dizi, bir akıl hastanesinin otel şekline getirilmesi ve sonrasında yaşanan komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Emre Altuğ, Cem Kılıç, Volkan Severcan, Nefise Karatay ve Haldun Boysan yer aldı. 


Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Kiralık Aşk-2015
  • Kara Kutu -2015
  • Günebakan-2015
  • Otel Divane-2014
  • Kurt Seyit ve Şura - 2013
  • Sana Bir Sır Vereceğim -2013
  • Lale Devri -2010

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum