Süleyman Sencer Ayata Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Süleyman Sencer Ayata, 1949 yılında İstanbul'da doğmuştur. Babasının adı Mazhar Nurullah, annesinin adı Sevim'dir.
Süleyman Sencer Ayata Kimdir

Süleyman Sencer Ayata Biyografisi

Süleyman Sencer Ayata’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü bitirdikten sonra University of Kent at Canterbury Üniversitesinde Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji alanında doktorasını tamamladı.

1981 yılında ODTÜ Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 1997-2003 yılları arasında ODTÜ Sosyoloji Bölüm Başkanlığı, 2003-2010 yılları arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüttü. ODTÜ Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Harvard, Oxford, Manchester Üniversiteleri ile Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung'da misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

Yayınlanmış çok sayıda makalesi ve 3 kitabı bulunmaktadır.

Süleyman Sencer Ayata’nın Siyasi Hayatı

Ayata, siyasi hayatına 1970 yılında CHP Gençlik Kolları ile birlikte başlamıştır. Özgür İnsan dergisi, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Vakfı ve Sosyal Demokrasi Dernekleri’nde de etkin rol oynamıştır. 

2010 yılında CHP Bilim ve Kültür Platformu'nun başkanlığına seçildi. Aynı yıl, ARGE ve Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 24. Dönem genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen Ayata, 25. Dönem Genel Seçimlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Milletvekili seçilerek yeniden meclise girmiştir. 

Ayata, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.