Süha Uygur Kimdir

Tiyatro yönetmeni Süha Uygur, 1958 yılında Samsun’da dünyaya geldi.
Süha Uygur Kimdir

Süha Uygur Biyografisi

Aslen Kilisli olan Süha Uygur, Nejat Uygur ve Nejle Uygur çiftinin beş çocuğundan birisi olarak dünyaya geldi. Kardeşleri ise Ahmet Uygur, Süheyl Uygur, Süha Uygur, Kemal Uygur ve Behzat Uygur’dur.

İlk ve ortaokul eğitiminden sonra liseye giden ve başarılı şekilde mezun olan Süha Uygur, o dönemlerde sağ-sol olayları sebebiyle üniversiteye gidemedi. Henüz 15-16 yaşlarındayken Uygur Tiyatrosu'nda müdür yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

1980 yılında Necla ve Nejat Uygur Tiyatrosu’nun müdürü oldu. 12 sene boyunca görevinin başında kaldı.

süha uygur ve ailesi

Babası Nejat Uygur’un oyunlarında yönetmen yardımcılığı ve yönetmenlik yaptı. Aynı zamanda Süheyl Uygur ve Behzat Uygur ile beraber “Genç Uygurlar Tiyatrosu”nu kurdu.

Babası vefat ettikten sonra bir dönem çalışmalarına ara verse de 2009 yılında rahmetli babasının isteği ile Uygur Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu.

Oynanan birçok oyunda sanat yönetmenliği yapan Süha Uygur, 2015 yılında Kapıdaki Düşman” isimli oyunun genel sanat yönetmenliğini yaptı.

2015 yılının son günü 31 Aralık tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği Erhan Yazıcıoğlu’nun yerine Süha Uygur atandı.

Süha Uygur, evlidir ve bir erkek bir kız çocuğuna sahiptir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.