Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Ülkemizin milli yemeği olarak anılan kuru fasulyenin farklı türde birçok yapımı bulunmaktadır. Bu türlerden bir tanesi de sucuklu kuru fasulyedir. Pilav ile beraber çok iyi giden sucuklu kuru fasulye yemeğinin yapımını tarifimizde bulabilirsiniz.
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye

  • Sucuk
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşilbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz


Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Sucuklu kuru fasulye yapımındaki püf nokta, fasulyelerin bir akşam öncesinden suya konularak ıslatılıp şişirilmesini sağlamaktır. Hazırlanışı ve yapımı oldukça kolay olan bu enfes lezzetin pişirilmesi de en fazla 1 saatinizi alacaktır. Sonunda ulaşacağınız bu harika lezzeti sizler de sofranızda ev halkına ya da misafirlere servis etmek isterseniz, tarifimizi dikkatlice okuyunuz.

 

Sucuklu Kuru Fasulye ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Sucuklu kuru fasulye yapımına başladığınızda ilk olarak bir önceki akşamdan ıslattığınız fasulyeleri bir tencereye koyun ve üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ekleyerek tam pişmeyecek şekilde ocakta ateşin üzerine bekletin. Sonrasında fasulyeleri süzün.
  2. Daha sonra tencerenin içerisine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyin.
  3. Soğan ve biberleri biraz kavurduktan sonra küçük doğranmış sucukları ekleyin. Bu işlemin ardından 8 dakika bekleyin ve sonrasında salça ve kırmızı toz biberi ilave ederek 5 dakika kavrulması için bırakın.
  4. Bu aşamadan sonra haşladığınız ve süzdüğünüz fasulyelerinize 3-4 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyerek boşaltın. Suyun ne kadar koyacağınızı göz kararı ayarlayın.
  5. Yemeğiniz kaynadıktan sonra tuzunu ayarlayın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.