Sübhaneke Duası Anlamı, Okunuşu, Türkçe ve Arapça Yazılışı

Namazın başlangıcında okunan Sübhaneke duası hakkında bilinmesi gereken her şeyi bu içerikte bulabilirsiniz. İşte Subhaneke duası anlamı...
Sübhaneke Duası Anlamı, Okunuşu, Türkçe ve Arapça Yazılışı

Subhaneke Duası Hakkında Bilgiler

İslam dininde sünni mezheplere mensup olanların namazların başlangıcında okuduğu sübhaneke duası hakkında bilgileri bu içeriğimizde sizlerle paylaşıyoruz. Subhaneke ne demek? subhaneke duasının okunuşu ve anlamı nedir? subhaneke duası niçin yapılır? gibi tüm soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

İşte müslümanların sürekli olarak okuduğu sübhaneke duası ile ilgili bilgiler...

Subhaneke Duası Nedir?

Subhaneke duası Allah'ın varlığına ve büyüklüğüne olan inancın bir nevi tazelenme şeklidir. Dua içerisinde Allah'ın sıfatlarından bahsedilir ve bu dua sayesinde müslümanların kulluk vazifelerini hatırlamaları beklenir. Müminler, Allah’a kendilerini yakın hissettirdikleri her en Sübhaneke duasını okuyabilmektedirler. Subhaneke duası okunduğu esnasında kul Allah ile bir nevi diyalog kurmuş olmaktadır. Bu da manevi yönden kulların Allah'a yakın hissettirir.

Subhaneke Duası Ne İçin Okunur?

Müslümanların namazlarda ve günlük hayatta sürekli olarak okuduğu dualardan biri olan Subhaneke Allah'ı tesbih etmek için okunmaktadır. Peygamber Efendimizin sünneti olan bu olay müslümanlar için geçmişten günümüze gelen bir düsturdur. Müslümanlar ilk olarak Sübhaneke duasını ezberlerler. Bu durumun sebebi ise ilk olarak Allah'ın unutulmaması ve sıfatlarının bilinmesi gerektiğidir. Ayrıca namazlarda ilk tekbirden sonra okunması da Subhaneke'nin herkes tarafından bilinen bir dua olmasının sebeplerinden biridir.

Sübhaneke Duası Okunuşu ve Anlamı

Subhaneke Duası

Sübhaneke duasının okunuşu ve anlamına aşağıdan ulaşabilirsiniz…

Sübhaneke Duası Arapça Okunuşu; Subhânekellâhumme ve bi hamdik ve tebârekesmuk ve teâlâ cedduk ve lâ ilâhe ğayruk.

Sübhaneke Duası Türkçe Anlamı (Diyanet Meali); Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

Sübhaneke Duası Arapça Yazılışı

Subhaneke Duası

Sübhaneke duasının arapça yazılışı ise aşağıdaki gibidir…

سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ ﴿﴾ وَتَبَارَكَ اسْمُكَ ﴿﴾ وَتَعَالَى جَدُّكَ ﴿﴾ وَلاَ إِلَهَ غَيْرُكَ

Cenaze Namazında Sübhaneke Duası Okunur Mu? Nasıl Okunur?

Subhanke duası cenaze namazlarında da vakit namazlarda olduğu gibi okunmalıdır ancak cenaze namazında biraz daha farklı okunmaktadır. Bu fark (ve celle senauk) kelimesi ile oluşmaktadır. Ve Celle Senauk kelimesinin türkçe karşılığı ise "Senin Övgün Yücedir" anlamı taşımaktadır.

Cenaze Namazı İçin Subhaneke Duası Okunuşu; Subhânekellâhumme ve bi hamdik ve tebârekesmuk ve teâlâ cedduk (ve celle senâuk *) ve lâ ilâhe ğayruk.

Sübhaneke Dua Mı?

Sübhaneke duasının ayet olduğunu iddia edenlerin yanlış bilgi aktradığını söyleyelim. Sübhaneke duası olduğu gibi KUr'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Bunun yanı sıra Sünni mezhepler bu duayı namazın başlangıcında okurken Şia ve diğer bazı mezhepler Sübhaneke duası Kur'an'da geçmediği için namazda da okumazlar.

Sübhaneke Duası Namazlarda Okunur Mu?

Sübhaneke duasının namazlarda okunup okunamayacağı konusu islam dininde mezheplere göre farklı düşüncelerin olduğu bir konudur. Hanefi ve Hanbeli mezhebi mensupları ilk tekbirden sonra Subhaneke duasını okurlar ve sonra fatiha suresini okumaya başlarlar. Namaza başlarken subhaneke duasının unutulması halinde ise namazı bozacak veya sehiv secdesi gerektirecek bir durum kesinlikle yoktur.

Sübhaneke Duası Faziletleri Nelerdir?

Allah (C.C) meleklere arşı kaldırın diye emir verir ancak melekler arşı kaldıramaz. Bu hal üzerine Allah Azze ve Celle Sübhaneke duasını okumalarını emir etmiştir ve melekler arşı kaldırmayı başarabilmiştir.

Sübhaneke Duası ile Nefis ve Şeytanın, üzerimize serpmiş olduğu ölü toprağını. Bütün güç ve iradenin yalnızca kendisinde toplanmış olduğu o yüce makamdan, Bu duanın hürmetine kaldırmasını talep etmiş oluruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
245 Yorum