Stuttgart Gezilecek Yerler

Almanya'nın yaklaşık 600 bin nüfuslu merkezi Stuttgart tarihi, turistik ve doğal alanlarıyla ünlüdür. Stuttgart'ta gezilecek görülecek yerler listesini sizler için oluşturduk.
Stuttgart Gezilecek Yerler

Stuttgart Hakkında Bilgi

  • Almanya’nın güneybatı bölümünde yer alan Stuttgart, Baden-Württemberg Eyaleti’nin başkenti ve Almanya’nın 6. en kalabalık kentidir.
  • Kent, ülkenin şarap üretilen asma bağlarına sahip en büyük bölgesinde yer alır. Neckar Nehri ve Siyah Ormanlar (Black Forest)’a yakın bir noktada yerleşmiş olan şehridir.
  • Derin ormanlar ve engin asma bahçeleriyle çevrili olan ve bitki örtüsü zengin bir coğrafyadadır.
  • Kent, otomobil endüstrisinin beşiği olarak nitelendirilir. Dört tekerlekli araç ve motorsiklet, ilk olarak bu kentte üretilmeye başlanmıştır. Stuttgart’ta dev bir medya endüstrisi bulunmaktadır.
  • Stuttgart’ın canlı ve oldukça çeşitli coğrafik yapısı, zengin kent kültürüyle örtüşür. Çok sayıdaki kültür merkezi ve düzenlenen festivaller, yıl boyunca kentte dinamik bir hava estirir. 
  • Stuttgart, oldukça özgün bir yerel mutfağa ve uluslar arası lezzetlerin önemli bir yer tuttuğu zengin bir menüye sahiptir. Kentin dört bir yanına dağılmış olan sayısız restoran; Çin, Batı, Asya gibi dünya çapındaki mutfaklardan en güzel tatları sunar. 
  • Königstrasse, Stuttgart’ın yayalara ayrılmış en önemli alışveriş caddesidir. Burada mağazalar, uluslar arası markalar ve özel butikler bulunur.

Stuttgart Gezilecek Yerler

  1. Stuttgart'daki gezilecek yerler listesi
  2. Stuttgart'daki müzeler
  3. Stuttgart'da yer alan tarihi mekanlar
  4. Stuttgart'daki turistik noktalar
  5. Stuttgart'da nerede ne yenir?

Schlossplatz

Bu alan, askeri törenler için kurulmuş olmasına rağmen kamuya da açık bir meydandır. 1746 ile 1807 yılları arasında inşa edilmiştir. Şehirdeki birçok popüler meydandan biridir ve her gün binlerce insan burada zaman geçirmektedir. Neues Schloss Sarayı ile birlikte bu meydan 1918 yılından beri kamuya açıktır. II. Dünya Savaşı yıllarında ağır tahribat görse de bölgedeki tarihi binalarla birlikte 1958-1946 yılları arasında restorasyon süreci yaşamıştır. Stuttgart’ın kalbinin attığı birçok ünlü kafe, restoran, otel gibi işletmeleriyle dikkat çeken Schlossplatz’ı muhakkak ziyaret etmelisiniz.

schlossplatz.jpg


Schloss Solitude (Solitude Kalesi)

1764 ve 1769 yılları arasında bir av köşkü olarak inşa edilen yapıdır. Mükemmel bir konuma sahip olan kale Leonberg, Gerlingen ve Stuttgart şehirleri arasında yüksek bir ovada yer almaktadır. Mali sorunlar nedeniyle yapımı bir süre bekletilen kale, 1770 yılında tamamlanarak açılmıştır. Stuttgart’ın en önemli turistik mekanlarından biri olarak bilinen Solitude Kalesi, 1972 ve 1983 yılları arasında hükümetin katkılarıyla restore edilmiştir.

schloss-solitude.jpg


Porsche Müzesi

Almanya, dünya otomobil pazarının en önemli pay sahibi ülkelerinin başında gelmektedir. Porsche de dünyanın en değerli araç üretim firmalarından biri olarak bilinmektedir. Stuttgart’ta 2009 yılından itibaren faaliyet gösteren müzede firmanın birçok aracı sergileniyor. Şirketin kuruluşundan bu yana ürettiği araçlar otomobil tutkunlarını mest ediyor. Müzede her şey yerli yerinde düşünülmüş. Ayrıca içeride hediyelik eşya bölümü de bulunmaktadır.

porsche-muzesi.jpg


Wilhelma Hayvanat ve Botanik Bahçesi

Bu mekan, binlerce hayvan ve bitki çeşidine ev sahipliği yapmaktadır. Buradaki bitkiler ayrı ayrı bölümlerde sergilenmektedir. Stuttgartlıların dinlenmeyi, piknik yapmayı en sevdiği alanların başında gelmektedir. Rengarenk bitki örtüsünün kapladığı alan, özellikle çocuklu ailelerin en çok ilgi gösterdiği mekan konumundadır.

wilhelma-hayvanat-ve-botanik-bahcesi.jpg


Stuttgart Devlet Doğal Tarih Müzesi

Bu mekan, doğal tarih koleksiyonlarının en önemli depolarından biridir. Bu Doğal Tarih Müzesi, Kalsruhe Eyalet Müzesi ile beraber ülkedeki iki doğal tarih müzesinden biridir. Müzeyi ziyaret edenlerin yıllık ortalaması 100 binin üzerindedir. Biyolojik örnekler yaklaşık 60 yıldır Rosenstein’de sergilenmektedir. Müzede dinazorlar, köpek balıkları ve omurgasız hayvanların sergilendiği bölümler büyük ilgi görmektedir.

stuttgart-devlet-dogal-tarih-muzesi.jpg


Ludwigsburg Sarayı

Stuttgart şehir merkezine yaklaşık 12 km mesafede bulunan Barok bir saraydır ve 1733 yılında inşa edilmiştir. Almanya’nın en büyük Barok saraylarından biridir ve oldukça geniş ve rengarenk bir bahçeye sahiptir. Prenses Royal ve Charlotte gibi pek çok ünlü isim bu sarayda defnedilmiştir. Stuttgart’taysanız ve Barok saraylara ilgi duyuyorsanız Ludwigsburg Sarayı’nı muhakkak görmelisiniz. 

ludwigsburg-sarayi.jpg


Stuttgart'da Nerede Kalınır? - Otel Tavsiyeleri

Stuttgart'a gittiğinizde nerede hangi otellerde kalabileceğinizi sizler için araştırdık. İşte Stuttgart'ın en iyi ve en kaliteli otelleri.


A&O 

A&O Stuttgart City, Stuttgart'ta evcil hayvan dostu konaklama birimleri sunmaktadır. Tesis bünyesinde oyun odası ve snack bar bulunmaktadır. Otelde bilardo oynayabilirsiniz. Ayrıca A&O Stuttgart City, Devlet Tiyatrosu'na 1,5 kilometre ve Stuttgart Eski Fuarı'na 1,7 kilometre uzaklıktadır. Stuttgart Havaalanı 12 kilometre uzaklıktadır.

ao-otel-stuttgart.jpg

Adres: Rosensteinstraße 14/16, 70191 Stuttgart, Almanya

Telefon: +49 711 25277400


Novum Hotel Boulevard

NOVUM Hotel Boulevard Stuttgart City, toplu taşıma araçlarına dolaylı olarak yakın bir konumda, Stuttgart şehir merkezinde yer almaktadır. Odalarımız pratik ekipmanlara sahiptir. Ücretsiz Wi-Fi internet erişimi modern konfor sağlar. Yeni Kale veya Schlossplatz gibi turistik yerler sadece birkaç dakika yürüme mesafesindedir. Merkezi konum nedeniyle NOVUM otelleri, her türlü aktivite ve aktiviteler için ideal bir başlangıç ​​noktasıdır. Sadece bu yüzden bile bu oteli tercih edebilirsiniz.

novum-hotel-stuttgart.jpg

Adres: Marienstraße 3b, 70178 Stuttgart, Almanya

Telefon: +49 711 888810


Hotel Dormero

Dormero otel grubunun birçok yönden abartılı. İki binaya yayılmış odalar, Stuttgart'ın sadece panoramik manzarasını sunmuyor. Ayrıca otel bölgedeki en ünlü eğlence kompleksine, SI-Centrum'a doğrudan bağlıdır.

hotel-dormero.jpg

Adres: Plieninger Str. 100, 70567 Stuttgart, Almanya

Telefon: +49 711 7210


Stuttgart Nerede Ne Yenir - Restoran Tavsiyesi

Stuttgart'a gittiğinizde nerede ne yemeniz gerektiğini sizler için araştırıp derledik. İşte Almanya'nın Stuttgart şehrinde hangi restoranları tercih etmelisiniz. Hangi lezzetleri tatmalısınız. Stuttgart'ın en iyi ve en kaliteli otelleri.


Ochs'n Willi

Bu restorant'da 180 koltuk bulunur. Oldukça geniş bir bahçeye sahiptir. Yemeğinizi olabildiğince konforlu hale getirmeyi amaçlayan restoran yönetimi işlerini gayet iyi yapmaktadır. Tadını çıkarabileceğiniz yerel pazardan taze ürünler sunmaktadır.

ochsn-willi.jpg

Adres: Kleiner Schloßplatz 4, 70173 Stuttgart, Almanya

Telefon: +49 711 2265191


Block House

Merkez istasyonunun tam karşısında olması en büyük avantajı genel olarak iyi ve ortalamanın biraz üzerinde bir restoran denemenizi tavsiye ediyoruz. Bira menüsünün kısıtlı olması da dezavantajlarından bir tanesidir.

block-house.jpg

Adres: Eberhardstraße 10, 70173 Stuttgart, Almanya

Telefon: +49 711 2369420


Stuttgart Gece Hayatı - Gece Klübü / Bar Tavsiyesi

 Stuttgart'a gittiğinizde gece hayatından kendinizi mahrum etmeyeceğinizi biliyoruz, bu yüzden sizler için gece takılacak mekanları derlerdik. İşte Stuttgart'ın en iyi ve en sevilen gece klübleri ve barları.


Ackermanns

"Amerikan spor barı" atmosferiyle, özel etkinlikler, yerel gruplardan canlı konserler ve farklı yaş gruplarından oluşan kalabalıkla, rahatlatıcı bir akşam geçirmenizi garanti etmektedir.

ackermanns.jpg


Barista Café

Serin şarkılar ve haftasonu DJ'leri olan küçük bir bar. Sadece birkaç koltuk ve kısa bir bar ile, burada bir masa almak için şanslı olmalısınız, ancak kahve, kokteyller, bira ve komşuların yakınlığı nedeniyle yeni arkadaşlar edinmek için buna değmektedir.

barista-cafeee.jpg

Adres: Wiesbadener Str. 9, 70732 Stuttgart, Almanya

Telefon: +49 711 46906535

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.