Günlük Yaşantınızda Çok mu Streslisiniz? İşte Stresinizi Atmanızı Sağlayacak 10 Mükemmel Şey

Hayatta bazen stresli olduğumuz sıkıntılı dönemler vardır. Stres atmak, kişiden kişiye değişir. Kimine göre dans etmek iyi gelirken kimine göre uyumak iyi gelir. Bu içeriğimizde herkesin biraz da olsa stresini alabilecek şeyleri araştırdık ve derledik.
Günlük Yaşantınızda Çok mu Streslisiniz? İşte Stresinizi Atmanızı Sağlayacak 10 Mükemmel Şey

Stresinizi Atmanızı Sağlayacak Şeyler

Stres sağlığımızı en çok etkileyen faktörlerden birisidir. Kalp sorunlarını, kalp krizini ve daha bir çok hastalığı tetikler. Hayatımızın bazı dönemlerinde çok stres ve sıkıntı içerisinde oluruz. Sizler için bu içeriğimizde stresinizi atmak için yapabileceğiniz çeşitli şeyleri araştırdık ve derledik. İşte stresinizi ve gerginliğinizi azaltacak ve atmanızı sağlayacak şeyler;


1. Alışveriş Yapmak

alisveris-yapmak-003.jpg

İnsanın kendine yakışanı giymesi ve içinde rahat etmesi bilimsel olarak rahatlatan olaylardan birisidir. Alışveriş yapıp kıyafet almak sadece kadınlara özgü olarak bilinse de çoğu insanı rahatlatan nadir faaliyetlerdendir. 


2. Yemek Yemek

yemek-yemek-002.jpg

Eğer insan, uzun süre yemek yemez ve yemeğe hasret kalırsa içini bir stres kaplar. Sebzeli bir yemek yerine fast food tarzı bir yemek tüketmek insanı mutlu etmektedir. 


3. Müzik Dinlemek

muzik-dinlemek-002.jpg

Ruhumuzu rahatlatacak ve kulağa hoş gelen müzikler dinlemek bütün stresimizi alır gider. Bazı insana göre küçükken dinlediği bir müziği tekrardan dinlemek onu içten içe sevindirir.


4. Spora Gitmek

spora-gitmek.jpg

Stresli olduğunuz dönemlerde spora gidip stres atmak çoğu insan tarafından tercih edilmektedir. İnsan, sporda terledikçe ve ağırlık kaldırdıkça stresini unutur, rahatlar. Spor insanlara bedensel ve zihinsel olarak dinginlik verir.


5. Yürüyüş Yapmak

yuruyus-yapin.jpg

Aynı şekilde spor gibi 15 dakika gibi kısa bir süre yürümek size ruhen ve bedenen iyi gelecektir. Yürürken bol bol nefes alıp vermek stresinizin kaybolmasını sağlayacaktır.


6. Kısa Bir Uyku

kisa-bir-uyku.jpg

Belki de çok yorgun olduğunuz için stresli olabilirsiniz. Çok değil 20 - 30 dk uyumak sizi yeniden enerjik bir birey yapabilir. Aslında uykuya dalmanıza bile gerek yok kanepeye uzanın ve gözlerinizi kapatın bu hareket bile size çok iyi gelecektir.


7. Huzur Veren Bir Banyo Yapmak

banyo-yapmak-001.jpg

Eve işten veya herhangi bir yerden yorgun geldiğiniz zaman sıcak bir duşun altına girmek, sizin tüm stresinizi alıp götürecektir. Suyun altında 30 dakika gibi bir süre beklemek vücudunuzun yumuşamasına ve sinir sisteminizin gevşemesine olanak sağlayacaktır.


8. Yanınızda Güzel Kokan Parfüm veya Losyon Bulundurun

yaninizda-parfum-bulundurun.jpg

İnsanın burnuna hoş gelen güzel koku insanın bütün stresini götürür. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeydir. Beyninizdeki koku bölümü, duygu ve hafıza bölümüne çok yakındır. Bu yüzden de güzel kokulu ortamda bulunmak sizi hoşnut edecektir.


9. Masaj Yaptırmak

masaj-yaptirmak.jpg

Masaj, insanın bütün stresini atan nadir şeylerdendir. Bir arkadaşınıza omuz ve boyun bölgenize masaj yapmasını rica edin. 5 dakikalık kısa bir masaj bütün stresinizi alıp götürecektir.

Önerilen İçerik;Stres Hakkında Bilinmesi Gerek Önemli Bilgiler!

Neoldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.