Stephen King Hakkında Bilinmeyen 15 Gerçek

Stephen King kitap okumayı sevmeyenlerin bile bildiği bir isimdir. Ancak bu içerikte onun hakkında bilmediğiniz şeyler yer alıyor. Usta korku yazarı Stephen King hakkında daha önce hiç duymadığınız gerçekleri sizler için araştırdık.
Stephen King Hakkında Bilinmeyen 15 Gerçek

Herkes Stephen King'in adını duymuştur. Korku edebiyatının usta yazarı Stephen King'in eserlerinden uyarlanan birçok filmin olması da bunda önemli bir etken.

Esaretin Bedeli, Yeşil Yol gibi pek çok filmin beyaz perdeye aktarılmasını, Kara Kule serisi ile tanınan Stephen King'in kitaplarına borçluyuz. Peki, hayatı boyunca çok sayıda kitap yazan verimli yazar Stephen King aslında nasıl biridir? Mesela perili gibi görünen bir evde yaşadığını biliyor muydunuz? İşte Stephen King hakkında muhtemelen bilmediğiniz 15 gerçek...


1- Kendisi ve karısının birkaç radyo kanalı vardır.

king.jpg

Stephen King, Rock N'roll'un büyük hayranıdır. O ve karısının Bangor, Maine'de üç radyo istasyonu var. WKIT-FM (bir rock istasyonu) WZLO-FM, ve "The Zone Corporation" isminin altında olan WZON-AM.


2- O büyük bir Boston Red Sox hayranıdır.

beyzbolgif.gif

Stephen King, büyük bir beyzbol ve Boston Red Sox hayranıdır.


3- Carrie’nin ilk taslağını çöp kutusuna attı.

king-001.jpg

Stephen King dünyaca ünlü bir yazar olmadan önce, kısa öykü dergilerinde yazılarını yayınlamaya çalışan bir yazardı. "Carrie" el yazması üzerinde çalışırken, onu çöp kutusuna attı. Neyse ki herkes için bir iyilik yaparak, karısı Tabitha yazdığını okudu ve bitirmesi için cesaretlendirdi. En sonunda ilk yayınlanan romanı oldu ve büyük bir hit haline geldi.


4- İki kalem ismi altında yazıyor: Richard Bachman ve John Swithen.

yazmakgif-001.gif

Stephen King, yılda daha fazla roman yayınlamak için kalem adı kullanmaya başladı. Richard Bachman adı altında yedi roman ve John Swithen başkanlığında kısa bir hikaye yayınladı. Sonunda, hayranları King’in Richard Bachman ismi altında yazdığını anlamaya başladı. Bundan sonra adı kullanmayı bıraktı.


5- Kara Kule serisi Stephen King'in tüm kitaplarını birbirine bağlar.

sasirmakgif-007.gif

Stephen King hayranları, onun eserlerinin bir şekilde bağlı olduğunu biliyor. Kitapların karakterleri diğer bazı kitaplarında görülürken, Kara Kule serisi altta yatan evreni bir araya getiren kitapların destanıdır.


6- Kitapları 350 milyondan fazla sattı.

sevinmekgif-002.gif

Stephen King’in "Korku Üstadı" olarak adlandırılması boşa değil.


7- 48 roman, 84 kısa öykü ve 16 roman yazdı.

kedigif-009.gif

Yazmaya devam eden King, yılda en az bir kitap yayınlıyor.


8- 80'li yıllarda önemli bir uyuşturucu ve alkol bağımlılığı vardı.

alkolgif-001.gif

1980'li yıllarda, en sıcak yazarlardan biriyken Stephen King'in bağımlılığı onu neredeyse öldürüyordu. Rahatsız edici geçmişinden kaçmak için uyuşturucu ve alkol kullandı.


9- Uçmaktan ve '13' sayısından korkuyor.

korkmakgif-004.gif

"Korkunun Ustası"nın da birçok korkusu var. Bunlardan biri uçmak. Ayrıca yazılarının engellenmesinden de korkuyor. Ayrıca triskaidekafobisi olan King, 13.sayfada asla yazmayı bırakmadığını ve güvenli bir sayıya ulaşıncaya kadar yazmaya devam ettiğini söylüyor.


10- Günde en az 2000 kelime yazmaya çalışıyor.

yazmakgif-002.gif

Bütün bu kitapları yazmak için Stephen King, günde en az 2000 kelime yazmayı hedefliyor. Bu hızda, (elbette ki ne kadar büyük olduğuna bağlı olarak) bir romanı birkaç ayda bitirebilir.


11- O ve John Mellencamp bir müzikal yazdılar.

king-002.jpg

Stephen King sadece kitap yazmaz. Müzikal yazmak için John Mellencamp ile iş birliği yaptı ve beraber "Ghost Brothers of Darkland County" müzikalini yazdılar.


12- İlham kaynağı Lovecraft'ın "Lurker in the Shadows" adlı kitabıdır.

lovecraft.jpg

Stephen King, “Lurker in the Shadows” adlı kitabı okuduktan sonra yazmaya başladı. H. P. Lovecraft. Bu aslında çok şey açıklıyor.


13- Michael Jackson ile kısa bir film yapmak için takım kurdu.

michealgif.gif

Michael Jackson ve Stephen King'in "Thriller" albümünde kısa bir müzik videosu hazırlamak için bir araya geldiğini pek kimse bilmiyor. Muhtemelen kısa filmi "Ghosts" da öylesine kötüydü ki, anında unutulmuş ve gömülmüştü.


14- Stanley Kubrick'in Stephen King'in "The Shining" uyarlaması, tüm zamanların en korkunç korku filmlerinden biri olarak kabul edilir.

psikopatgif.gif

Film, hem Kubrick hem de King hayranları tarafından sevilir.


15- Çocukken, arkadaşının tren kazasında öldüğüne tanık oldu fakat bununla ilgili bir şey hatırlamıyor.

karavan.jpg

Bir çocukken, tren yollarının orada yaşayan bir arkadaşıyla oynamaya gitti. Annesi döndüğünde hayalet gibi beyaz olduğunu söyledi. Sonradan arkadaşının bir trenle öldüğüne tanık olduğunu öğrendi. Bazıları, bu travmanın korku hikayeleri yazmak istemesinin bir katalizörü olabileceğine inanıyor. Ayrıca kendisi de 1999'da korkunç bir araba kazası geçirdi. King'e, yürüdüğü esnada bir 1985 Dodge Caravan çarptı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.