Stephen Hawking'den Uzaylı Uyarısı

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, faklı gezegenlerden gelecek iletişim sinyallerine cevap verilmemesi gerektiği uyarısını yaptı.
Stephen Hawking'den Uzaylı Uyarısı

Tarihin en zeki insanlarından biri olarak gösterilen fizikçi Stephen Hawking uzaylılar ile ilgili dikkat çeken bir uyarı yaptı. “Stephen Hawking’in Favori Yerleri” adlı yeni belgeselde yaptığı açıklamada, ünlü fizikçi, uzaylıların dünya ile iletişime geçmesi durumunda cevap verilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Farklı gezegenlerden gelecek sinyallere cevap verilmesinin “Çok akıllıca olmayacağı” uyarısını yapan Hawking, farklı gezegenlerden sinyal gelmesi ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Uzayda seyahat edecek kadar gelişmiş bir uygarlığın Dünya’ya geliş amacının barışçıl olmayacağını vurgulayan Hawking, daha gelişmiş bir uygarlıkla tanışmayı Amerikan yerlilerinin Batı medeniyeti ile tanışmasına benzetti.

Stephen Hawking, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir konferansta 10 yıl içinde Mars’a gidilmesinin, 30 yıl içinde de Ay’da bir uzay üssü kurulmasının gerektiğini söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.