Stephane Badji Kimdir

Stephane Badji, 29 Mayıs 1990 yılında Senegal’in Ziguinchor kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Senegal Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Stephane Badji Kimdir

Stephane Badji Biyografisi

Stephane Badji’nin Kulüp Kariyeri

Stephane Badji, futbol kariyerine ilk olarak Senegal Premier Lig takımlarından olan ASC Xam-Xam takımında başladı. Bir sezon burada mücadele verdikten sonra 2009 yılında Casa Sport’a transfer oldu. 2009-2011 yılları arasında burada oynadı futbol ile birçok takımın dikkatini çekerken, Stephane Badji gelen teklifler arasından Sogndal Futbol Kulübü’nün verdiği teklifi kabul etti. Bir sezon boyunca maçlarda sahne aldığı takımı ile 24 maçta forma giydi ve sezon sonunda SK Brann ile anlaştı.

Norveç Ligi’nde ilk sezonunda 28 maçta yer alan Stephane Badji, ikinci sezonda da neredeyse aynı performans oyununu sergiledi ve toplamda bu takımın formasını 56 kez giydi. 2014-2015 sezonun başında ise bu sefer Süper Lig takımı olan İstanbul Başakşehir Spor Kulübü ile anlaştı. Burada ilk yarım sezonunda 14 maçta forma giydi ve takımın antrenörü Abdullah Avcı tarafından beğenildi. Stephane Badji, gösterdiği performans sayesinde 2015-2016 sezonuna da İstanbul Başakşehir forması altında girdi.

stephane badji istanbul başakşehir

Stephane Badji’nin Milli Takım Kariyeri

Stephane Badji, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Senegal U-23 takımında giydi. Burada kariyeri boyunca 7 maçta yer aldı. Bir sene sonra Senegal A Milli Takımı’na davet edildi. 2015 Dünya Kupası Elemeleri’nde forma giydi ve burada 5 maça çıktı. 2015 yılında da Afrika Uluslar Kupası’nda oynayan Stephane Badji, burada 2 maçta sahne aldı ve kariyeri boyunca A milli formayı 7 kez giydi.

Stephane Badji’nin Başarıları

Casa Sport

Senegal FA Cup: 2011

Milli Takım

Senegal

UEMOA Turnuvası: 2011

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.