Stefano Sensi Kimdir

Stefano Sensi, 5 Ağustos 1995 tarihinde İtalya’nın Urbino kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Stefano Sensi Kimdir

Stefano Sensi Biyografisi

Stefano Sensi’nin Kulüp Kariyeri

Stefano Sensi, futbol kariyerine profesyonel anlamda ilk olarak 2011 yılında Cesena’nın alt yapısında başladı. 2 yıl süresince alt yapı takımında kendisini geliştirirdi. 2013 yılına ise dönemin teknik direktörü tarafından şans verilerek As takıma davet edildi.

Cesena ile ilk sezonunda çok fazla forma şansı elde edemeyen Stefano Sensi, San Marino’ya kiralık olarak gönderildi. 2013-2015 yılları arasında 59 karşılaşmada boy gösterirken, bu süre içerisinde 10 kez gol atma başarısı gösterdi.

stefano sensi cesena

2015-2016 sezonunda Cesena’ya geri dönen Stefano Sensi, sezonun ilk devresinin sonunda İtalya’nın bir başka ekibi Sassuolo’ya 5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Yapılan anlaşma gereği transfer gerçekleştikten sonra, genç futbolcu sezon Cesena forması altında kiralık olarak oynamaya devam etti.

 

Stefano Sensi’nin Milli Takım Kariyeri

Stefano Sensi, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında İtalya U-17 ekibinde giydi ve burada 1 maçta sahne aldı. Aradan geçen 3 yılın sonunda forma şansı bulamadı ancak 2015 yılında İtalya U-20 ekibine davet edildi. U-20 forması altında da sadece 1 kez sahada görev aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.