Star Wars Serisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız 20 İlginç Gerçek 

Star Wars efsanesinin büyülü dünyası günümüzde hala etkisini sürdürüyor. Hepimizin tekrar tekrar izlemeye doyamadığı Star Wars serisi hakkında çok şaşırtıcı gerçekleri bu içeriğimizde siz sevgili okurlarımız için bir araya getirdik.
Star Wars Serisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız 20 İlginç Gerçek 

Star Wars Serisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız 20 İlginç Gerçek 

Günümüze kadar çekilmiş en başarılı ve en sükse yaratan film serileri arasında gösterilen Star Wars, ilk kez 1977 yılında beyaz perdede gösterilmiştir. O yıldan itibaren bu türde çekilmiş birçok filme de ilham olma özelliği taşıyan Star Wars adeta bir fenomen! Uzun yıllar boyunca nesiller tarafından izlenen, okunan Star Wars efsanesi hala sürüyor. Peki ya bu muhteşem film serisi hakkında neler biliyoruz? Bu içeriğimizde büyülü Star Wars serisi hakkında daha önce duymadığınız gerçekleri sizler için bir araya getirdik. Bu büyülü dünyanın kapılarını bir kez daha sizler için aralıyoruz.

1. George Lucas, dokuz bölümden oluşan Star Wars serisini tamamladığında 29 yaşındaydı. Hazırladığı senaryoyla stüdyo stüdyo dolaşmaya başladı. Bu çok başarılı senaryo pek çok stüdyo tarafından reddedilse de 20th Century Fox seriyi kabul etti. Yapımcılar dokuz bölümden oluşan serinin altıncısı ile başlamayı uygun görünce Lucas seriyi altı filme indirdi ve dördüncü bölümle ilk Star Wars filmi çekildi. Filmin sıralaması ise 4-5-6-1-2-3 şeklinde çekildi.

star-wars-filmi.png


2. Star Wars, 1977 yılında az sayıda salonda gösterime girdi. Film kısa sürede fenomene dönüştü. Gösterimden üç hafta sonra Fox'un hisseleri iki katına çıktı. Lucas, üçer yıl arayla iki devam filmini yayınladı. Artık insanlar ikiye ayrılıyordu: Işın kılıcını bilenler ve bilmeyenler!

isin-kilici.png


3. Filmin ilk gösterildiği sene Star Wars oyuncakları piyasalara sürüldü ve hayranların aklını başından almayı başardı.  Lucas ve Kenner Toys firması talebi karşılamak için boş oyuncak kutularını 16 dolara sattı. İlk filmin gösterimini takip eden sekiz yılda, 250 milyon oyuncak üretildi. Sadece ilk yılda 42 milyon oyuncak satıldı.

star-wars-oyuncaklari.png


4. Star Wars serisinin ilk filmi çekildiğinde sinema teknikleri bugünkünden inanılmaz gerideydi. Her bölümü özetleyen kayan yazının nasıl yapıldığına inanamayacaksınız! Lucas bunun için yazıyı, özel bir düzleme yerleştirip kamerayı, özel bir açı ile bu yazı üzerinde hareket ettirerek bu yazıyı elde etmişti.

star-wars-serisinin-ilk-filmi.png


5. Filmin önemli karakterlerinden Dart Vader’ı 3 aktör aynı anda canlandırdı. James Earl Jones karakteri seslendirdi, Sebastian Shaw Dart Vader’ın yüzü oldu, David Prowse ise Dart Vader’ın vücudunu canlandırdı.

dart-vader.png


6. Darth Vader’ın jenerik müziği haline gelen “The Imperial March”ın çalınmadığı tek film, ilk film, çünkü The Imperial March, daha o zamanlar bestelenmemişti.

the-imperial-march.png


7. Chewbacca’nın sesi yaratılırken George Lucas'ın köpeği Indiana'dan ilham alındı. Bu karakterin sesi, vahşi hayvan kükremelerinin harmanlanmasından oluşturuldu.

chewbacca.png


8. Star Wars’da birçok değişik ırk var ve bu ırkların pek çoğunun kendi isimleri var. Filmlerin en önemli karakterlerinden Yoda’nınsa ırkını bilmiyoruz. Bu bir gizem ve hiçbir filmde açıklanmadı.

yoda.png


9. Tunus'ta Star Wars serisinin çekimlerinde kullanılmak için inşa edilen evler hala ayakta ve bazılarında insanlar bile yaşıyor! Serinin bazı çekimleri ise Kapadokya'da çekildi. 

star-wars-serisinin-cekimleri.png


10. Star Wars serisinin senaristi George Lucas, Star Wars'un ilk bölümünü tuvalette yazmıştır. Filmlerin bu denli başarı elde edeceğini aklından bile geçirmemiştir.

george-lucas.png


11. Obi-Wan Kenobi’yi oynayan aktör Alec Guiness de filmin başarılı olamayacağını düşünenlerden olmasına ve hatta film için “çöpten bir peri masalı” benzetmesini bile yapmasına rağmen, anlaşması gereği filmlerden %2 pay alınca 95 milyon doları cebine koymuştur. 

obi-wan-kenobi’.png


12. George Lucas tarafından serinin çekimleri planlanırken Yoda karakterini maske giydirilmiş ve baston taşıyan eğitimli bir maymunun oynaması planlanmıştı.

yoda-karakteri.png


13. Ewok dili aslında Tibet dili ve Nepalce’nin bir bileşimidir. Ayrıca “Ewok” sözcüğü, Star Wars filmlerinde asla yüksek sesle söylenmez. Filmde kullanılan Jawa dili ise aslında Zulu dilinin hızlı bir versiyonudur. 

ewok-dili.png


14. George Lucas itici bulduğu için Darth Vader’a sesini veren aktör David Prowse, resmi Star Wars toplantılarına katılmaktan men edilmişti.

david-prowse.png


15. TIE Savaş Motorunun sesi, fil sesi ile ıslak yolda giden bir otomobil sesinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur.

tie-savas-motoru.png


16. Güney Pasifik adası olan Niue sınırlı sayıda basılmış olan Star Wars paralarını gerçerli para olarak kabul etmektedir.

star-wars-paralari.png


17.  İlk başta Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi filmi için “Revenge of the Jedi” ismi düşünülmüştü hatta bu isim için fragman ve posterler bile hazırlanmıştı, ancak daha sonra bu isim değiştirilerek bildiğimiz halini aldı.

star-wars-episode-vi-–-return-of-the-jedi.png


18. Star Wars serisinde, Naboo başkenti civarında gördüğümüz şelalelerin görüntüsü tuz kullanılarak elde edildi.

naboo-baskenti.png


19. Yönetmenin iki kızı ve oğlu Star Wars: Episode II – Attack of the Clones filminde arka rollerde yer aldılar. 

star-wars-episode-ii-–-attack-of-the-clones.png


20. Star Wars serisinin tüm filmleri yönetmen George Lucas’ın doğum günü olan 14 Mayıs’tan bir hafta sonra gösterime girdi ve bu da bir başka Star Wars klasiği halini aldı. 

star-wars-klasigi.png

Önerilen İçerik; Star Wars Efsanesi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.