Stabil Ne Demek?

Günlük hayatta en çok hastanelerde duyabileceğimiz stabil kelimesi ne demek, hastanın durumu stabil denince ne anlaşılır? İçeriğimizde stabil kelimesinin anlamını bulabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Stabil Ne Demek?

Stabil Nedir?

Stabil kelimesi birçok alanda kullanılmaktadır. Genel olarak doktorlardan duyduğumuz hastanın durumunu ifade etmek için kullanılan stabil kelimesi aslında bir sıfattır. Örneğin, hastanın durumunun stabil olduğu söyleniyorsa, hastanın durumu aynı yani bir değişiklik yok anlamında kullanılmıştır. Bu kelime sadece hastane için kullanılmaz. Birçok yerde stabil kelimesi karşımıza çıkabilir.

Stabil Ne Demek


Stabil Kelimesi Nelerde Kullanılır?

Günlük hayatta sıkça karşımıza çıkan stabil kelimesi elektronik bir cihazın durumunu belirtmek için de kullanılabilir. Hastanede olan bir hastanın durumunu, tamir edilmesi için verdiğimiz telefonun durumunu, internet sağlayıcınızın gelmediği zamanlarda durumunu belirtmek için stabil kelimesini kullanabilirsiniz.

Stabil kelimesinin bir farklı kullanım alanı ise fizik bilimidir. Bir maddenin hareketsiz halde olduğunu belirtmek için stabil kelimesi söylenir. Fizik dersinde veya fizik sınavlarında karşınıza çıkabilecek olan stabil kelimesi hareketsiz duran nesneler için kullanılmaktadır.


Sağlık Durumu Stabil Ne Demek?

Yoğun bakıma kaldırılan bir hasta ertesi gün hala yoğun bakımdaysa bu sağlık durumunun stabil olduğunu gösterir. Stabil kelimesi, sadece o ana kadar geçen zamanı kapsar. Hastanın durumu gelecekte daha iyiye veya kötüye gidebilir. Stabil kelimesi hastanın durumunda değişiklik olmadığını belirtmek için kullanılır. Durumu stabil ifadesi hastanın durumunda herhangi bir değişiklik yok anlamına gelir.


TDK'ye Göre Stabil Kelimesi Ne Demek?

Türk Dil Kurumu'na göre stabil kelimesi sağlam, dengeli, dayanıklı, düz ve oturmuş anlamına gelir. Bu ifadeler pekçok alanda kullanılabilir. Stabil kelimesi Fransızca stable kelimesinden alıntıdır. Diğer yandan ise Latince'de stare, stat eyleminden türemiştir. 


Hastanın Durumu Stabil Demek İyi mi, Kötü mü?

Eğer hastanede bir hastanızı bekliyorken size doktorlar tarafından "hastanın durumu stabil" tarzında bir cümle söylendiyse kötü bir anlam yüklemenize gerek yoktur. Stabil kelimesi hastanın durumunun hala aynı olduğunu söylemek için kullanılır. Hastanızın durumu iyiye de gidebilir, kötüye de.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.