St. Paul'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Minnesota Eyaleti'ne bağlı kentlerden St. Paul 300 bin kişinin yaşadığı tarihi ve turistik açıdan oldukça zengindir. Bölgeye yapacağınız geziler için St. Paul'ün gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
St. Paul'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Minnesota Bilim Müzesi

Teknolojik gelişmeler, matematik, fizik ve doğa tarihi konulu sergileriyle dikkat çeken bir bilim müzesidir. 1907 yılında kurulan müze, hiçbir kar amacı gütmemektedir. 600'den fazla çalışanı bulunan kurumun misyonu insanların bilime ve öğrenmeye duyduğu ilgiyi artırmaktır. 1990 yılında kadar 3-4 farklı mekanda boy gösteren Minnesota Bilim Müzesi bu tarihten itibaren daha modern bir binada faaliyetini sürdürmeye devam etmiştir. Şu anda yaklaşık 1 miyon 750 bin eseri bulunan kurum muhteşem koleksiyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu müzeyi St Paul gezi rehberinize eklemeyi unutmayın.

minnesota-bilim-muzesi.jpg

 

St. Paul Katedrali

st.-paul-katedrali.JPG

Kentin aynı isimli Roma Katolik kilisesidir. Bu katedral Aziz Mary Kilisesi ile beraber Saint Paul ve Minneapolis başpiskoposluğunu görevini yürütmektedir. Güzel dekore edilmiş görkemli bir ibadet evi olarak St. Paul'ün tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Ünlü mimarlar Emmanuel Louis Masqueray ve Whitney Warren'in ortak tasarımı olan manevi mekan 1904 yılında Klasik Revival mimari usulüyle inşa edilmiştir. Kentin kutsal sembolü haline gelen katedral St Paul'ün gezilecek en önemli yerleri arasında bulunmaktadır.

 

James J. Hill Evi

james-j.-hill-evi.jpg

Bir demiryolu patronu olan  James J. Hill'in ikametgahı olarak 1891 yılında inşa edilen mükemmel konak, tam 8,094 metrekarelik bir alana kurulmuştur. Mimar Mark Fitzpatrick'in dizayn ettiği nadide yapı Romanesk mimarisinin kentteki en eşsiz örneklerinden biridir. Mississippi Nehri'ne yakınlığı ve muhteşem mimarisiyle harika bir ambiyans oluşturan James J. Hill Evi, şu anda bir müze olarak faaliyet gösteriyor. Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde kendisine yer bulan evde resim, heykel gibi sanat eserleri sergilenirken; kütüphane, çizim ve müzik odaları faaliyet göstermektedir. Çokamaçlı olarak kullanılan bu ev St Paul'un tarihi yerlerindendir.

 

Phalen Gölü

phalen-golu.jpg

Deniz seviyesinden 262 metre yükseklikte bulunan Phalen Gölü 80 hektarlık alanı kapsamaktadır. Uzunluğu yaklaşık 5 km'yi bulan gölün derinliği ise ortalama 7,3 metredir. Civardaki balık çeşitliliği ve miktarı bakımından en zengin göldür. Phalen Gölü çevresiyle beraber mükemmel manzaralar sunmaktadır. Her yıl 500 binden fazla ziyaretçi çeken göl St. Paul'ün en turistik yerlerinden biridir.

 

Bruce Vento Bölgesel Yolu

bruce-vento-bolgesel-yolu.jpg

Gem Gölü, Maplewood ve Saint Paul gibi kentlerin bölgesinde bulunan eski bir demiryolu ağıdır. Burlington Northern Demiryolu koridoru olarak anılan alan 1990'lı yılların sonlarına doğru oluşturulmuştur. 11 km uzunluğundaki hat Kuzey Pasifik Demiryolu tarafından inla edilmişti. ABD temsilcilerinden Bruce Vento ile anılan bölge şu anda yürüyüş, jogging ve bisiklet meraklılarının uğrak mekanlarından biri haline gelmiştir. St. Pauli seyahatinizde bu demiryolu alanını gezip görmelisiniz.

 

Mississippi Ulusal Nehri ve Rekreasyon Alanı

mississippi-ulusal-nehri-ve-rekreasyon-alani.jpg

Ulusal Park Hizmeti tarafından yönetilen devasa bölge, 217 kilometrekarelik bir alanı içine almaktadır. 1988 yılında ulusal park olarak ilan edilip koruma altına alınan geniş saha doğal, tarihi, kültürel, bilimsel ve ekonomik kaynaklar içermektedir. Tüm Minneapolis-Saint Paul metropol alanı içinde, Anoka, Dakota, Hennepin, Ramsey ve Washington ilçe bölgelerini kapsayan Missisippi Ulusal Nehir ve Rekreasyon Alanı tiyatro, köprü, değirmen ve şelaleleri barındırmaktadır. St. Paul'ün görülmesi gereken en değerli yerlerine sahip olan ulusal park, kentteki öncelikli rotalarınızdan biri olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.