Spoiler Ne Demek?

Dizi izleyicileri tarafından sıkça söylenen spoiler ne demek? sorusunun cevabını içeriğimizde topladık. Son dönemlerin popüler kelimesi arasında yer alan spoiler nedir? İşte cevabı;
Spoiler Ne Demek?

Spoiler Nedir?

Bir eserin, kitabın, dizi veya filmin detayları ve konusu hakkında bilgi vermek spoiler kelimesinin tanımıdır. Eser, dinlenmeden, okunmadan veya izlenmeden önce öğrenilmesi durumunda kişinin eserle ilgili alacağı hazzı etkileyebilecek ipucu veya açıklama olarak da söylenebilir.

Bir sinema filmi veya dizi izliyorsanız senaryodaki en önemli yerler hakkında önceden bilgi almak spoiler yemek anlamına gelir. Spoiler veren kişi diziyi veya filmi daha önceden izlemiş, insanlara hikayenin ilerleyişi hakkında bilgi vermektedir. Bazıları hikayeyi anlatmadan önce başına spoiler uyarı ibaresini koyarak insanların yanlışlıkla okuyup öğrenmesini engellemeye çalışır.

Spoiler Ne Demek


Diziler İçin Spoiler İçerir, Uyarısı (Alert) Ne Demek?

Spoiler içeririr ibaresi genellikle dizinin altında bulunan yorum kısımlarında karşımıza çıkmaktadır. Eğer diziyi merakla izliyorsanız "Spoiler içeririr" başlıklı yazılara tıklamamanızı öneriyoruz. Tıklarsanız hikayenin ilerleyişi hakkında bilgi edinip, heyecanınızı ve seyir zevkinizi kaçırabilirsiniz. Şaşırtıcı sonun izlenmeden öğrenilmesi, seyircinin izleme hevesini kırabilir.


Spoiler Vermek Ne Demek?

Bir filmde masum gözüken birinin filmin sonunda katil çıkması gizli tutulması gereken bir spoilerdır. Filmi izleyen kişi bu bilgi izleyerek öğrenmelidir. Filmin en başında bilgiye sahip olunursa keyif alınmaz. Filmi daha önceden izleyen birisi izlemeyen kişiye bilgiyi verirse spoiler vermiş olur.


Spoiler Yemek Ne Demek?

Dizinin ana karakterinin bir anda ölmesi ve hangi sezonda öleceği gizli tutulmalıdır. Diziyi izleyen kişi karakterin ne zaman öleceğini bilmemeli ve bir anda ölümüne şahit olmalıdır. Eğer diziyi izleyecek kişi bu bilgiyi önceden öğrenirse spoiler yemiş olur. Seyir zevkini tamamen bitiren spoiler kelimesine karşılık olarak tat kaçıran kelimesi de kullanılmaktadır.


Araçta Spoiler Nedir, Ne İşe Yarar?

Spoiler kelimesi araçlarda da sıkça kullanılmaktadır. Aksesuardan daha çok ifade eden spoiler ne işe yarar? Spoiler eski japon otomobillerinde karşımıza çıkmakta. Araçların bagajına sabitlenen spoiler aracın arka bölümünün rüzgar etkisiyle yere daha sıkı basmasını sağlar. Önden motorlu araçların arka kısmı daha hafif olduğu için spoiler büyük önem taşır. Spoiler sadece düz yolda değil virajlarda yere basma kuvvetini arttırır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.