Spesifik Ne Demek?

Diğer dillerden Türkçe'ye yerleşmiş, günlük konuşmaya kadar inmiş spesifik sözcüğü ne demek? Makalemizde spesifik kelimesinin ne anlama geldiğini araştırdık. İşte spesifik sözcüğünün anlamı;
Spesifik Ne Demek?

Spesifik Nedir?

Fransızca kökenli olan spesifik kelimesi "Specifique" sözcüğünden gelmektedir. Bir türe özgü, tanımlayan, ayırt edici özellik manalarına gelen spesifik kelimesine tıpta ve kimyada terim olarak rastlanmaktadır. Ayrıca spesifik kelimesi, karakteristik, kendine has özellikleri ifade eder.

Spesifik Ne Demek


Spesifik Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanım Örnekleri

  • Şehir, durumun en spesifik örneklerinden birisiydi.
  • Hastalığı teşhis etmek için spesifik bir test bulunmuyor.
  • Tedaviye başlamanız için bazı spesifik testlerden geçmelisiniz.
  • Olan sorunu çözüme kavuşturmak için spesifik bir yol izle.
  • Durum spesifik bir hal aldı.
  • Hastalık için spesifik aşılar üretiliyor.
  • Spesifik teknoloji sistemleri üzerinde çalışan kurum, ileride bayağı konuşulabilir.

Türk Dil Kurumu Spesifik Ne Anlama Gelir?

Spesifik kelimesi Türk Dil Kurumu'nda kısaca anlatılmıştır. TDK'ye göre "özellikli, karakteristik, kendine has, benzeri olmayan, özel" manasına gelen spesifik kelimesi günlük konuşmalarda sıkça kullanılmaktadır.


Spesifik Vergi Ne Demek?

Verginin hesaplanmasında vergi oranının uygulanacağı adet, metre, kilo, litre, sayı ve metreküp fiziki ölçüler üzerinden hesaplanacağı bir vergi türüdür. Günümüzde ise spesifik vergilerin sayısı giderek azalmakta. Motorlu kara taşıtları vergisi ise spesifik bir vergi örneğidir. 


Spesifik Kelimesinin Eş Anlamlıları

Spesifik kelimesinin eş anlamlıları "özel, belirli, özellikli, kesin, belli, kendine özgü, özgül, özel ilaç" gibi kelimelerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.