Southampton'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 260 bin kişinin yaşamını sürdürdüğü Southampton İngiltere'nin tarihi ve turistik açıdan önemli kentlerinden biridir. Yazımızda Southampton'un gezilecek görülecek yerlerini bulabilirsiniz.
Southampton'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Southampton Sky Müzesi

Hampshire bölgesinde bulunan bir havacılık müzesidir. Bu bölgenin havacılık tarihine dair birçok bilgiye burada ulaşabilirsiniz. Süpermarine deniz uçağı şirketinin en ünlü ürünleri S6 Deniz uçağı, RJ Mitchell tarafından tasarlanan Supermarine Spitfire burada sergileniyor. Farklı bir deneyim arayanların en önemli adreslerinden birine çevrilen Southampton Deniz Müzesi her yıl yüz binleri bünyesine çekiyor. Denizcilik adına önemli bilgilerin ve ürünlerin sunulduğu kurumu ziyaret etmelisiniz. 

southampton-sky-muzesi.jpg


Bargate

bargate.jpg

Southampton'ın şehir merkezinde bulunan kale tipindeki bina Ortaçağ dönemlerinden kalmıştır. 1180 yılında taş ve çakmaktaşı karışımından inşa edilen muazzam yapı Gatehouse (Kapı Ev) olarak adlandırılan bir yapıttır. Norman zamanlarında bölge duvarlarının önemli bir parçası olarak yaptırılan Bargate kentin ana kapısı olarak kullanılmıştır. Sırasıyla Guildhall, hapishane, müze ve sanat galerisi olarak da hizmet vermiştir. Şehrin en önemli simgelerinden biri haline gelen yapı kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında. 


Holyrood Kilisesi

holyrood-kilisesi.jpg

Southampton'da bulunan Holyrood Kilisesi eski duvarlarıyla İngiltere'nin en özgün 5 manevi yapısı içerisinde yer almaktadır. 1320 yılında yapılan kilise şehrin merkezinde bulunuyor. Önemli restorasyon süreçleri yaşayan tarihi manevi yapı 'Denizci Kilisesi' ismiyle de dünyaca şöhret kazanmıştır. Yalnızca bu yapıyı görmek için İngiltere'nin ve dünyanın birçok yerinden bölgeye turistler akın etmektedir. 


Netley Manastırı

netley-manastiri.jpg

Adını Southampton'ın Netley Köyü'nden alan harabe haline gelmiş bir Ortaçağ yapısıdır. Romalı rahiplere ikametgah olarak tasarlanan Netley Manastırı, 1239 yılında inşa edilmiştir. Kraliyet manastırı olmasına karşın çok da şaşalı bir yapı değildir. 16. yüzyılda bir konağa dönüştürülen yapı 18. yüzyılın sonlarına kadar bir dağ evi olarak istifade olunmuştur. Ülkedeki Romantik sanatçı ve yazarlara ilham kaynağı olan şaheser değerindeki yapıt yıkık görüntüsüne rağmen Ortaçağ'dan günümüze tüm özgünlüğüyle korunan nadide binalardan biridir.


Netley Kalesi

netley-kalesi.JPG

Kral VIII. Henry tarafından 1542 ve 1544 yılları arasında yaptırılan kale, bölgenin tarihi ve turistik merkezi Netley Köyü'nde yer almaktadır. Savunma kalesi olarak inşa edilen yapı bölgeyi Fransa ve Roma İmparatorluğu'nun saldırılarından korunmak amacıyla yaptırılmıştır. Tamamen taştan inşa edilen mükemmel kale silah platformlarının bulunduğu bir garnizon olarak görev yapmıştır. İngiliz iç savaşı yıllarında harap olan yapı 19. yüzyıllarda Gotik tarzda genişletilmiştir. Özel ikametgah olarak da kullanılmıştır ve yüksek maliyet sebebiyle kapatılmıştır. Şu anda bölgenin önemli tarihi ve turistik alanlarından biri olarak devlet tarafından koruma altına alınmıştır. Muazzam görünüşü ve yeşille mavinin ortasında kalan manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen muhteşem yapı şehrin turizm potansiyelini artırmaktadır.


Yeni Orman ve Vahşi Yaşam Parkı

yeni-orman-ve-vahsi-yasam-parki.jpg

1998 yılından bu yana hizmet veren ve yaklaşık 10 hektarlık alanı kapsayan parkta baykuşlar başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden getirilen su samuru, tilki, geyik gibi birçok canlı türü korunmaktadır. Aynı zamanda burada bulunan donanımlı merkezlerde usta veteriner hekimler tarafından İngiltere'nin çeşitli bölgelerinden getirilen yaralı hayvanlar için rehabilitasyon hizmeti verilmektedir. Parkta ada ülkesinin nesli tükenmekte olan hayvanları da koruma altına alınmıştır. Parkın içerisinde hizmet veren bir dükkanda yeme, içme ve hediyelik eşya satışı hizmetleri veriliyor. Yeşil alanlarla kaplı bölgeyi gezip birbirinden farklı türleri görmeyi deneyerek içerideki işletmede dinlenme fırsatını değerlendirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.