Markanızı Büyütebileceğiniz En Popüler 10 Sosyal Medya Platformu

Markanızı büyütmenin en kolay yolu sosyal medya platformlarıdır. Sosyal medya siteleri işinizin sizin için uygun olup olmadığını gösterir. Doğru platform seçimi marka imajınız ve hedef kitleniz konusunda size yardımcı olacaktır.
Markanızı Büyütebileceğiniz En Popüler 10 Sosyal Medya Platformu

En Popüler 10 Sosyal Medya Sitesi                                                                  

İster deneyimli bir sosyal medya pazarlamacısı olun, ister sosyal medyadan yararlanmak isteyen bir işletme sahibi olun, etrafınızdaki en popüler sosyal medya sitelerini tanımak faydalı olacaktır. Bu, markanızın sosyal medyadaki erişimini en üst düzeye çıkartmanıza, doğru insanlarla iletişim kurmanıza ve sosyal medya hedeflerinize ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.

İşlerinizi kolaylaştırmak ve marka kalitenizi arttırmak için en iyi sosyal medya siteleri hakkında araştırmalar yaptık. Bazıları size tanıdık gelse de markanız için harika olabilecek keşfetmediğiniz sosyal medya siteleri olabilir. Daha fazla bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacak en popüler 10 sosyal içerik sitesi!


1. Facebook – 2.23 Milyar Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

Facebook, her ay iki milyardan fazla insanın kullandığı en büyük sosyal medya sitesidir. Bu neredeyse dünya nüfusunun üçte biri! Arkadaşlarınız ve akrabalarınızla iletişim kurmanın yanı sıra, çevrimiçi satış yapmak için Facebook ağını kullanabilirsiniz. Ücretli Facebook reklamları kullanarak işinizi, markanızı ve ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz.


2. YouTube – 1,9 Milyar Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

 

YouTube, kullanıcıların her gün milyarlarca saat vakit geçirdikleri bir video paylaşım platformudur. Markanız için abonelerinizin görüntüleyeceği, beğeneceği, yorumlayabileceği ve paylaşabileceği videolar yükleyebileceğiniz bir YouTube kanalı oluşturabilirsiniz. En büyük ikinci sosyal medya sitesi olmasının yanı sıra YouTube, Google’dan sonra en büyük ikinci arama motoru olarak da bilinmektedir. Platformdaki erişiminizi arttırmak için YouTube’da reklam verebilirsiniz.


3. WhatsApp – 1,5 Milyar Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

 

WhatsApp, 180’den fazla ülkedeki insanlar tarafından kullanılan aktif bir mesajlaşma uygulamasıdır. Başlangıçta sadece insanların aileleri ve arkadaşları ile iletişim kurması için kullanılan WhatsApp, yavaş yavaş işletmelerin müşterileri ile iletişim kurma platformuna dönüşmüştür. WhatsApp, işletmelerin uygun bir iş profiline sahip olmaları ve müşteri desteği  sağlamaları adına satın alma işlemleriyle ilgili paylaşımlar için platformunu geliştirmektedir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için WhatsApp Business uygulaması geliştirilmiştir.


4. Messenger – 1,3 Milyar Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

Messenger, Facebook’ta bir mesajlaşma özelliği olarak bilinirken, 2011 yılından bu yana Facebook’tan bağımsız bir uygulama olarak hizmet vermektedir. İşletmeler artık Messenger’da reklam verebilir, sohbet oluşturabilir, haber bülteni gönderebilir ve daha fazlasını yapabilir. Bu özellikler işletmelere müşterileriyle bağlantı kurma konusunda sayısız yeni imkan sunmaktadır.


5. WeChat – 1.06 Milyar Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

 

WeChat, WhatsApp ve Messenger gibi bir mesajlaşma uygulaması olsa da birçok farklı özelliği içerisinde barındırmaktadır. Mesajlaşma ve aramanın yanı sıra, kullanıcılar artık çevrimiçi alışveriş, çevrimdışı ödeme, para transferi, rezervasyon, taksit ve daha fazlası için WeChat’i kullanabilir. WeChat, Çin ve bazı Asya ülkelerinin en popüler sosyal ağ uygulamalarından bir tanesidir. Bu alanda iş yapıyorsanız (Facebook gibi sosyal medya platformlarının yasaklandığı yerlerde), WeChat iyi bir alternatif olacaktır.


6. Instagram – 1 Milyar Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

Instagram, fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olarak bilinmektedir. Fotoğraflar, videolar, hikayeler ve canlı yayınlar gibi çok çeşitli içerikleri paylaşmanıza olanak sağlamaktadır. Markanızı büyütmek için bir Instagram iş profiline sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda daha uzun videolar için IGTV’yi kullanabilirsiniz.


7. QQ – 861 Milyon Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

QQ, genç nesil Çinliler arasında oldukça popüler olan anlık bir mesajlaşma platformudur. (80 ülkede ve birçok başka dilde kullanılabilir.) Anlık mesajlaşma özelliklerinin yanı sıra, kullanıcıların film izlemelerine, çevrimiçi oyunlar oynamasına, online alışveriş yapmasına, blog yazmasına, ödeme yapmasına ve avatar oluşturmasına olanak sağlamaktadır. Son zamanlarda pazarlamacıların yoğun ilgisi ile karşılaşan QQ platformu, yeni girişimciler için kazanç kapısı olarak biliniyor. 2009 yılından bu yana Facebook’un yasak olduğu Çin’de en sevilen ve en çok tercih edilen site olarak biliniyor.


8. Tumblr – 642 Milyon Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

Tumblr; metin, fotoğraf, bağlantı, video, müzik ve daha fazlasını paylaşmak için kullanılan mikroblog ve sosyal ağ sitesidir. İnsanlar Tumblr’da kendi fotoğraflarından sanata, modadan etkinliklere kadar çok çeşitli paylaşımlarda bulunmaktadır. Hemen her sektör ile alakalı oluşturabileceğiniz kategorileri ile Tumblr uygulaması üzerinden markanızı büyütebilirsiniz.


9. Qzone – 632 Milyon Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

Qzone; kullanıcıların multimedya yükleyebileceği, blog yazabileceği, oyun oynayabileceği ve kendi sanal alanlarını oluşturabileceği Çin merkezli popüler sosyal paylaşım platformudur. Gençler arasında oldukça popüler görülen Qzone, markanızı tanıtmak için iyi bir seçim olacaktır. Yetişkinler arasında daha yaygın olan WeChat’e göre masa üstü tabanlı olması popülaritesinin artışını engellemektedir.


10. Tik Tok – 500 Milyon Aylık Aktif Kullanıcı

Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

Tik Tok (Çin’de ayrıca Douyin olarak da bilinir) yükselen bir müzik video ağıdır. 2018’in ilk çeyreğinde Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya uygulamalarının üstüne çıkarak dünyanın en çok indirilen uygulaması olmuştur. Markanızı büyütmek için tanıtım videoları çekebileceğiniz bu uygulama, 60 saniyelik kısa video çekimleri ve özel efektleri ile kullanıcıları cezbediyor.

Önerilen İçerik; Yeni Fikirleriniz mi Var? Başarılı Girişimci Olmanın Yolu

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum