Sony Reon Pocket Vücut Kliması Hakkında 5 Bilgi

Japon teknoloji devi Sony, yepyeni bir ürünü ile görenleri hayrete düşürüyor. Firma, sıcak yaz aylarında serinlemenize yardımcı olacak Reon Pocket vücut klimasını üretti! Son derece kullanışlı ve hesaplı vücut kliması hakkında merak edilenler listemizde..
Sony Reon Pocket Vücut Kliması Hakkında 5 Bilgi

Reon Pocket Sayesinde Klimanız Hep Yanınızda! 

Japon teknoloji devi Sony, sıcak yaz günlerinde yanınızda taşıyabileceğiniz yeni bir klima sistemi geliştirdi. Reon Pocket adı verilen bu cihaz son derece küçük, hafif ve özel tasarımı ile görenleri hayrete düşürüyor. Yalnızca bir akıllı telefon uygulaması ile kontrol edilebilen vücut kliması, tek tuşla isteklerinizi yerine getirmeye hazır! Cihaz sadece sıcak havalarda soğutmak için değil, soğuk kış mevsimlerinde sizi ısıtmak içinde yanınızda olacak. İleri düzey teknoloji kabiliyetine sahip Reon Pocket vücut klimasına bir de yakından bakalım!


1. Hem Serinletiyor Hem Isıtıyor

reon-pocket-cep-klimasi-001.jpg

Reon Pocket cep kliması, sıcak yaz günlerinde vücut ısısını 13 santigrat dereceye (23 fahrenhayt)  kadar soğutma özelliğine sahiptir. Sony firması ürünün yalnızca sıcak havalarda değil, soğuk kış aylarında da ısıtıcı olarak kullanılabileceğini belirtmektedir. Soğuk havalarda vücut sıcaklığında yaklaşık 8 santigrat dereceye kadar artış göstereceği söyleniyor.


2. Isı ve Elektrik Enerjisinin Birbirine Dönüşümü

reon-pocket-cep-klimasi-002.jpg

Reon Pocket vücut kliması, "Peltier Etkisi" olarak bilinen teoriden yola çıkarak yapılmıştır. Bu teori, ısının doğrudan elektrik enerjisine veya tam tersine dönüşmesini sağlayan bir termoelektrik akımdan meydana gelmektedir. Cihazın çalışma prensibi, vücutta meydana gelen sıcaklık farklılıklarının, elektrik enerjisi sayesinde potansiyel fark oluşturmasını sağlamaktadır.


3. iOS ve Android Cihazlarda Uyumlu

reon-pocket-cep-klimasi-004.jpg

Giyilebilir klima Reon Pocket, iOS ve Android cihazlar tarafından desteklenmektedir. Cihaz bir akıllı telefonla eşleşmesinin ardından kolaylıkla kontrol edilebilmektedir. Reon Pocket, kullanılmaya başlamasının ardından 2 saatlik pil ömrüne sahiptir. Ortalama 100 ile 120 dakika aralıksız çalışabilen vücut kliması, 90 dakikalık şarj süresi ile yeniden kullanılabilmektedir. Üretici firma Sony tarafından tasarlanan cihaz, son derece zarif ve ince görünümü ile yalnızca 85 gram ağırlığındadır.


4. Bluetooth Bağlantılı

reon-pocket-cep-klimasi.jpg

Reon Pocket, tişört ve gömleklerin boyun bölgesine gizlenmiş ceplerde etki etmektedir. Oldukça küçük tasarımı sayesinde kolaylıkla sırtınızda taşıyabilen bu teknolojik alet, bluetooth bağlantısı ile çalışmaktadır. Tamamen kullanıcı kontrolünde olan Reon Pocket, akıllı telefonlar üzerinden sıcaklık kontrolünü sağlayan bir uygulamaya ile kontrol edilmektedir.


5. Sadece 130 Dolar

reon-pocket-cep-klimasi-003.jpg

Sony, Reon Pocket projesini Japonya'da hayata geçirmeyi başarmıştır. Şuan için belirli gömlek ve tişörtlerde aktif edilebilen cihaz, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları için 130 dolara satışa sunulmaktadır.

Önerilen İçerik; Doğal Klima Etkisi Yaratan Bitkiler

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.