Sonoma'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 500 bin nüfusun yaşadığı Sonoma ABD Kaliforniya'nın büyük merkezlerinden biridir. Tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir kent olan Sonoma'nın gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Sonoma'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Mission San Francisco Solano

1823'te kurulan bu dini mekan Alta Kaliforniya'nın kuzeyinde bulunan son misyon binasıydı. Meksika'nın İspanya'dan kurtularak bağımsızlığını ilan ettiği dönemlerden itibaren varlığını sürdüren manevi yapı, İspanya Caddesi 104 adresinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Sonoma Devlet Tarihi Parkı'nın da önemli parçalarından biridir. 1932 yılından bu yana Kaliforniya Eyaleti'nin tarihi yerler listesinde bulunan yapı, şu anda Sonoma'nın en tarihi turistik yerlerinden biridir.

mission-san-francisco-solano.jpg


Sonoma Devlet Tarihi Parkı

sonoma-devlet-tarihi-parki-.jpg

Sonoma şehri merkezinde bulunan bir ulusal parktır. Mission San Francisco Solano, Sonoma Kışlası, Blue Wing Inn, La Casa Grande, Lachryma Montis ve Toscano Otel gibi tam 6 önemli alanın bulunduğu bir bölgedir. 1909 yılında kurulduğunda içerisinde yalnızca Mission San Francisco Solano adlı kutsal yapı bulunuyordu. Tarihi parkın kurulmasında Mariano Guadalupe Vallejo'nun büyük emekleri olmuştur. Hatta bu mekanın kuruluşu onun hayatı ile ilişkilendirilmektedir. Kentin gelişimine büyük katkılar sağlayan bu tarihi parkı Sonoma gezi rehberinize muhakkak ekleyin.


Sonoma Deresi

sonoma-deresi.jpg

Sonoma'da bulunan yaklaşık 54 km uzunluğundaki dere Kuzey Kaliforniya'nın en uzun derelerinden biridir. Kaynağını Bald Dağı'nda alan doğa harikası Sonoma Deresi, yatağı boyunca mükemmel vadiler ve ovalardan geçerek ilerlemektedir. Sonoma ve Kenwood şehirleri boyunca akan dere çeşitli tatlı su balıklarına ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl yüz binlerce manzara, piknik ve balıkçılık meraklısını ağırlayan dere, Sonoma seyahatinizin rotalarından biri olmalıdır. 


Sonoma Vadisi Sanat Müzesi

sonoma-vadisi-sanat-muzesi-003.jpg

Bu müze Kaliforniya'nın en önemli sanat kurumlarından biridir. Kurumun amacı, çağın sanatsal fikirlerini topluma aktarmak, çeşitli sergiler ve eğitim programlarıyla sanatı teşvik etmek olarak açıklanmıştır. 1998 yılında kurulan ve henüz genç bir kurum olan sanat müzesi, bölgesel, ulusal ve uluslararası çağdaş sanat temsilcilerinin eserlerinden oluşan koleksiyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Müze David Hockney, Dario Robleto, Torolab ve Nao Bustamante, Sandow Birk, Harry Callahan, Auguste Rodin, David En iyi, Mark di Suvero ve Jack Larsen Lenor gibi sanatçıların eserlerini barındırmaktadır. Ayrıca kurum geçici sergilere de önem vermektedir ve her yıl 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin sanatsal çalışmaları burada sergilenmektedir. Bu harika müze Sonoma'nın gezilecek yerleri listenizde kesinlikle bulunmalı.


Sonoma Raceway (Araçyolu)

sonoma-raceway.JPG

ABD'de güney Sonoma Dağları Sears noktası olarak bilinen bölgede yer alan yaklaşık 4 km uzunluğundaki bir yarış pistidir. 12 dönemeci bulunan asfalt yol, her yıl çeşitli motosiklet ve otomobil yarışlarına ev sahipliği yapmaktadır. Yarış dönemlerinde halka açık olmayan bölge amatör ve profesyonel klüp yarışlarının da önemli merkezlerinden biri olarak ünlenmiştir. Özellikle NASCAR olarak bilinen Kuzey Amerika'nın en çok sevilen yarış organizasyonlarının düzenlendiği yol, 1968'den bu yana hizmet vermekte olup etrafı tam 47 bin kişi kapasitelidir. Eğitim sürüşlerinin de sık sık gerçekleştiği Sonoma Raceway yarış aracı tutkunlarının Sonoma seyahatinde önemli adreslerinden biri olmaya devam ediyor. 


Sonoma TrainTown Railroad (Sonoma Tren Demiryolu)

sonoma-traintown-railroad.jpg

Genel olarak bölgede 'Sonoma Train Town' olarak adlandırılmaktadır. Burası Sonoma'nın merkezinde bulunan minyatür demiryolu ve küçük bir eğlence parkıdır. Parkın logosu New York Merkezi Demiryolu logosuyla benzerlik göstermektedir. 1968 yılında tam 4 hektarlık alanda kurulan minyatür eğlence parkındaki ögeler 1/4 oranında küçültülmüştür. Burası Amerika Birleşik Devletleri'nin en iyi minyatür demiryolu olarak kabul edilmektedir. Burada buharlı lokomotif ve elektrikli trenler görenleri mest ediyor. Ayrıca kurum ziyaretçilerine trenlerle kısa bir yolculuk imkanı da sunuyor. Yapay evler ve tünelleriyle son derece şirin bir yolculuk sunan mekanı Sonoma gezi rehberinize kaydetmeyi unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.