Soner Aydoğdu Kimdir

Soner Aydoğdu, 5 Ocak 1991’de Ankara’nın Mamak ilçesinde dünyaya geldi. Milli takımda da forma giyen futbolcu, oynadığı takımlarda da orta saha pozisyonunda da oynamaktadır.
Soner Aydoğdu Kimdir

Soner Aydoğdu Biyografisi

Soner Aydoğdu’nun Kulüp Kariyeri

Soner Aydoğdu, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu şehrin takımlarından Gençlerbirliği ile başladı. 2003 yılında dahil olduğu takımı ile 2007 yılına kadar alt yapı kategorilerinde forma giydi. Gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Soner, ilk kez 2007 yılında profesyonel kariyerine başladı. A takıma çıktıktan sonra ilk zamanlar genç yaşından dolayı çok forma şansı bulamasa da sezon sonuna doğru forma şansı yakalamaya başladı ve ilk sezonunda 13 maça çıktı. İlk sezonda şans bulamadığı gerekçesiyle Ankara’nın bir başka ekibi Hacettepespor’a kiralandı. Bir sezon boyunca kiralık olarak oynadığı takımında 18 maça çıkan Soner Aydoğdu, bu maçlarda sadece bir kez gol atabildi. 2010-2011 sezonunda kiralama süresi dolan Soner, Gençlerbirliği takımı ile tekrardan forma giymeye başladı.  Kendisine takımda yer bulan ve takımın değişilmez oyuncularından olan futbolcu, Gençlerbirliği ile toplamda 54 maça çıktı ve bu maçlarda 6 kez fileleri havalandırdı.

soner aydoğdu trabzonspor

2012-2013 sezonu öncesi Trabzonspor sözleşme imzalayan Soner, 3 sezondur forma giydiği takımda 32 maça çıktı ve 2 gol attı. 2015 yılı itibariyle de Trabzonspor formasını taşımaya devam etmektedir.

Soner Aydoğdu’nun Milli Takım Kariyeri

Soner Aydoğdu, Milli takım kariyerine ilk olarak 2006 yılında  Türkiye U-16 takımı ile başladı. Ardından gelen yıllarda sırasıyla U-17, U-18, U-19, U-20 ve U-21 kategorilerinde oynadı. Bu kategorilerde toplamda 61 maça çıktı ve bu maçlarda 5 gol atma başarısı gösterdi. Türkiye A Milli Takımı’na ise ilk kez 2012 yılında çağrıldı ve ilk maçına Slovakya karşısında çıktı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.