Solingen Faciası Hala Hafızalarda

29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya'nın Solingen kentinde 5 Türk'ün hayatını kaybettiği facia hala hafızalardaki tazeliğini koruyor.
Solingen Faciası Hala Hafızalarda

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde korkunç bir olay yaşandı. Neo Nazi yanlısı 4 alman genç, bir Türk ailesinin evine saldırdı ve evi kundakladı.

Saldırıda aynı aileden Hülya Genç (9), Gülüstan Öztürk (12) ve Hatice Genç (18) olay yerinde, Gürsün İnce (27) ve Saime Genç (4) ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti. 

Yaşanan faciadan sonra saldırıyı gerçekleştiren 4 aşırı sağcı genç yakalandı ve yargılandı. Çeşitli hapis cezasına çarptırıldı. Ancak saldırıyı gerçekleştirenlerden Christian B. ile Felix K., iyi halden serbest bırakıldılar. 

Solingen faciası her yıl Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları tarafından hatırlanıyor. Solingen faciasının yaşandığı bina başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa'da aşırı sağ ile mücadelenin simgesi haline geldi. 

Facianın yaşandığı bina daha sonra Alman hükümeti tarafından müze haline getirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.