Şoke Eden Hastalık! Güldüğünde Ya da Orgazm Olunca Uykuya Dalıyor!

İngiltere’de bir kadın nadir bir tıbbi rahatsızlık nedeniyle güçlü duygular yaşadığında uyumaya başlıyor.
Şoke Eden Hastalık! Güldüğünde Ya da Orgazm Olunca Uykuya Dalıyor!

Gülerken ve orgazm olurken uyuya kaldığınızı düşünün… Gerçekten kötü bir durum değil mi? İngiltere’de yaşayan 20 yaşındaki genç bir anne Jessica, yaşadığı nadir bir tıbbi rahatsızlık nedeniyle kahkaha ve orgazm gibi güçlü duygular yaşadığında uykuya dalıyor.

İngiltere’nin Nottingham kentinde oturan Jessica hastalığıyla ilgili şunları söylüyor;

“Bir dakikalığına gülerek başım dik bir şekilde durmak istiyorum ancak duramıyorum. Güldüğümde başım ya göğsümde ya da yerde oluyor. Böyle durumlarda esasen tamamen uyanık kalıyorum ve her şeyi duyabiliyorum ancak konuşamıyor ve hareket edemiyorum.

jessica

Fotoğraf

Bu olay bitmeden herhangi bir tepki veremediğini vurgulayan Jess, “Duygu duruncaya kadar kimseye yanıt veremiyorum ve bu nedenle dışarıdan beni gören birine uykuya dalmışım gibi görünüyor. Orgazm olduğumda da bu sorunu yaşıyorum. İlk olduğu zaman çok korktu ancak kendimi gayet iyi hissettiğimi söyleyince bir sorun olmadı ve gitgide alıştık.

15 yaşında bu sorunu yaşamaya başlayan Jessica kendisini derslerde, okul servisinde hatta okul koridorlarında uykuya dalmış buluyordu.


jessica

Fotoğraf

16 yaşındayken ilk katapleksi nöbetini geçiren genç anne 2 bardak çay taşıyordu ve teyzesi çılgın bir şaka yaptı. Yerde nöbet geçiren Jessica’ya teyzesi hemen müdahale etti ve hastalıkla ilk defa böyle tanıştı.


jessica

Fotoğraf

Bu aşamadan sonra aylarca tıbbi birtakım testlerden geçen Jessica’nın rahatsızlığının nörolojik bir sorun olduğu tespit edildi.

Kahkaha, öfke ve sürpriz gibi durumlarda duyguların tetiklendiği ve bu nedenle ani kas güçsüzlüğü yaşadığı ortaya çıktı. Tıp dilinde bu rahatsızlığın katapleksi olarak geçtiğini öğrendi ve bilinçlenmeye başladı.


jessica

Fotoğraf

Son olarak konuyla ilgili açıklamalar yapan Jessica, “Ben bedenimi artık biliyorum. Aşırı duygu yoğunluğu yaşayacağım esnalarda tutunacak bir yer arıyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.