Sokak Köpekleri Ne Yer?

Sokak köpekleri, şehrin zor şartlarında yaşam mücadelesi veren insan canlısı harika dostlardır. Sağlıklı bir gelecek ve gelişim için sokak köpekler ne yer?
Sokak Köpekleri Ne Yer?

Sokak köpekleri ne yer?

Sokak Köpekleri Ne Yer?

Sokaklar birbirinden sevimli sayısız patili dostlarımızla dolu. Peki bu güzel canlılar zorlu sokak şartlarında neyle besleniyor? Özellikle insan temasına alışkın olan bu canlılar, sokak şartlarında gerek beslenme gerekse barınma olsun oldukça zorluk çekiyor. Bu sebeple her hayvan severin yaptığı gibi bireylerin sokak köpeklerininde içinde bulunduğu tüm sokak hayvanlarına yardımcı olması en önemli husustur. Örneğin sokakta gördüğünüz bir köpeğe kuru mama alarak karnını doyurabilir, sağlıklı bir gelişim tamamlamasına yardımcı olabilirsiniz. Öte yandan diğer sokak hayvanları tarafından saldırıya uğramaması için kulübeler yapabilir, pet shop mağazalarından köpek evleri satın alabilirsiniz. Birde temiz bir su kabı ile her gün sokak hayvanlarına ikramda bulunmayı unutmamalısınız.

Sokak köpekleri önüne koyduğunuz hemen her şeyi dakikalar içerisinde silip süpürecektir. Hatta siz yemek vermediğinizde çöpleri kurcalayarak artık gıdaları yiyecektir ancak bu durum köpekler için doğru değildir. Özellikle çöplerde bulununa bozuk, baharatlı ve köpekler için tehlike arz eden artık gıdalar, gerek yavru köpek gerekse yetişkin köpekleri kısa süre içerisinde farklı hastalıklara sürüklemektedir. Bu sebeple sokak köpeklerinin düzenli olarak kaliteli köpek mamasıyla beslenmesi gerekmektedir. 


Sokak köpekler mama dışında ne yer?

Sokak Köpekleri Ne Yer?

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve sokak köpeklerinin karnını doyuracak birbirinden aperatif yiyecekleri sıraladık. Sokak köpekleri mama dışında: 

  • Makarna ve et suyu karışımı: Sokak köpeklerinin severek tüketeceği bu yemeğin içerisine tuz veya baharat koymadan yağsız olarak pişirin.

  • Ekmek ve sulu yemekler: Evinizdeki ekmekleri bir kaba koyarak üzerine sulu sebze yemeğinizi veya etli yemeğinizin suyunu dökün. Az miktarda yoğurt ekleyerek sokak köpeklerine ikram edin.

  • Ton balığı: Sokak köpeklerinin afiyetle tüketeceği ton balığı, marketlerden kolayca temin edebileceğiniz faydalı gıdalar arasında yer almaktadır. 

  • Tavuk haşlama: Sokak köpekleri haşlanmış tavuğa asla hayır diyemeyecek. Tek yapmanız gereken tavuğu kaynatarak köpeklere ikram etmek olacaktır. 


Yavru sokak köpekleri ne yer?

Sokak Köpekleri Ne Yer?

Yavru sokak köpekleri ev ortamında büyüyen veya bahçede yetiştirilen köpeklere göre çok daha zort şartlar altında dünyaya gelmektedir. Sokakta herhangi bir yavru köpek gördüğünüzde "yavru köpek ne yer" sorusunu kendinize sormuş olmalısınız. Hatta pratik olabilecek salam, sosis, süt vb. gıdaları ikram etmişsinizdir ancak bunlar son derece tehlikeli ve zararlı yiyeceklerdir. Her şeyden önce yavru köpeğin anne sütüyle beslenmesi gerekmektedir. Eğer ki sokak köpeğinin annesi yoksa en yakın veteriner kliniğinden ya da pet shop mağazasından özel yavru köpek sütü alabilirsiniz. Tüm bunların yanında yavru sokak köpeğinin sağlıklı bir gelişim tamamlaması için kaliteli yavru köpek maması tüketmesi gerekmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum