Sokak Kedileri Ne Yer?

Sokak kedilerini tıpkı evcil kedilerde olduğu gibi her daim sağlıklı, kaliteli ve besin değeri yüksek kuru kedi maması ile beslemeniz önerilmektedir. 
Sokak Kedileri Ne Yer?

Sokak kedileri ne yer?

Sokak Kedileri Ne Yer?

Sokaklar kaybolan, kaçan veya terk edilen sayısız kediyle doludur. Özellikle insan temasına alışkın olan bu canlılar, zorlu sokak şartlarında gerek beslenme gerekse barınma olsun oldukça zorluk çekmektedir. Bu sebeple her hayvan severin yaptığı gibi bireylerin sokak kedilerininde içinde bulunduğu tüm sokak hayvanlarına yardımcı olması en önemli husustur Örneğin sokakta gördüğünüz bir kediye kuru mama alarak karnını doyurabilir, sağlıklı bir gelişim tamamlamasına yardımcı olabilirsiniz. Öte yandan diğer sokak hayvanları tarafından saldırıya uğramaması için kartondan kulübeler yapabilir, pet shop mağazalarından kedi evi satın alabilirsiniz. Birde temiz bir su kabı ile her gün sokak hayvanlarına ikramda bulunmayı unutmamalısınız. 

Aç olan bir sokak kedisinin önüne koyduğunuz hemen hemen her şeyi yemesi muhtemel olsa da, ona ne verdiğinizi dikkatlice düşünmek gerekmektedir. Örneğin, kontrolsüz şekilde vereceğiniz meyve ve sebzeler kediler için bağırsak sorunlarına neden olabilir. Beraberinde çikolata, soğan, sarımsak, avokado ve üzüm gibi toksik kabul edilen yiyecekler kediler için son derece tehlikelidir. Bu tür yiyecekleri yavru kedilerde dahil olmak üzere sokak kedilerine vermemeniz gerekmektedir. Sokak kedilerini tıpkı evcil kedilerde olduğu gibi her daim sağlıklı, kaliteli ve besin değeri yüksek kuru kedi maması ile beslemeniz önerilmektedir. 


Sokak kedileri mama dışında ne yer?

Sokak Kedileri Ne Yer?

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve sokak kedilerinin karnını doyuracak birbirinden aperatif yiyecekleri sıraladık. Sokak kedileri mama dışında: 

  • Yumurta: Sokak kedileri pişmiş yumurtayı çok sevecektir. Tek yapmanız gereken sokak kedilerine çiğ yumurta asla vermemek olacaktır. 
  • Patates: İçerisinde bol miktarda karbonhidrat barındıran bu gıdayı pişmiş bir şekilde sokak kedilerine verebilirsiniz. 
  • Sebzeler: Sokak kedilerine haşlanmış veya buğulanmış sebzeler verebilirsiniz. Tüm bu gıdaların içerisine tuz, baharat ve sos atmadığınızdan emin olunuz.
  • Balık: Muhtemelen her kedi balığı severek yemektedir. Sokak kedilerine balık verirken iyi pişirilmiş olduğuna dikkat edin.
  • Ciğer: Yüksek besin değerine sahip ciğer, patates veya havuç gibi sebzelerle karıştırılarak sokak kedilerine verilebilir. Eğer ki ciğer tek başına verirseniz bu kedilerde kabızlığa yol açabilir.
  • Tavuk: Sokak kedileri haşlanmış tavuğa asla hayır diyemeyecektir. Tek yapmanız gereken kemiklerinden ayırmak ve tavuğu haşlamak olacaktır.

Yavru sokak kedisi ne yer?

Sokak Kedisi Ne Yer

Yavru sokak kedileri evcil kedilere göre çok daha zor şartlar altında dünyaya gelmektedir. Şehrin kalabalığı, egzoz dumanı ve diğer tehlikeli sokak canlıları... Eğer ki çevrenizde yeni doğmuş bir yavru kedi gördüyseniz ilk yapmanız gereken şey olası bir hastalığa karşı veterinere götürmek olacaktır. Gönüllü olarak gerçekleştireceğiniz aşı işlemlerinin ardından yavru kedi için beslenme önerileri alabilirsiniz. Tüm bunların yanında yavru sokak kedisi anne sütü ile beslenmelidir. Yavrunun eğer ki annesi hayatta değilse veya annesi terk etmişse pet shop mağazalarından veya veteriner kliniğinden özel süt temin edebilirsiniz. Tüm bunların yanında yavru sokak kedisi gelişimini daha düzgün bir şekilde geçirmesi için yavru kedi maması ile beslenmesi önerilmektedir. Doğru bilinen en büyük yanlış kedilere bolca süt ikramında bulunmaktır. Unutmayın, kediler laktoz intoleransı sebebiyle süt tüketimi sonrasında sindirim problemleri ve mide rahatsızlıkları yaşamaktadır. Bu sebeple kedilere kontrolsüz bir şekilde süt vermek doğru olmayacaktır. Bu durum yavru kedilerde farklı olsa da inek veya keçi sütü tüketimi için veterinere başvurmanız önerilmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum