Soğuk Algınlığına Çözüm

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte soğuk algınlığı yavaş yavaş dolaşarak hepimizin kapısını çalmaya başladı. Gelin neler yapmamız gerektiğine bakalım.
Soğuk Algınlığına Çözüm

Kış aylarında vücut direncini arttırmak için ek takviyeler alınması gerekir. Soğuk algınlığında en ideal şeylerden biri bitki çaylarıdır. Şöyle bir karışım soğuk algınlığına iyi gelecektir:

Her bir fincan için;

Parmak ucu kadar kök zencefil

1-2 parça hibiscus

2 çay kaşığı kuşburnu

1 tatlı kaşığı ıhlamur çiçeği veya yaprağı

1 adet karanfil

kusburnu-002.jpg

Hazırlanışı;

1 su bardağı suya atılıp 2-3 dakika kaynatılır ve 2-3 dakika demlenir. Çok ince bir dilim limonla tercihen şekersiz olarak günde 3-4 fincan içilir.

 

Besin alımında da dikkat ettiğinizde soğuk algınlığını yenebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı balı, 1,5 çay kaşığı toz zencefili ve 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırarak macun haline getirin. Sabah akşam bunu yutmanız faydalı olacaktır. Ayrıca kivi, kuşburnu marmeladı, taze narenciye, taze sivribiber ve maydanoz gibi yüksek oranda C vitamini içeren besinleri bol bol tüketmeniz gerekir. Mayalı gıdaları fazla tüketmemeye çalışın. Bol beyaz protein, sebze çorbası, pirinç, makarna, limonata ve bol ılık sıvı almanız çok yarar sağlayacaktır.

soguk-alginligi.jpg

 

Soğuk algınlığında istirahat son derece önem taşır. Ayak ve ellerinizi sıcak tutmalısınız. Ellerinizi sık sık sabunlayın. Bulunduğunuz mekanı sık sık havalandırın ve güneş almasını sağlayın. Burnunuzun iç kısmını günde 1-2 defa susamyağıyla yağlayarak kurumasını engellersiniz. Zerdeçallı buğu yapmanız da soğuk algınlığına iyi gelecektir.

 

UYARI!

Haberimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.