Sofiane Feghouli Kimdir

Sofiane Feghouli, 22 Aralık 1989’da Fransa’nın Levallois Perret kentinde dünyaya gelen aslen Cezayirli olan futbolcudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Cezayir Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Sofiane Feghouli Kimdir

Sofiane Feghouli Biyografisi

Sofiane Feghouli’nin Kulüp Kariyeri

Sofiane Feghouli, futbol kariyerine ilk olarak 1998 yılında Red Star Paris takımının alt yapısında başladı. 5 sezon boyunca burada forma giyen Cezayirli futbolcu, 2003 yılında Paris FC’ye geçiş yaptı. Burada da bir sene oynadı ve 2004 yılında Grenoble’ye transfer oldu. 3 seneye yakın bir süre burada genç takımlarda oynayan Sofiane Feghouli, 2007 yılında as takıma çıkartıldı. 3 sezon as takımda profesyonel maçlara çıktı. Toplamda 60 maça çıkıp 4 gol atma başarısı gösterdi.

sofiane feghouli valencia

2010 yılında İspanya’nın Valencia kulübüne transfer oldu ve bu transfer bonservissiz şekilde gerçekleşti. 2010-2011 sezonuna Valencia forması altında giriş yaparken takımda çok fazla forma şansı bulamadığı için Almeria kulübüne kiralık gönderildi. Kiralık kaldığı süre boyunca 9 maçta forma giyip 2 gol attı. 2011-2012 sezonunda tam olarak takımda kendine yer bulmaya başladı ve büyük bir patlama yaparak 49 maça çıktı. Sonraki sezonlarda da bu başarısına devam etti ve uzun yıllar boyunca Valencia forması giydi. Toplamda 123 maça çıkıp 19 kez fileleri havalandırdı.

Valencia ile sözleşmesi sona eren Feghouli, eski Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic'in başında olduğu West Ham United'a transfer oldu. West Ham United ile bu sezon 28 maça çıkan Feghouli 4 gol attı ve 3 asist yaptı.

Deneyimli orta saha oyuncusu 2017-2018 sezonunda ise Galatasaray’a transfer oldu. Ligin 6. Haftasında Bursaspor maçına yedek oyuncu olarak girdi ve takımının beraberlik golünü attı. 

Sofiane Feghouli’nin Milli Takım Kariyeri

Sofiane Feghouli, milli formayı kariyerinde ilk kez 2006 yılında Fransa U-18 takımında giydi ve burada 2 maçta sahne aldı. 2008 yılında Fransa U-21 takımına davet edilen Cezayirli futbolcu burada da 3 maça çıktı ve 2011 yılında tercihini değiştirerek Cezayir Milli Takımı’nın davetini kabul etti. Cezayir forması altında 35 maça çıkan Sofiane Feghouli, 9 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.