Sodalı Karpuz Kokteyli Tarifi

Yaz aylarının sıcak günlerini mevsimin kendi silahıyla vurmaya ne dersiniz? İşte sodalı karpuz kokteyli tarifi…
Sodalı Karpuz Kokteyli Tarifi

Sodalı Karpuz Kokteyli Nasıl Yapılır?

Yaz aylarında yetiştirilen karpuz lezzetinin yanı sıra serinleten tariflerde kullanılmasıyla da adeta yardımımıza koşuyor. Oldukça pratik olan sodalı karpuz kokteyli tarifi bir o kadar da sağlıklı oluşuyla göz kamaştırıyor. İşte doğal yoldan serinleme yöntemi.

Malzemeler;

  • Soda (2 Adet, Limonlu)
  • Karpuz (1 Adet, Büyük)
  • Buz

Hazırlanışı;

Öncelikle büyük oy karpuzunuzun üst kısmına çırpıcı girecek boyutta kare olarak kesin. Kestiğiniz yerden mikser yardımıyla karpuzun içini oyun. Burada önemli olan karpuzun iç kısmının oyulması ve karpuz suyunun mümkün olduğunca fazla olması.

Mikseri karpuzun içerisinden çıkartın. Üst kısımdaki kare boşluktan karpuzun içerisine iki şişe limonlu sodayı dökün. Kaşık yardımıyla karıştırın.

Bir adet karton bardağın dikine olacak şekilde ortadan kesin. Yarım karton bardağı karpuzda oluşturduğumuz deliğe ağızlık olacak şekilde takın. Ardından karpuzun içerisindeki suyu bardaklara servis edip içerisine bir miktar buz ilave edin ve sevdiklerinizle paylaşın.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.